Zdravím..chci se poradit nebo vyslechnout názory a zkušenosti zkušených...
Chtěla bych si pořídit menšího papouška, jako domácího mazlíčka...Líbí se mi tyhle dva druhy papoušků.Chtěla bych kluka..., ukřičené jsou oba druhy papoušků..s tím počítám...Nikde jsem se moc nedočetla o Aratingách jako domácích mazlíčcích..takže nevím jak jsou na tom s vazbou na člověka..jestli je to jako u žaků, amazoňanů, atd. že se dost často upnou na jednoho člena rodiny a ten zbytek má v lepším případě jen smůlu, nebo ho papoušek terorizuje.., což jsem zažila...takže by mě zajímalo jestli se právě aratingy také vážou na jednoho člověka...u amazonka jsem četla že ne...četla jsem že amazonci jsou pohodoví papoušci, ale i že taky dokážou zlobit a klovnout do krve..přemýšlela jsem i tak, že každý papoušek při dospívání zatouží po partnerce nebo partnerovi..takže do budoucna počítám i s koupí papouščí holčičky...jen se prostě nemůžu rozhodnout...proto prosím o vaše zkušenosti, rady, náory...předem děkuji za Vaše příspěvky..
kubanec

XXX.XXX.103.251
Bude to nastejno kupte si ktery se vam libi a kteryho sezenete.
kubanec

XXX.XXX.103.251
Hlavne dokrmenyho
Zdravím, jestli můžu poradit, tak se přikláním jednoznačně k Amazonkům černotemenným nebo bělobřichým (r.Pionites), sice jsou trochu víc hlučnější, ale když je chován jako mazlíček a jeden, tak to není co řešit a jinak jsou to nádherní, inteligentní, učenliví, hraví, přítulní klauni - mohu a doporučuji, opravdu super a i v páru se moc jejich povaha nemění, ale když hnízdí, tak mohou být agresívní, ale to je asi jasné a taky to nemusí být pravidlo, ale pozor při koupi - není dokrmen jako dokrmen...opravdu ruč.dokrmený nesmí na nikoho syčet, právě že je zvědavý na vše nové a chce to prozkoumat... a nevážou se jen na jednu osobu! Zappe.
z jarda
napsal(a):
Zdravím, jestli můžu poradit, tak se přikláním jednoznačně k Amazonkům černotemenným nebo bělobřichým (r.Pionites), sice jsou trochu víc hlučnější, ale když je chován jako mazlíček a jeden, tak to není co řešit a jinak jsou to nádherní, inteligentní, učenliví, hraví, přítulní klauni - mohu a doporučuji, opravdu super a i v páru se moc jejich povaha nemění, ale když hnízdí, tak mohou být agresívní, ale to je asi jasné a taky to nemusí být pravidlo, ale pozor při koupi - není dokrmen jako dokrmen...opravdu ruč.dokrmený nesmí na nikoho syčet, právě že je zvědavý na vše nové a chce to prozkoumat... a nevážou se jen na jednu osobu! Zappe.
Moc díky za Váš názor a naučí se tento papoušek i aspoň nějaká slovíčka? S tím, že se nevážou se právě přikláním taky k tomu amazonkovi...když se totiž upne papoušek na jednoho člena rodiny je to hrůza...a to už nechci...nepotřebuju, aby to byl umělec v mluvení, ale jestli aspoň zvládne trošku něco málo ?
Jana38
napsal(a):
Moc díky za Váš názor a naučí se tento papoušek i aspoň nějaká slovíčka? S tím, že se nevážou se právě přikláním taky k tomu amazonkovi...když se totiž upne papoušek na jednoho člena rodiny je to hrůza...a to už nechci...nepotřebuju, aby to byl umělec v mluvení, ale jestli aspoň zvládne trošku něco málo ?
Ano zvládne, ale né jak Žako...ale napodobování různých zvuků, melodií a klaunských výkonů to je machr a frajer a jo a netrpí škubáním z nudy nebo když jej necháte nějakou hoďku o samotě - zabaví se hračkami a nebo když jsou v páru, tak to už vůbec ne! Zappe
PS: možná pomůže - http://zjarda-papousci.webnode.cz/.
Ja mam doma aratingy slnecne a poviem vam nepotrebujete televiziu o zabavu je postarane.
Taky máme aratingu od pana chovatele z Nimburku, klidně pošlu kontakt. Náš pišta je skvělý společník miluje nás všechny, je rozmazlený, dělá si co chce, má půl roku, je hodně chytrý. Když mu řeknu poť, řekne poť a jde na rameno, umí pusinky, hrozně rád leží na zádech, nechává se škrabkat je prostě nej nej nej
http://ptaciraj.cz/.
Ja mam aratingy slunečni ajinak vpohodě jen žvou ale jinak parada https://www.youtube.com/watch?v=Ztmor0cPObE.
radek1025
napsal(a):
Ja mam aratingy slunečni ajinak vpohodě jen žvou ale jinak parada https://www.youtube.com/watch?v=Ztmor0cPObE.
To sice trošku řvou, ale měla jsem amazoňanku a ta měla grády...tohle je docela v pohodě...sice trochu upištěný zvuk...ale ten mě neodradí...no tak jsem opět na vážkách a možná se víc přikláním k těm aratingám...každopádně to neuspěchám...takže když mi sem ještě někdo písne zkušenosti budu moc ráda
Mikšanda

XXX.XXX.248.140
Ne, není, také máme Aratingu, momentálně se rozhoduji zda koupit ještě jednu, nebo pořídit Amazoňánka. Jinak Aratinga je super, je to opravdu mazel, ale vždy záleží hlavně na povaze tohot papouška a tu mají ti papoušci různou i když jsou třeba stejný druh.
rara

XXX.XXX.195.189
Aratinga je vhodnější, u amazonku rodu pionotes se stejně jako u papoušků rodu pyrrhura stává, že se často vyskytnou jedinci, kteří více či méně koušou. A je jedno jestli jsou ručně odchovaní nebo jsou pod rodiči a ochočeni později, prostě se u těchto dvou rodů s tím musí raději dopředu počítat.