No my máme doma přesně tuto kombinaci:) ALE mají volný prolet po pokoji a do kuchyně, vůbec je nezavíráme, i tak samička pap. našeho koreláka jenom toleruje, jak se k sobě přiblíží, tak po něm startuje. Sameček papoušíček se ho spíš bojí a otevírá na něj zobáček. Takže - nedoporučuji, totéž vám určitě napíší z Forpus klubu - mrkněte na www stránky. Papoušíčci obecně jsou velcí patrioti a menším druhům dokáží svým štípáním ukousnout i nožku:( Ale samostatně je chovat nebo v dostatečném prostoru s jiným druhem může vyjít (jako nám).
Clare
napsal(a):
No my máme doma přesně tuto kombinaci:) ALE mají volný prolet po pokoji a do kuchyně, vůbec je nezavíráme, i tak samička pap. našeho koreláka jenom toleruje, jak se k sobě přiblíží, tak po něm startuje. Sameček papoušíček se ho spíš bojí a otevírá na něj zobáček. Takže - nedoporučuji, totéž vám určitě napíší z Forpus klubu - mrkněte na www stránky. Papoušíčci obecně jsou velcí patrioti a menším druhům dokáží svým štípáním ukousnout i nožku:( Ale samostatně je chovat nebo v dostatečném prostoru s jiným druhem může vyjít (jako nám).
No Koreláček je celý den puštěný v kleci je jen v noci a nebo v naší nepřítomnosti.Takže kdybychom mu pořídili samičku papoušíčka šedokřídlého tak by byl problém?Jde o to že se na nás hrozně upnul, byla jsem ted rok doma po nemoci ale ted půjdu do práce a on bude muset být doma sám než se vrátím z práce nebo děti ze školy tak aby neměl trauma z toho a měl kámošku.
Prostě Andulky jsou hlučný a náš Koreláček je tichý jen když si hraje tak píská melodie nebo si brouká a papoušíček je prý také tichý, nechci aby ho rušil v jeho podřimování, už má své libůstky ale aby nebyl sám no prostě
A mladé odchovávat nechceme, takže mi příde blbost mu pořizovat samičku Korelky když nechceme aby hnízdili, akorát by se tím trápili že nemůžou zahnízdit a stresovali se si myslím, nevím no.
Chápu úplně Vaše dilema s koreláčkem, taky bych nechtěla, aby byl sám doma. Ale když mu dáte hračky a potichu pustíte rádio, tak bude možná spokojenější ve svém klidu, než by byl s jiným papouškem, který ho třeba bude rušit, prohánět...Papoušíčci jsou relat.tiší, ale několikrát denně si zakřičí a proletí se...Samičku pap.budete trápit tím, že bude chtít zahnízdit, ale nebude s kým a bude korelu prohánět, to možná se samečkem by se korelák snesl víc. Je to dilema. Andulky jsou blázni to je pravda. Já bych ale byla opatrná, abych korelce ve své snaze pomoci nakonec neublížila. Mám ještě v pokoji voliéru s chůvičkami a korelák je má rád, lítá za nimi na pokec jsou velmi nenáročné...
Hm, takže bysme mohi taky přijít a moh by bejt Koreláček bez nožiček co Ublížit bych mu rozhodně nechtěla, je to obrovský zlatíčko.Ale jak říkám, zvyknul si že s ním jsem doma, hračky ho moc neberou, místo nich má nás a jakmile nemá nikoho nás v dohledu tak alarm a volá nás.A co třeba ručně dokrmeného dalšího Koreláčka teda?Myslím mládě aby nesoupeřili jako dospělý samci.
Clare
napsal(a):
Určitě by to podle mého názoru byla dobrá volba, ne-li nejlepší pro Vašeho papouška. Dva kluci jsou v pohodě a nebudou se množit Jestli máte facebook, zeptejte se paní Jarmila Rambousková a pan Mirek Dubina, jsou velice zkušení chovatelé, poradí Vám
Super, děkuji Tak ono stejně ted asi neseženu dokrmené mládě, je ještě před sezonou asi.Takže nevím co do té doby s tím.