Aratinga nebo Amazonek černotemenný

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2016 19:05
Jana38

XXX.XXX.135.140

Zdravím..chci se poradit nebo vyslechnout názory a zkušenosti zkušených...
Chtěla bych si pořídit menšího papouška, jako domácího mazlíčka...Líbí se mi tyhle dva druhy papoušků.Chtěla bych kluka..., ukřičené jsou oba druhy papoušků..s tím počítám...Nikde jsem se moc nedočetla o Aratingách jako domácích mazlíčcích..takže nevím jak jsou na tom s vazbou na člověka..jestli je to jako u žaků, amazoňanů, atd. že se dost často upnou na jednoho člena rodiny a ten zbytek má v lepším případě jen smůlu, nebo ho papoušek terorizuje.., což jsem zažila...takže by mě zajímalo jestli se právě aratingy také vážou na jednoho člověka...u amazonka jsem četla že ne...četla jsem že amazonci jsou pohodoví papoušci, ale i že taky dokážou zlobit a klovnout do krve..přemýšlela jsem i tak, že každý papoušek při dospívání zatouží po partnerce nebo partnerovi..takže do budoucna počítám i s koupí papouščí holčičky...jen se prostě nemůžu rozhodnout...proto prosím o vaše zkušenosti, rady, náory...předem děkuji za Vaše příspěvky..

kubanec

19.2.2016 19:15
kubanec

XXX.XXX.103.251

Bude to nastejno kupte si ktery se vam libi a kteryho sezenete.

kubanec

19.2.2016 19:17
kubanec

XXX.XXX.103.251

Hlavne dokrmenyho

19.2.2016 19:19
Jana38

XXX.XXX.135.140

kubanec napsal(a):
Bude to nastejno kupte si ktery se vam libi a kteryho sezenete.

Děkuji za názor...no na ručně dokrmeného prcka si asi budu muset ještě počkat...

19.2.2016 20:27
Jana38

XXX.XXX.135.140

kubanec napsal(a):
Hlavne dokrmenyho

Jj, to hlavně a jak tak koukám na inzeráty, ručně dokrmených tu moc není...zatím...

20.2.2016 10:33
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, jestli můžu poradit, tak se přikláním jednoznačně k Amazonkům černotemenným nebo bělobřichým (r.Pionites), sice jsou trochu víc hlučnější, ale když je chován jako mazlíček a jeden, tak to není co řešit a jinak jsou to nádherní, inteligentní, učenliví, hraví, přítulní klauni - mohu a doporučuji, opravdu super a i v páru se moc jejich povaha nemění, ale když hnízdí, tak mohou být agresívní, ale to je asi jasné a taky to nemusí být pravidlo, ale pozor při koupi - není dokrmen jako dokrmen...opravdu ruč.dokrmený nesmí na nikoho syčet, právě že je zvědavý na vše nové a chce to prozkoumat... a nevážou se jen na jednu osobu! Zappe.

20.2.2016 10:48
Jana38

XXX.XXX.135.140

z jarda napsal(a):
Zdravím, jestli můžu poradit, tak se přikláním jednoznačně k Amazonkům černotemenným nebo bělobřichým (r.Pionites), sice jsou trochu víc hlučnější, ale když je chován jako mazlíček a jeden, tak to není co řešit a jinak jsou to nádherní, inteligentní, učenliví, hraví, přítulní klauni - mohu a doporučuji, opravdu super a i v páru se moc jejich povaha nemění, ale když hnízdí, tak mohou být agresívní, ale to je asi jasné a taky to nemusí být pravidlo, ale pozor při koupi - není dokrmen jako dokrmen...opravdu ruč.dokrmený nesmí na nikoho syčet, právě že je zvědavý na vše nové a chce to prozkoumat... a nevážou se jen na jednu osobu! Zappe.

Moc díky za Váš názor a naučí se tento papoušek i aspoň nějaká slovíčka? S tím, že se nevážou se právě přikláním taky k tomu amazonkovi...když se totiž upne papoušek na jednoho člena rodiny je to hrůza...a to už nechci...nepotřebuju, aby to byl umělec v mluvení, ale jestli aspoň zvládne trošku něco málo ?

20.2.2016 11:18
z jarda

XXX.XXX.139.178

Jana38 napsal(a):
Moc díky za Váš názor a naučí se tento papoušek i aspoň nějaká slovíčka? S tím, že se nevážou se právě přikláním taky k tomu amazonkovi...když se totiž upne papoušek na jednoho člena rodiny je to hrůza...a to už nechci...nepotřebuju, aby to byl umělec v mluvení, ale jestli aspoň zvládne trošku něco málo ?

Ano zvládne, ale né jak Žako...ale napodobování různých zvuků, melodií a klaunských výkonů to je machr a frajer a jo a netrpí škubáním z nudy nebo když jej necháte nějakou hoďku o samotě - zabaví se hračkami a nebo když jsou v páru, tak to už vůbec ne! Zappe
PS: možná pomůže - http://zjarda-papousci.webnode.cz/.

20.2.2016 11:33
Jana38

XXX.XXX.135.140

Moc děkuji...za velmi cenné rady..

21.2.2016 08:44
Jana38

XXX.XXX.135.164

A má ještě někdo zkušenosti s Aratingou, jako s domácím mazlíčkem?Abych mohla srovnávat ?Děkuji...

21.2.2016 11:26
karol1234

XXX.XXX.81.132

Ja mam doma aratingy slnecne a poviem vam nepotrebujete televiziu o zabavu je postarane.

21.2.2016 18:25
Jana38

XXX.XXX.135.140

No tak to je bomba...těch teda je...smajlík...a vypadají velice spokojeně nadělají hodně křiku?

21.2.2016 18:33
limatul

XXX.XXX.222.148

Taky máme aratingu od pana chovatele z Nimburku, klidně pošlu kontakt. Náš pišta je skvělý společník miluje nás všechny, je rozmazlený, dělá si co chce, má půl roku, je hodně chytrý. Když mu řeknu poť, řekne poť a jde na rameno, umí pusinky, hrozně rád leží na zádech, nechává se škrabkat je prostě nej nej nej
http://ptaciraj.cz/.

21.2.2016 18:41
Jana38

XXX.XXX.135.140

Moc děkuji za odkaz na stránky...pán píše, že bude mít aratingy koncem léta... moc děkuji...

21.2.2016 18:43
radek1025

XXX.XXX.107.245

Ja mam aratingy slunečni ajinak vpohodě jen žvou ale jinak parada https://www.youtube.com/watch?v=Ztmor0cPObE.

21.2.2016 19:52
Jana38

XXX.XXX.135.140

radek1025 napsal(a):
Ja mam aratingy slunečni ajinak vpohodě jen žvou ale jinak parada https://www.youtube.com/watch?v=Ztmor0cPObE.

To sice trošku řvou, ale měla jsem amazoňanku a ta měla grády...tohle je docela v pohodě...sice trochu upištěný zvuk...ale ten mě neodradí...no tak jsem opět na vážkách a možná se víc přikláním k těm aratingám...každopádně to neuspěchám...takže když mi sem ještě někdo písne zkušenosti budu moc ráda

21.2.2016 21:35
Danielsan

XXX.XXX.212.122

Noo jsem zvědavý na rady rozhoduji se mezi stejnými papoušky. Co jsem zatím zjistil je to ze Aratinga je peknejsi, chytra atd.. a Amazonek asi bude vetsi klaun a trosku mene hlucny jinak jsou skoro stejni. Puvodne jsem chtel Amazonana to uz je poradny macek

22.2.2016 17:57
Jana38

XXX.XXX.135.164

Tak se čím dál více přikláním k těm aratingám...je vůbec nějaký rozdíl mezi aratingou sluneční a jendaj ?Nemám na mysli zbarvení papoušků, ale povahově?

Mikšanda

28.4.2016 15:36
Mikšanda

XXX.XXX.248.140

Ne, není, také máme Aratingu, momentálně se rozhoduji zda koupit ještě jednu, nebo pořídit Amazoňánka. Jinak Aratinga je super, je to opravdu mazel, ale vždy záleží hlavně na povaze tohot papouška a tu mají ti papoušci různou i když jsou třeba stejný druh.

rara

28.4.2016 16:12
rara

XXX.XXX.195.189

Aratinga je vhodnější, u amazonku rodu pionotes se stejně jako u papoušků rodu pyrrhura stává, že se často vyskytnou jedinci, kteří více či méně koušou. A je jedno jestli jsou ručně odchovaní nebo jsou pod rodiči a ochočeni později, prostě se u těchto dvou rodů s tím musí raději dopředu počítat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík