Dobrý den,
chci se podělit o jednu zkušenost. Již přes 10 let chovám papoušky senegálské a 6 let je úspěšně odchovávám. Je to druh u kterého na to musíte přijít ( kdo je odchoval, tak ví o čem mluvím ). Mám celkem 3 chovné páry a jeden nový pár u kterého budu teprve dělat DNA ( asi to budou dva kluci ).
U každého páru ( tak to mám u všech dalších druhů papoušků, které chovám ) mám budku celoročně. Nechávám je hnízdit, když si o to sami řeknou / žádné násilí.2 páry hnízdí pouze 1 x do roka a jeden pár 2-3 x do roka. Krmím je tím nejlepším co jde - komerční směsi pro daný druh, ovoce, zelenina, vitamíny atd...
Nyní se mi stalo, že u toho páru co odchovával opakovaně, tak 2 x zmizeli vajíčka, prostě je sežrali ( vždy zhruba po dvou týdnech sezení ).
Myslím si že jim mohl dojít vápník, přesto že ho pravidelně dostávají?
Nebo už jsou staří, přes to že vajíčka snesou? ( kroužky u chovných ptáků neřeším )
Nebo něco jiného?
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Budu to zatím řešit tím, že jim na půl roku odeberu budku a pak uvidím.
maxa
napsal(a):
A máte to vnitřní nebo venkovní voliérky u vnitřních odchovů bych se po pár letech ani nedivil. Nebo bude něco špatně složení potravy, stres nebo nějaký Váš zásah ale to je těžké takhle něco poradit.
Pane, píšete, že u vnitřních voliér po letech byste se nedivil. Máte na mysli nedostatek vitaminu D, pak se kalcium špatně vstřebává. Nebo se mýlím ?