Aratinga sluneční HELP

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2016 08:31
Sanny. Klik.117

XXX.XXX.250.92

Ptořebovala bych velikou radu :(
Mám papouška Aratinga sluneční, samec, narozena 2.9.2015 odchována rodiči ve voliéře.
Já jí koupila od majitele z Ústí nad Labem, choval je ve voliérách. Když jsem ho kupovala pán říkal, že si zvykne na člověka velice rychle, ale to se odte´d jaksi nestalo...
Dostala jsme od majitele instrukce co má rád na co je zvyklý a tak. No vůbec nic nepomohlo :(
Jethro doteď nenií kamarád. V kleci relativně velké asi až moc má misku se zrním a gritem, ve druhé vodu, ve třetí ovoce nebo zeleninu. Má kroucený provaz ve tvaru spirály, další jako bydlo na kterém v noci spí, dvě sépiové kosti, lepené tyčinky na okus, každý den mu dávám větev buď jabloň, třešeň nebo višeň. Šišky na okus, pustímmu rádio aby neměl pocit samoty když jsem ve škole a vytáhnu rolety aby viděl ven. A co z toho? Kamarád není, piškot si vezme jen přes mříž a honem pryč, veškeré ovoce najdu hozené na podlaze nebo mimo klec, větve hodí na zem i se šiškama bez jakéhokoliv zájmu. Vezme si akorát zrní a vodu. Když přijdu domů začne křičet a vydrží mu to minimálně pět minut a víc, naruku se nenechá a z klece taky nevyleze... Provazy jsem musela dát včera pryč protože jsou na nich kousance. odpoledne si k němu sednu a čtu mu z nížky nebo zprávy a samozřejmě mu k tomu hodím komentář ale nic nepomůže... Nevím jak dál mm někdo radu? :/ :(.

19.2.2016 08:58
atobajus

XXX.XXX.195.189

Řešení je jednoduché, divokého papouška prodat někomu do chovu a koupit si ručně dokrmené a již ochočené mládě. Bude to vhodné řešení i pro toho Vašeho papouška.

kubanec

19.2.2016 13:34
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak jestli jste panu rekla ze ho chcete na ochoceni tak jste naletela prodat a koupit dokrmeneho jine reseni neni.

19.2.2016 14:10
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Nějak nevidím, jak dlouho ho máte... Ochočení papouška z voliéry je běh na dlouhou trať!

19.2.2016 18:29
Pistik251

XXX.XXX.31.19

Hodonak napsal(a):
Nějak nevidím, jak dlouho ho máte... Ochočení papouška z voliéry je běh na dlouhou trať!

Minuli rok som predal alexandra velkeho odchov pod rodicmi jednej milej pani. Na moje slova ci si uvedomuje ze papagaj nie je ochoceny ze sa pusta do riadneho maratonu sa usmiala povedala ze sa nanho tesi. Varoval som ju ona mi povedala ze si je toho vedoma a zobrala si ho. Teraz dostavam aspom raz mesacne email s fotkami kde vydim ako sa papagaj ma (podla foto sa ma skvele) obcas si vypytaju radu ohladne ochocenia. Tak len dufam ze niekde na druhej strane niesom bezohladny chovatel.

19.2.2016 23:07
arčí88

XXX.XXX.158.34

Dobrý večer, chovám aratingy slunečné, jelikož se vylíhnul toho 2.9 2015 tak než vylétne tak je to kolem cca 56 dní od vylíhnutí a další 3 až 4 týdny u rodičů. Sestavil jsem si pár z odchovů pod rodiči, a u mně během měsíce a půl zkrotli braly piškot z ruky, kdy jsem vlez do voliéry tak přilétly na ramena a šplhali po zádech chovali se jako mazlové.

22.2.2016 15:05
supik99

XXX.XXX.64.140

Dobrý den, zkusila bych na něj jít přes krmení. Když říkáte, že má rád jen zrní, tak bych mu ho na nějakou dobu sebrala ( půlden) a pak nabízela misku se zrním z ruky. Nebo takto dávat klas prosa. Zkoušet to víckrát, napoprvé hned k Vám asi nepůjde. Když to takto budete dělat, tak Vám ještě doporučím, abyste si aratingy nevšímala. Moji papoušci, když je chci zahnat do klece, tak tam prostě nejdou, dokud na ně koukám, byť z druhé strany místnosti. Potom právě zahájím nevšímání si jich a oni pak bez problému vlezou do klece. Prostě zkuste dělat, že si aratigy nevšímáte. Večer tak můžete koukat do okna, kde se Vám odrazí, co zrovna papoušek dělá. Staráte se o něj očividně dobře. Hodně štěstí, pokud to s ním budete zkoušet i nadále.

Kuky567

19.9.2020 20:21
Kuky567

XXX.XXX.138.5

Potřebuji poradit... plánuju si koupit již odkrmenou Aratingu Sluneční a nechci nic pokazit.. prosím poraďte mi jak se s Aratingou skamarádit, jak správně vyplnit voliéru a jak jí naučit různé triky
Prosím poraďte

21.9.2020 07:18
dejviss

XXX.XXX.78.134

Sanny. Klik.117 napsal(a):
Ptořebovala bych velikou radu :(
Mám papouška Aratinga sluneční, samec, narozena 2.9.2015 odchována rodiči ve voliéře.
Já jí koupila od majitele z Ústí nad Labem, choval je ve voliérách. Když jsem ho kupovala pán říkal, že si zvykne na člověka velice rychle, ale to se odte´d jaksi nestalo...
Dostala jsme od majitele instrukce co má rád na co je zvyklý a tak. No vůbec nic nepomohlo :(
Jethro doteď nenií kamarád. V kleci relativně velké asi až moc má misku se zrním a gritem, ve druhé vodu, ve třetí ovoce nebo zeleninu. Má kroucený provaz ve tvaru spirály, další jako bydlo na kterém v noci spí, dvě sépiové kosti, lepené tyčinky na okus, každý den mu dávám větev buď jabloň, třešeň nebo višeň. Šišky na okus, pustímmu rádio aby neměl pocit samoty když jsem ve škole a vytáhnu rolety aby viděl ven. A co z toho? Kamarád není, piškot si vezme jen přes mříž a honem pryč, veškeré ovoce najdu hozené na podlaze nebo mimo klec, větve hodí na zem i se šiškama bez jakéhokoliv zájmu. Vezme si akorát zrní a vodu. Když přijdu domů začne křičet a vydrží mu to minimálně pět minut a víc, naruku se nenechá a z klece taky nevyleze... Provazy jsem musela dát včera pryč protože jsou na nich kousance. odpoledne si k němu sednu a čtu mu z nížky nebo zprávy a samozřejmě mu k tomu hodím komentář ale nic nepomůže... Nevím jak dál mm někdo radu? :/ :(.

Dobrý den,

ochočit "divokého" papouška není hračka, pro domácí mazlíčky se zpravidla vybírají ručně dokrmená mláďata. Doporučuji Vám vašeho aratingu prodat chovateli do chovu a pořiďte se ručně dokrmené mládě, ušetříte si tak spoustu trápení a nejen sobě, ale papouškovi také a výsledky na které byste čekala roky a možná by se ani nedostavili získáte za pár dnů/týdnů.

přeji mnoho štěstí, DV.

21.9.2020 08:50
eli22

XXX.XXX.58.42

dejviss napsal(a):
Dobrý den,

ochočit "divokého" papouška není hračka, pro domácí mazlíčky se zpravidla vybírají ručně dokrmená mláďata. Doporučuji Vám vašeho aratingu prodat chovateli do chovu a pořiďte se ručně dokrmené mládě, ušetříte si tak spoustu trápení a nejen sobě, ale papouškovi také a výsledky na které byste čekala roky a možná by se ani nedostavili získáte za pár dnů/týdnů.

přeji mnoho štěstí, DV.

Papouškovi ušetříte trápení, když m pořídíte partnera téhož druhu, nikoli když si pořídíte chudáka dokrmeného jedince.

21.9.2020 08:59
dejviss

XXX.XXX.51.131

eli22 napsal(a):
Papouškovi ušetříte trápení, když m pořídíte partnera téhož druhu, nikoli když si pořídíte chudáka dokrmeného jedince.

Mne Váš názor nezajímá, já mám své papoušky v pohodě a proti mazlíčkářúm nic nemám,narozdíl od Vás..Btw tento názor je na každém druhém vlákně a už je to vcelku otravné a zbytečné.

Takže ano,chápeme, ruční dokrmení je hnus stejně jako ochočování a bla bla, amen a mějte se, neotravujte vzduch odpovědí, na kterou nebyl vznesen dotaz.

21.9.2020 09:15
eli22

XXX.XXX.58.42

dejviss napsal(a):
Mne Váš názor nezajímá, já mám své papoušky v pohodě a proti mazlíčkářúm nic nemám,narozdíl od Vás..Btw tento názor je na každém druhém vlákně a už je to vcelku otravné a zbytečné.

Takže ano,chápeme, ruční dokrmení je hnus stejně jako ochočování a bla bla, amen a mějte se, neotravujte vzduch odpovědí, na kterou nebyl vznesen dotaz.

A Vy si raději uvědomte, že odpovídáte na dotaz starý 4 roky .

21.9.2020 09:36
dejviss

XXX.XXX.78.134

eli22 napsal(a):
A Vy si raději uvědomte, že odpovídáte na dotaz starý 4 roky .

No vidíte,
mimojiné také dlouho probírané téma, kdy je nepřehledné, že se jedná o staré vlákno, když skočí mezi aktuální, pokud ho někdo oživí.

Nicméně 4 roky starý nebo nestarý, za svým názorem si stojím, ikdyž věřím, že tazatel už je spokojen a doufám, že ho od pořízení ručně dokrmeného papouška někdo jako Vy neodradil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík