Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2016 20:23
jardda

XXX.XXX.90.147

Trochu jsem komunikoval s ruskými kolegy a je zajímavé jaké jsou ceny v Rusku. Pro orientaci posílám odkaz aby jste měli přehled. JP
https://www.ss.lv/ru/animals/parrots-and-birds/parrots/.

27.2.2016 07:32
90kuko

XXX.XXX.198.89

Ta stranka je Lotišska.

27.2.2016 08:12
jardda

XXX.XXX.90.147

Beru to globálně JP
https://www.avito.ru/moskva/ptitsy.

27.2.2016 09:40
akrobat

XXX.XXX.116.253

Ono je to o tom, kolik chovatelů exotů na počet obyvatel je v Rusku a kolik je u nás. U nás už chová papoušky snad každý. Proto budete brečet o cenách a prodeji ve frontách ve výkupu dále a bude jenom hůře.

27.2.2016 13:20
jardda

XXX.XXX.90.147

Opravdu to nemá cenu nic psát kvůli takovým rýpalům jako jste Vy. Raději se zdržet komentáře pokud nemáte co říci a chcete jen urážet. Jinak na rozdíl od Vás mám profil vyplněn a nevykřikuji anonymě. JP.

ja

27.2.2016 13:45
ja

XXX.XXX.176.43

jardda napsal(a):
Opravdu to nemá cenu nic psát kvůli takovým rýpalům jako jste Vy. Raději se zdržet komentáře pokud nemáte co říci a chcete jen urážet. Jinak na rozdíl od Vás mám profil vyplněn a nevykřikuji anonymě. JP.

V*serte sa na neho stale plati že podla seba sudim teba.

27.2.2016 14:00
ga.13

XXX.XXX.4.18

jardda napsal(a):
Trochu jsem komunikoval s ruskými kolegy a je zajímavé jaké jsou ceny v Rusku. Pro orientaci posílám odkaz aby jste měli přehled. JP
https://www.ss.lv/ru/animals/parrots-and-birds/parrots/.

Cena v internetových Inzerce a cena na burze - jsou dva velké rozdíly!
Které trhy v Rusku můžete doporučit?

27.2.2016 14:07
akrobat

XXX.XXX.116.253

jardda napsal(a):

Když někdo napíše jak to opravdu je tak je rýpal? V tom případě jste jaksi labilní. Teď jsem vás teprve urazil. Profil můžete mít jaký chcete. Jste pořád anonymní jako já.

27.2.2016 14:19
jardda

XXX.XXX.90.147

ga.13 napsal(a):
Cena v internetových Inzerce a cena na burze - jsou dva velké rozdíly!
Které trhy v Rusku můžete doporučit?

Osobní zkušenost je pouze ta, že mě kontaktovali přímo z Ukrajiny a ceny jsem jim říkal svoje a s těmi neměli problém. Chtějí si přijet před létem pro mladý, tak uvidíme. Proto jsem zabrousil na rusky jazyčné servery a díval se na ceny víc za tom není.
Ještě co se týká ciziny tak jsem nikdy neměl problém vždy všechno klapalo mimo mnichů co jsem vezl do Bruselu, tam se kupujícímu nelíbila velikost ptáků, tak následující měsíc jehly do Francie. A ještě poslední postřeh, když takto něco domluvím tak ceny jsou vždycky lepší než na burze (z hlediska prodejce) a zase jedna výjimka byla tento měsíc kdy jsem všechny odchovy neofém tyrkysových vezl pro Francouze do Zwolle, tady jsem si mohl klidně říci o pár set euro víc, ale stejně tady bych je za ty ceny neprodal. JP.

27.2.2016 14:19
ladishk

XXX.XXX.0.30

akrobat napsal(a):
Když někdo napíše jak to opravdu je tak je rýpal? V tom případě jste jaksi labilní. Teď jsem vás teprve urazil. Profil můžete mít jaký chcete. Jste pořád anonymní jako já.

Nojo, ale vy píšete o výkupu a kolega našel inzertní stránky a to je nebe a dudy.

27.2.2016 14:20
jardda

XXX.XXX.90.147

akrobat napsal(a):

Už raději mlčet děkuji. JP.

27.2.2016 14:42
90kuko

XXX.XXX.198.89

Ono to je pravda že Ukrajinci a Rusi ak sa im vtaky pačia Vam vyplatia kolko chcete a pritom sa raduju že dobre kupili.

27.2.2016 14:46
kkki

XXX.XXX.254.207

jardda napsal(a):

Proč tu pořád argumentujete s profilem, ať již je to Petr nebo Pavel, stejně Vám to nic neřekne a jména či adresy, mohou být smyšlené.Anonymní můžete být Vy i já, je to ubohý argument.K.

27.2.2016 14:53
simacek123

XXX.XXX.142.1

Před trema roky jsem napsal vetu ze každý cizinec i ten nejhorsi je podstate lepsi platce nez každý vycuranej cech, tehdy mi to admin smazal.PROSIM berto to z nadhledem.:nemusi se vse tykat vas.

27.2.2016 15:11
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

akrobat napsal(a):
Ono je to o tom, kolik chovatelů exotů na počet obyvatel je v Rusku a kolik je u nás. U nás už chová papoušky snad každý. Proto budete brečet o cenách a prodeji ve frontách ve výkupu dále a bude jenom hůře.

Že chová papoušky snad každý se může ve fronách u výkupu na burzách domnívat mnohý. Papoušci však nejsou jen andulky, korely a pod. Není papoušek jako papoušek a všichni se nelíhnou jako kuřata - drůbežáři snad prominou.
Počet chovatelů k počtu obyvatel může uvést nějaká solidní statistika, ne osobní úvaha.

U nás neexistuje centrální evidence chovaných nejen kusů, ale ani ne druhů. Nějaký zlomek počtu papoušků vede ČSCH v každoročně odevzdaných evidenčních listech. Je to jen část skutečného počtu a domnívám se, že nemá příliš velkou statistickou hodnotu.
Jediná skutečná čísla chovaných papoušků udává Registr CITES I, příloha A. Není jich mnoho.
Tyto druhy však nejsou námětem této diskuze.
Ale je dobře, že se zde objevují různé rýpavé příspěvky. Nebýt jich, tak by zde byla pouze suchá odborná diskuze a lidé se chtějí i pobavit.

27.2.2016 17:56
ga.13

XXX.XXX.4.18

Aktuální ceny lze vidět na Diskuse:
http://amadina24.ru/portal.php
http://www.mybirds.ru/forums/index.php?act=idx

Musíme hledat část - Доска объявлений.

27.2.2016 20:16
akrobat

XXX.XXX.116.253

Moudivláček napsal(a):
Že chová papoušky snad každý se může ve fronách u výkupu na burzách domnívat mnohý. Papoušci však nejsou jen andulky, korely a pod. Není papoušek jako papoušek a všichni se nelíhnou jako kuřata - drůbežáři snad prominou.
Počet chovatelů k počtu obyvatel může uvést nějaká solidní statistika, ne osobní úvaha.

U nás neexistuje centrální evidence chovaných nejen kusů, ale ani ne druhů. Nějaký zlomek počtu papoušků vede ČSCH v každoročně odevzdaných evidenčních listech. Je to jen část skutečného počtu a domnívám se, že nemá příliš velkou statistickou hodnotu.
Jediná skutečná čísla chovaných papoušků udává Registr CITES I, příloha A. Není jich mnoho.
Tyto druhy však nejsou námětem této diskuze.
Ale je dobře, že se zde objevují různé rýpavé příspěvky. Nebýt jich, tak by zde byla pouze suchá odborná diskuze a lidé se chtějí i pobavit.

Nevím jak dlouho jste chovatel. Chcete mě říct že odchov dnes třeba běžného Amazoňana modročelého nebo jiných podobných papopušků je stejný jako před dvaceti lety? Za kolik jste si musel tehdy pořídit pár, a to kdoví jestli, a dnes kdy jsou sotva prodejní za třetinovou cenu a odchov je podstatně jednoduší. Chov exotického ptactva se u nás stal byznys a ne chovatelství. Dnes na každé vesnici najdete minimálně jednoho chovatele velkých papoušků kteří zdárně odchovávají ale hůře již prodávají. Podívejte se na statistiky a uvidíte. Ani v Holandsku nepotřebují dělat burzy každý týden jako u nás.V česku je prostě přeexotováno. Jenom vy to nedokážete pochopit.

27.2.2016 22:58
jardda

XXX.XXX.90.147

Zdravím, vidím že se diskuze posunula úplně jiným směrem než jsem zamýšlel. My Čechoslováci jsme vynikající chovatelé a když si něco pořídíme tak se to snažîmen odchovat no a když to odchováme tak se to snažíme prodat. No a když prodat tak za tolik za kolik jsme to pořídli to je prostě normální. Když neprodáme tak jdeme s cenou dolů, ale kde je ta hranice kam jsme schopni dojít. Raději odvezou ptáky ven než bych si dělal konkurenci doma. Tak přemýšlím já. Jediný pozitivum je že se posouváme v kvalitě ptáků dál a dál. JP.

28.2.2016 10:48
ayman

XXX.XXX.150.13

akrobat napsal(a):

Můžu se septat, jak jste přišel na to, že u nás chová papoušky snad každý? Mám mraky kamarádů a známých a neznám nikoho, kdo by choval ptáky. Psy a kočky snad ano.

28.2.2016 15:14
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

akrobat napsal(a):
Nevím jak dlouho jste chovatel. Chcete mě říct že odchov dnes třeba běžného Amazoňana modročelého nebo jiných podobných papopušků je stejný jako před dvaceti lety? Za kolik jste si musel tehdy pořídit pár, a to kdoví jestli, a dnes kdy jsou sotva prodejní za třetinovou cenu a odchov je podstatně jednoduší. Chov exotického ptactva se u nás stal byznys a ne chovatelství. Dnes na každé vesnici najdete minimálně jednoho chovatele velkých papoušků kteří zdárně odchovávají ale hůře již prodávají. Podívejte se na statistiky a uvidíte. Ani v Holandsku nepotřebují dělat burzy každý týden jako u nás.V česku je prostě přeexotováno. Jenom vy to nedokážete pochopit.

Odpovídám na osobní otázku.
Chovatel jsem od 25. let, to je 45 let chovu od papoušků, astrildů po šámy. Ne kusů v řádu desetitisíců, zájmový chov. Na burzách už prodávám jen vyjímečně. Na co se ptáte, naleznete odpověď v mém článku v únorové Fauně o amazoňanech modročelých.
S tím, co jste napsal souhlasím, ale nemáte pravdu v tom, že na každá vesnici... Je to jen Vaše osobní zkušenost nepodložená čísly.
Prosím, zveřejněte doporučovanou statistiku, abyste mě vyvedl z omylu, já takovou neznám nebo mně dejte interní odkaz, rád se poučím a poděkuji Vám.
Otakar Německý.

28.2.2016 23:41
alex66

XXX.XXX.204.8

Nechci s vámi polemizovat, protože je jasné, že ne v každé vesnici je nějaký chovatel okrasného ptactva. Ale co já mám osobní zkušenost ze svého okolí tak v každé vesnici nějaký chovatel je a ne jeden. Takže když by se to vzalo v rámci republiky tak je to určitě pořádná banda lidí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík