Mám andulky přes zimu v chladnější místnosti, kde nemrzne. Je jich 14 pohromadě, samci i samice. Když je máme rozdělené podle pohlaví, nedělá to dobrotu. V posledních dnech, jak bylo tepleji, začaly 2 z nich snášet vejce na zem. Vytrvale na nich sedí. Musím jim je bohužel vždy sebrat, protože za těchto podmínek by pro ně bylo velmi obtížné vyvádět mladé, nebo se mýlím? Nemám zájem na tom, aby se vyčerpaly, nebo někdo dává v teplotách okolo 5-10°C andulky hnízdit? Je mi jich líto, proto se na to ptám. Andulky dávám hnízdit až když je teplo...
Chci se zeptat, zda až snesou určitý počet vajíček (většinou 8), jestli snášet dále přestanou?
Samci je pořád "obtěžují".
Bylo by asi nejlepší variantou je obě odchytit, ale snažím se to vyřešit nějak přirozeně...Poradíte mi někdo? Prosím slušně, díky
Kdybych jim dala budky, zřejmě by si na ně dělaly nároky i jiné samice, že?
Těším se na reakce
Hošo
napsal(a):
Mám andulky přes zimu v chladnější místnosti, kde nemrzne. Je jich 14 pohromadě, samci i samice. Když je máme rozdělené podle pohlaví, nedělá to dobrotu. V posledních dnech, jak bylo tepleji, začaly 2 z nich snášet vejce na zem. Vytrvale na nich sedí. Musím jim je bohužel vždy sebrat, protože za těchto podmínek by pro ně bylo velmi obtížné vyvádět mladé, nebo se mýlím? Nemám zájem na tom, aby se vyčerpaly, nebo někdo dává v teplotách okolo 5-10°C andulky hnízdit? Je mi jich líto, proto se na to ptám. Andulky dávám hnízdit až když je teplo...
Chci se zeptat, zda až snesou určitý počet vajíček (většinou 8), jestli snášet dále přestanou?
Samci je pořád "obtěžují".
Bylo by asi nejlepší variantou je obě odchytit, ale snažím se to vyřešit nějak přirozeně...Poradíte mi někdo? Prosím slušně, díky
Kdybych jim dala budky, zřejmě by si na ně dělaly nároky i jiné samice, že?
Těším se na reakce
Jelikoz se zabyvam chovem andulek jiz vice jak třicet let, uz něco znam, odchovavam celorocne, i za nižších teplot.Teplota nehraje az tak velkou roli, spise doba svetla a vyzivy.Pro info, andulkam je to jedno kdy zahnizdi, u vas je zrejme ze je nechcete vyčerpávat, dve az tri hnizdeni není při dobře peci nejak drasticke jelikož se nejedna o ondulky vystavni.Kdyz jim budete zbirat vajíčka muzou nesti nove a tim se vyčerpají vice.Bud je nechte sedet, nebo dejte budky ale ovšem vsem parum co jsou spolecne.Doporucuji dle skusenosti vždy dati o budku vice.V pripade nejasnosti napiste interne.
Mohu potvrdit, letos se mě také stalo co Vám, také snáší na zem.
Nezbylo než otevřít budky a v pěti budkách již sedí na vejcích. Budek mají více.
V záletech mám teplotu kolem 10 stupňů, ale přisvětluji-prodlužuji den.
Když sedí ještě to není tak třeba jako když krmí, tak je to třeba je. Nechávám jim světlo na 14-15 hodin. Na Stmívač, nesmí jim zhasnout na jednou.