Zdravim. Na vikend dokoncim pristavbu k voliere. Komplet rozmery budu 7dlzka,3sirka,2vyska. Z toho 3x2 metre kryte bude z hora a meter z vysky aj z bokov. Ostatna cast 5x3 metre len siet. Osadenstvo par horskych, par korel, par anduliek, prepelice cinske na zem. Co by ste este poradily, co aj prezimuje vonku a samozrejme aby velke boje neboli. O odchov mi moc neide, ale samozrejme potesi.Tych 3x2 metre bude uzavrete v zime. Dam ale vyletove okno. Mam aj par fiserakov tie este neviem, ci ich tam pustim. Komu by mohli ublizit. Taktiez zebricky uvidim, ci ich tam pustim.Teraz ich mam v dome. Dakujem za nazory aj negativne.
bb

XXX.XXX.13.153
Slušné rozměry-holub chocholatý, hýl mexický, kakariki nebo rosely žlutolící a ty fišery asi ne, zebry možno.
calvusca
napsal(a):
Zdravim. Na vikend dokoncim pristavbu k voliere. Komplet rozmery budu 7dlzka,3sirka,2vyska. Z toho 3x2 metre kryte bude z hora a meter z vysky aj z bokov. Ostatna cast 5x3 metre len siet. Osadenstvo par horskych, par korel, par anduliek, prepelice cinske na zem. Co by ste este poradily, co aj prezimuje vonku a samozrejme aby velke boje neboli. O odchov mi moc neide, ale samozrejme potesi.Tych 3x2 metre bude uzavrete v zime. Dam ale vyletove okno. Mam aj par fiserakov tie este neviem, ci ich tam pustim. Komu by mohli ublizit. Taktiez zebricky uvidim, ci ich tam pustim.Teraz ich mam v dome. Dakujem za nazory aj negativne.
Toto téma je zde celkem caste, rozmery mate perfektni, skusit můžete ledacos, jelikoz není pravda ze to nejde, jde ale o to sestavit takovou skupinu která je tolerantni, a to mnoho jedincu není, presvedcilo se jiz mnoho chovatelu, ze i obycejna andulka dovede nadělat takovou spoust, ze stoho je pak velke sklamani.Ne jenom andulka, mel jsem agresivni kakarici která zničila snuzky ostatním, zazil jse krásného samce korely belohlave který nechtel pustit ostatní do jakekoliv budky i když byl počet daleko vetsi na vyber.papousek kourovy si pro zkraceni doby vybral utoky na krepelky které sedeli v korenu, po vyvedeni mladat byli jeho hrackou vynesl v zobaku a poustel k zemi. Ale na druhou stranu jsou i spolecne voliery kde to funguje po mnoha let a pak nastane den D jak u me a vse se porve.
Dakujem za rady. Tak skusime pridavat co ste pisali a uvidime, ako bude fungovat ich spolocni zivot. Skusim prve kakariki, zatial jeden kus. Mam tam aj nejaku pampovu travu asi 150cm vysoku, pekny trs. Pridam aj stromky v crepnikoch, pen stary atd budu mat kus prirody, tak hadam zabavia sa vsetci a nebudu mat cas na sarvatky. Zatial su v pohode, len korely vyhostily prepelicky z domceka. Moc si upratuju, asi chcu znasku na zemi. Uz im dam budku buduci tyzden. Teraz je dominantna samicka horskeho vo voliere, asi to tak aj zostane. Mam velmi krotkych vtakov, z ruky mi beru vsetci. Top je andulka, necha sa chytit aj do ruky, mozno aj do vacku by sla len aby mala proso. Ked budu robit zle, vyberiem ich z voliery. Foto mozem dat, ale este budu upravy.
Tak vcera som uz pustil bandu do pristavby. Odobral som deliace pletivo a nic sa nedialo este mi aj zrali z ruky no ani nahodou nechceli vyletiet. Nepochopili ze uz tam pletivo neni. Hodinu sa nic nedialo, no potom to zacalo. Ale dnes som dal budku korelam, lebo uz vyhostily pre prepelice z ich domu na zemy. Hned aj obsadily kmenovu, vedeli ze je pre nich. Celi den pohoda, korelky robili svoju pracu az do teraz. Priletel samcek horskeho a vypratal ich budky a moc si prezerali aj s pani. Samcek je 2014 samicka 2015 vidim ze bez budky bude zle, aspon pre korely ale nespravim vacsie zlo ked dam horskym budku. Nemam skusenosti, poradte prosim ako mam konat.