Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2016 17:02
Jura61

XXX.XXX.112.71

Co přerov opět posrane přenosky problem když chcete ptaka majitel není odskočil si po pul hodině stale není ja se jednou naseru a vemu to i s přenoskou a panove chovatele co na to.

14.2.2016 18:25
ONV

XXX.XXX.217.86

Jura61 napsal(a):
Co přerov opět posrane přenosky problem když chcete ptaka majitel není odskočil si po pul hodině stale není ja se jednou naseru a vemu to i s přenoskou a panove chovatele co na to.

Někdo tě chytne za rukáv a dá ti přes hubu.

SERGI

14.2.2016 18:25
SERGI

XXX.XXX.213.160

Tento problém jsem zažil asi třikrát, dnes v Přerově, ty lidi nechápu, ano jde jít na WC i v takovém množství lidí chápu že to trvá, ale hodinu? Jako jejich blbost, já nakoupil jinde.

14.2.2016 19:18
atka

XXX.XXX.61.1

Vím, že naštvu touto fotkou mnoho "lidí" a je mi to jedno.

VY, KDO JSTE TOHLE DOVEZL NA BURZU DO PŘEROVA, ZASLOUŽÍTE DOSTAT PŘES HUBU!
Jednak roznášte nemoc mezi ostatní, pokud nejste ochoten(ochotná) ptáky léčit, tak je nechovejte a JSTE OPRAVDU "BOREC", ŽE NEJSTE SCHOPEN(schopná) andulku utratit a jen ji pohodíte...

Uvědomte si, jak ten ptáček trpí, než uhyne a jak to vypadá pro děti, když takové jednání vidí!

SERGI

14.2.2016 19:24
SERGI

XXX.XXX.213.160

A nevyhodil to nějaký maník z výkupu?

milda 33

14.2.2016 19:25
milda 33

XXX.XXX.142.32

atka napsal(a):

Jednak roznášte nemoc mezi ostatní, pokud nejste ochoten(ochotná) ptáky léčit, tak je nechovejte a JSTE OPRAVDU "BOREC", ŽE NEJSTE SCHOPEN(schopná) andulku utratit a jen ji pohodíte...

Uvědomte si, jak ten ptáček trpí, než uhyne a jak to vypadá pro děti, když takové jednání vidí!

To vypadalo na francouzky pelichani a to výkup nevezme tak to někdo pustil a jel dom.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2016 19:30

milda 33 napsal(a):
To vypadalo na francouzky pelichani a to výkup nevezme tak to někdo pustil a jel dom.

Bud a nebo vytáhlé z budky, před mnoha lety jsem takovou andulku našel v UH.H a vzal jsem ji domů a dal ji do klece a za dva měsíce to byla krásná samička.Vzal ji někdo nebo alespon ji utratil?

14.2.2016 19:33
bubanek

XXX.XXX.191.18

Ta andula je hrozna, ale ta fotka v blate je jeste horsi. To je teda uroven nasi nejvetsi burzy. Holinky vam pujcujou u vstupu nebo si musi kazdy vozit svoje ?

14.2.2016 19:36
atka

XXX.XXX.61.1

Chtěla jsem ji "utratit", ale bála jsem se nákazy-vezla jsem ptáky v autě.
I když ta nákaza na burze je i tak velká...

14.2.2016 19:49

atka napsal(a):
Chtěla jsem ji "utratit", ale bála jsem se nákazy-vezla jsem ptáky v autě.
I když ta nákaza na burze je i tak velká...

No a jak vám tet je že jste ji neutratila stačilo ji vzít zakroutit nebo klepnout o hranu a je.Pak jít a umýt si ruce a je.Příště nemějte strach a nákaza stím nemá nic společného.Prostě jste byla měká to udělat, jak ten co ji tam zanechal.No co už včil nic.

14.2.2016 19:55
atka

XXX.XXX.61.1

Bohužel jsem již pár jedinců utratit musela-nenechám je trápit. To prostě k chovatelství patří.
Ale ten, kdo ji vyhodil, tak se nemusel bát ani nákazy, sám ji na burzu dotáhl

14.2.2016 19:58
petajz

XXX.XXX.144.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No a jak vám tet je že jste ji neutratila stačilo ji vzít zakroutit nebo klepnout o hranu a je.Pak jít a umýt si ruce a je.Příště nemějte strach a nákaza stím nemá nic společného.Prostě jste byla měká to udělat, jak ten co ji tam zanechal.No co už včil nic.

Ty jsi pěkný chytrolín.Je vidět že o virových nemocech a jejich přenosu nic nevíš jinak by sis takové hloupé komentáře odpustil.

14.2.2016 19:59

atka napsal(a):
Bohužel jsem již pár jedinců utratit musela-nenechám je trápit. To prostě k chovatelství patří.
Ale ten, kdo ji vyhodil, tak se nemusel bát ani nákazy, sám ji na burzu dotáhl

No jak jsem psal nemusela být nakažená ale jinak máte pravdu vše to zavinil ten kdo ji tam pohodil ale bohužel to se děje i s psama, kočkama a td.Bohužel!

15.2.2016 08:54
stanley

XXX.XXX.199.81

bubanek napsal(a):
Ta andula je hrozna, ale ta fotka v blate je jeste horsi. To je teda uroven nasi nejvetsi burzy. Holinky vam pujcujou u vstupu nebo si musi kazdy vozit svoje ?

Pane holinky si každýmusí vzít z domu. Tak tomuhle se říká nejkvalitnější a největší burza na Moravě. Naberou za vstupný hromadu peněz a nemůžou tam navézt ani ten blbý makadam.Chtěljsem si tam koupit krmení ale bohužel bych tam někde zapadl is tím rudlíkem.Tak jsem nekoupil nic koupím až v Kroměříži i kdyby pršelo tak jsou tam zpevněný cesty a vše pod střechou i když co do kvantity Přerovu konkurovat nemůže.

15.2.2016 09:11
mspacil

XXX.XXX.242.195

Ta andulka nemusí být nemocná, bůhví jak dlouho se v tom blátě plácala a mohla někomu uletět.
Zrovna když jsem šek kolem jednoho výkupáka tak mu jedna uletěla.
Ale na stole to byla tragédie.
Viděl jsem tam například papoušky, myslím teda že to byli papoušci karmínoví, v otřesném stavu, že to ani nebylo poznat co to je a takových tam bylo více.
Ti papoušci nemohli přežít cestu domů a nechápu ty chovatele že si to dovolí.

15.2.2016 12:14
arnold

XXX.XXX.112.7

atka napsal(a):

Tomu co je na fotce se vůbec nedivím, bláto je v Přerově vždy, mimo parná léta. A k té andulce. V září 2015 jsem na burze parkoval vedle haly pro holuby a drůbež a když jsem odjížděl, tak po vycouvání z trávy na mne vykouklo 12 takových andulek s francouzským pelicháním. Když jsem to viděl, raději jsem odjel, rozhodně jsem neměl zájem si něco dotáhnout domů, takže toto mě v Přerově vůbec nedokáže překvapit.

15.2.2016 12:14
arnold

XXX.XXX.112.7

Co bylo k vidění za velké papoušky?

15.2.2016 12:51
Pat01

XXX.XXX.95.3

arnold napsal(a):
Tomu co je na fotce se vůbec nedivím, bláto je v Přerově vždy, mimo parná léta. A k té andulce. V září 2015 jsem na burze parkoval vedle haly pro holuby a drůbež a když jsem odjížděl, tak po vycouvání z trávy na mne vykouklo 12 takových andulek s francouzským pelicháním. Když jsem to viděl, raději jsem odjel, rozhodně jsem neměl zájem si něco dotáhnout domů, takže toto mě v Přerově vůbec nedokáže překvapit.

Jasně do Přerova se vozí jen odpad a nemocní ptáci.Zato když jedete do Kroměříže tak každej pták projde veter. vyšetření a karantenou a pak jde do výkupu, že ? Když Vám to v Přerově nevoní tak seďte doma a nepomlouvejte. Jezdím na obě burzy a Přerov vede. To je zase můj názor.

15.2.2016 12:57
Pat01

XXX.XXX.95.3

stanley napsal(a):
Pane holinky si každýmusí vzít z domu. Tak tomuhle se říká nejkvalitnější a největší burza na Moravě. Naberou za vstupný hromadu peněz a nemůžou tam navézt ani ten blbý makadam.Chtěljsem si tam koupit krmení ale bohužel bych tam někde zapadl is tím rudlíkem.Tak jsem nekoupil nic koupím až v Kroměříži i kdyby pršelo tak jsou tam zpevněný cesty a vše pod střechou i když co do kvantity Přerovu konkurovat nemůže.

Další rozumbrada. Hromadu peněz. No snad Vás to vstupný nezrujnovalo, nebo máte úvěr na
vstupné v Přerově ? Opravdu 1 osoba + 1 auto 40, -KČ to je hrozná nehoráznost. Jak steto vůbec přežil ?

15.2.2016 13:25

Pat01 napsal(a):
Další rozumbrada. Hromadu peněz. No snad Vás to vstupný nezrujnovalo, nebo máte úvěr na
vstupné v Přerově ? Opravdu 1 osoba + 1 auto 40, -KČ to je hrozná nehoráznost. Jak steto vůbec přežil ?

Myslim ze pan nemel na mysli vysi vstupneho ale to ze z vybranych penez za vstupne by mohli trochu zainvestovat a na to blative parkoviste navest makadam nebo strusku.tak sem to pochopil ja.

15.2.2016 13:32
atobajus

XXX.XXX.195.189

Myslim ze pan nemel na mysli vysi vstupneho ale to ze z vybranych penez za vstupne by mohli trochu zainvestovat a na to blative parkoviste navest makadam nebo strusku.tak sem to pochopil ja.

Nechci se nikoho zastávat, ale na co tam dělat úpravy a opravy. Pořadatel to má jen v pronájmu, našel prostory, pořádá tam burzu na kterou mu tam jezdí stále více lidí, po burze tam uklidí, zaplatí nájem majitelům a tím to haslo. Nemá důvod, potřebu ani povinnost tam cokoliv na víc investovat.
Samozřejmě mi tam to bahno a přetlak návštěvníků v hale taky vadí, ale nezblázním se z toho a hlavně neřeším to co vyřešit nemůžu. Prostě tam už jen nejezdím tak často, nebo jedu spíše jen když je pěkné počasí.

15.2.2016 13:34
arnold

XXX.XXX.112.7

Také jsem to tak pochopil. Ten pán toho nepochopil víc, ve svém příspěvku jsem nikoho nepomlouval a ani nechválil, ale to je jedno.
Pokud se nepletu, tak pořadatelé nejsou vlastníci areálu, vy by jste investoval do cizího? Otázkou ale je jestli pořadatelé majitele na tento problém alespoň upozornili, ale majitel s tím nic nedělá.

15.2.2016 13:41
stanley

XXX.XXX.199.81

Pat01 napsal(a):

Nechci se vás dotknout pane ublížený, já to myslel všeobecně naučte se číst mezi řádky. Když by tam každý kdo tam přijede nechal minimálně 40 kč tak v tom množství lidí to musí býtza jedinou burzu minimálně na zámkovou dlažbu na stání pro tisíc aut abyjste to pochopil.

15.2.2016 14:25

arnold napsal(a):
Také jsem to tak pochopil. Ten pán toho nepochopil víc, ve svém příspěvku jsem nikoho nepomlouval a ani nechválil, ale to je jedno.
Pokud se nepletu, tak pořadatelé nejsou vlastníci areálu, vy by jste investoval do cizího? Otázkou ale je jestli pořadatelé majitele na tento problém alespoň upozornili, ale majitel s tím nic nedělá.

Jiste ze nemaji povinost tam neco investovat ale vemte to tak ze tuna zelezarenske strusky 16\32 stoji zhruba 150kc za tunu tudiz zas tak velka investice by to nebyla ale to zalezi na poradatelich.

15.2.2016 15:21

Zdravím, většina těch připomínek je ohledně bláta a jak jak píše pán (atobajus) je to věc majitele ne pronajímatele ale měl by pronajimatel mimo jiné vyřešit prostor pro chovatele aby když přijede (často přes celou republiku) měl taky kde ptáky umístnit a vystavit v neděli to byla hrůza.. Nechci se dotknout řady různých prodejců kteří obsadí stoly pro prodej ptáků ale co pak když chodíte s přenoskou a není kam ji vystavit...už je to špatné a bloudíte, hledáte a nic...pak není divu, že se na to řada chovatelů příště -...

15.2.2016 15:25
arnold

XXX.XXX.112.7

Jiste ze nemaji povinost tam neco investovat ale vemte to tak ze tuna zelezarenske strusky 16\32 stoji zhruba 150kc za tunu tudiz zas tak velka investice by to nebyla ale to zalezi na poradatelich.

Tak to jsem netušil, že se jedná o takové drobné. Pak není co řešit, asi o to pořadatelé nemají zájem.

15.2.2016 17:39

arnold napsal(a):
Tak to jsem netušil, že se jedná o takové drobné. Pak není co řešit, asi o to pořadatelé nemají zájem.

Struska je odpadovy hutni material z vysokych peci a cim vetsi frakce "kamene" tim je levnejsi.

15.2.2016 18:58
petajz

XXX.XXX.144.34

Bezva rada až na to že po projetí několika aut jsou ve strusce vyjeté koleje a cesta je taková jako před tím.Je to naprosto nezhutnitelný materiál.Navíc mám pocit že struska je ekologicky závadný materiál.

15.2.2016 19:18
Pat01

XXX.XXX.59.133

stanley napsal(a):
Nechci se vás dotknout pane ublížený, já to myslel všeobecně naučte se číst mezi řádky. Když by tam každý kdo tam přijede nechal minimálně 40 kč tak v tom množství lidí to musí býtza jedinou burzu minimálně na zámkovou dlažbu na stání pro tisíc aut abyjste to pochopil.

No 1000 staní nechat udělat zámkovou dlažbou to je pěknej ranec. Apsolutně nemáte pojmem co kolik stoji. Kolik je nájem ? Kolik stoji lidé kolem celého zajištění celého chodu. A víte kolik odvádí z každé vstupenky městu ? Pak zaplatíte soc. Zdrav. Poj. Daň. A co zbude ? Z toho neuděláte ani staní ze zamkove dlažby na 10 aut. Tak nepište výmysly. A jinak napsalste že jsem ublížení no aspoň nejsem hloupý umím aspoň počítat.

15.2.2016 20:19

petajz napsal(a):
Bezva rada až na to že po projetí několika aut jsou ve strusce vyjeté koleje a cesta je taková jako před tím.Je to naprosto nezhutnitelný materiál.Navíc mám pocit že struska je ekologicky závadný materiál.

Jde videt ze o strusce toho moc nevite...jako dlazdic s ni delam prakticky dene a verte mi zhutnit jde skvele jen na to musite mit to spravne nacini a vedet jak nato.muzu vas uklidnit struska ekologicky zavadna neni nicmene abyste si nemyslel ze jen tak chytracim trochu vam to priblizim pro spevneni je nejlepe pouzit strusku ve frakci 0\32 kde se velikost materialu pohybuje od 0.8cm az po3,2cm(proto frakce 0\32) nasyp by mel cinit minimalne 20cm ale samozdrejme cim vi tim lip pote posrovnani rozhrabanim udusat dusakem(deskou) nejlepe o hmotnosti 300kg.

15.2.2016 20:50
stanley

XXX.XXX.199.81

Pat01 napsal(a):
No 1000 staní nechat udělat zámkovou dlažbou to je pěknej ranec. Apsolutně nemáte pojmem co kolik stoji. Kolik je nájem ? Kolik stoji lidé kolem celého zajištění celého chodu. A víte kolik odvádí z každé vstupenky městu ? Pak zaplatíte soc. Zdrav. Poj. Daň. A co zbude ? Z toho neuděláte ani staní ze zamkove dlažby na 10 aut. Tak nepište výmysly. A jinak napsalste že jsem ublížení no aspoň nejsem hloupý umím aspoň počítat.

Pane vy jste asi majitel toho areálu když to máte spočítané i se zdravotním pojištěním. Vy jste se asi teď probudil, kolik let to tam takhle funguje bez jakékoliv investice a spočítejte to ještě jednou a bez chyb.

15.2.2016 21:07
Tato Vovo

XXX.XXX.150.108

Nikto rozumni nebude investovat do cudzieho majetku bez dohody o financnej kompezacii -ulavach z prenajmu a pod. Mozno je to uz zmluvne osetrene, ale naco by to vesali nezainteresovanym na nos, je to vec dotknutych stran. Kazdy mame svoj rozum a podla toho sa riadime, je na kazdom co akceptuje a co je uz cez hranu. Suhlasim, ze areal je na objem navstevnikov dlhodobo nevyhovujuci ako aj plosne vyuzitie haly.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2016 23:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

atka napsal(a):

Chuďátko

16.2.2016 09:28
simacek123

XXX.XXX.142.1

Ja bych to nechal tak jak je, stejne si myslim ze tady pisete jenom svoje prani.Kdyby mělo byt vse jak si každý preje, to by asi byl pekny zmatek.Jeden to druhy zase ono.

16.2.2016 11:13
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
v prvni rade je tu otazka s majitelem vystaviste. Neni to tak dlouho co se provalilo ze je v konkurzu. Konkurzni spravce jiste neumozni investovat jakoukoliv castku zpet do arealu dokud nebudou vyrizeny pohledavky veritelu.
Snad by slo domluvit se mezi poradatelem a pronajimatelem ze by se uhrada realizovala protislouzbou, kdy misto placeni by provedli jiste prace. Ale to jen varim z vody.
Kdo vi jak to ve skutecnosti je...
S pozdravem smidla.eu.

Sttewe

16.2.2016 23:05
Sttewe

XXX.XXX.83.9

Nazdar ekonomove co bylo na burze zajímavého to nenapíšete když si dovoli někdo zeptat na výkup je ohen na střeše ale řešit problémy se kterými se nedáhnout otom budete psát ještě ovelikonocich nikam nejezděte a vyrabejte radši vasi ostrozrakou slivovici. Čao.

17.2.2016 08:58

Sttewe napsal(a):
Nazdar ekonomove co bylo na burze zajímavého to nenapíšete když si dovoli někdo zeptat na výkup je ohen na střeše ale řešit problémy se kterými se nedáhnout otom budete psát ještě ovelikonocich nikam nejezděte a vyrabejte radši vasi ostrozrakou slivovici. Čao.

Mily anonymni priteli od toho ale DISKUZE je aby se tady DISKUTOVALO o vecech moznych i nemoznych vime? Co se tyce vami porad dokola omilaneho vykupu tak tech vlaken tady je kazdy mesic tolik ze to ani pekne neni a to kolikart i trikrat za sebou na jednu a tu samou burzu jen od jinych uzivatelu to vam nestaci jedno vlakno? Jinac ja uz mam davno vypalene a co ty?to ty ale asi neumis vid.

17.2.2016 09:30
petajz

XXX.XXX.144.34

Mily anonymni priteli od toho ale DISKUZE je aby se tady DISKUTOVALO o vecech moznych i nemoznych vime? Co se tyce vami porad dokola omilaneho vykupu tak tech vlaken tady je kazdy mesic tolik ze to ani pekne neni a to kolikart i trikrat za sebou na jednu a tu samou burzu jen od jinych uzivatelu to vam nestaci jedno vlakno? Jinac ja uz mam davno vypalene a co ty?to ty ale asi neumis vid.

Po každé burza se řeší výkupy a po každém Přerovu se řeší parkování, fronty, tlačenice atd.Jaký je v tom rozdíl?Žádný.Také pořád omílané vlákno.Neovlivníte ani jedno ani druhé.Přerov je pořád největší burza u nás kde se sejde velké množství lidí a aut a s tím tyhle problémy souvisí.Každý má volbu.Pokud někomu tyto podmínky vadí, tak jak už bylo mockrát napsané, ať tam nejezdí.

17.2.2016 09:47
amazonik

XXX.XXX.49.206

petajz napsal(a):
Po každé burza se řeší výkupy a po každém Přerovu se řeší parkování, fronty, tlačenice atd.Jaký je v tom rozdíl?Žádný.Také pořád omílané vlákno.Neovlivníte ani jedno ani druhé.Přerov je pořád největší burza u nás kde se sejde velké množství lidí a aut a s tím tyhle problémy souvisí.Každý má volbu.Pokud někomu tyto podmínky vadí, tak jak už bylo mockrát napsané, ať tam nejezdí.

Je to len otazka casu kedy to prestane ludi bavit, ja uz do Prerova nechodim, mame Nitru cisto, teplo, sucho a myslim si ze je vecsia burza ako Prerov.

17.2.2016 10:17
raf578

XXX.XXX.232.225

petajz napsal(a):

Hodně lidem to vadí, fakt je že je to největší burza, vidíte za ty roky nějake vylepšení burzy? Kdysi v Uherskem Hradiští taky si mysleli že je nemuže nic ohrozít, pořadatele přešlapovali na místě a jak to dopadlo? V Přerově nekonečné fronty aut, stale nic se nezlepšuje, je to stale horší, pořadatele dost hazarduji s burzou.

burzaandule

17.2.2016 11:02
burzaandule

XXX.XXX.195.189

Já myslím, že nehazardují vždyť tam chodí lidí čím dál víc, kdo nechce ať tam neleze. Mají to jen v pronájmu tak proč tam investovat, vy co tam prodáváte tam taky jezdíte vydělat, tak se všichni domluvte a z každého prodeje dejte peníze majitelům areálu ať s tím něco udělají. Neplatíte ani daně ani soc a zdrav pojištění tak přispějte na areál ať máte pro svoje vlastní zákazníky kulturnější prostředí, jinak vám utečou jinam.

17.2.2016 11:31
KaVe

XXX.XXX.45.15

Tady je vše napsáno a je tam nastíněna i budoucnost areálu, netřeba se dohadovat - je to veřejný zdroj :

https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=9bf68111-d9ae-4831-827a-0c9d278df75b.

17.2.2016 12:29
raf578

XXX.XXX.232.225

burzaandule napsal(a):
Já myslím, že nehazardují vždyť tam chodí lidí čím dál víc, kdo nechce ať tam neleze. Mají to jen v pronájmu tak proč tam investovat, vy co tam prodáváte tam taky jezdíte vydělat, tak se všichni domluvte a z každého prodeje dejte peníze majitelům areálu ať s tím něco udělají. Neplatíte ani daně ani soc a zdrav pojištění tak přispějte na areál ať máte pro svoje vlastní zákazníky kulturnější prostředí, jinak vám utečou jinam.

Nikde není ani sluvko aby investovali, aby se zrychlil prujezd není třeba investovat, uplně jste to otočil, ja neprodávam, jste jediny kdo plati, pan vzorny.

17.2.2016 16:15
bubanek

XXX.XXX.191.18

Jelikoz vybiraj za auto, ktere vjede do arealu, meli by nabidnout odpovidajici parkoviste. Jelikoz to nemaj, tak za co se plati za vjezd do arealu ? Za chozeni a parkovani v blate ? Meli by se vyjadrit organizatori.

17.2.2016 16:25
atobajus

XXX.XXX.195.189

Ta debata je opravdu zbytečná, nikdo neví jestli se to potáhne ještě rok nebo dva nebo jestli příští měsíc přijde někdo kdo halu koupí a ukončí nájemní smlouvu s pořadatelem burzy. Jedna z budov se tam už tento měsíc prodala, je jen otázka času kdy se třeba najde zájemce o tu velkou halu a jaký s tím bude mít podnikatelský záměr.

17.2.2016 17:22
kizik

XXX.XXX.230.145

bubanek napsal(a):
Jelikoz vybiraj za auto, ktere vjede do arealu, meli by nabidnout odpovidajici parkoviste. Jelikoz to nemaj, tak za co se plati za vjezd do arealu ? Za chozeni a parkovani v blate ? Meli by se vyjadrit organizatori.

Mňa poslali parkovať na lúku a utrhol som chladič aj s klimatizáciou na neoznačenom pni, odvtedy tam nechodím vydrbanci vydrbaný.

17.2.2016 18:12

Od kdy platí andulky sociální pojištění? To je musím rychle nahlásit na OSSZ a VZP, díky za upozornění.

17.2.2016 18:21
arara1981

XXX.XXX.232.162

Staci dat pri vstup viac ludi na vyber vstupneho.A hned to bude lepsie.A to blato nejako prezijem.Teda aspon ja.Trepem sa tam 3hodiny a potom stojim dlho v kolone

Sttewe

17.2.2016 23:21
Sttewe

XXX.XXX.83.9

Tccc potrefeny ptaku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík