Miky0001
napsal(a):
Dobrý den měl bych dotaz ohledně mladě samičky andulky která mi tak 1x deně začne okousávat zeď a už dokázala udělat pěknou díru které jsem si nedávno všiml, přitom má vše potřebné v kleci sépijovou kost, minerální kámen, brusné bidilko atd máte někdo podobnou zkušenost ?
Mně tohle taky dělala andulka a přestalo to, když jsem jí dal budku. Nevím proč to dělala, ale asi hledala nějaké bezpečné a klidné místo.
Miky0001
napsal(a):
Dobrý den měl bych dotaz ohledně mladě samičky andulky která mi tak 1x deně začne okousávat zeď a už dokázala udělat pěknou díru které jsem si nedávno všiml, přitom má vše potřebné v kleci sépijovou kost, minerální kámen, brusné bidilko atd máte někdo podobnou zkušenost ?
Nechci Vám brát iluze, ale mě to dělají andulky rovněž.
Mají všeho dostatek, sepiovou kost, minerální kameny, různé vitamínové přípravky, vejce i se skořápkou, na okus větve různých stromků i jehličnany. Venku voliéra je celá vysypaná pískem. V něm stráví denně několik hodin.
Přesto zděný zálet vydlabávají zeď. Dvakrát ročně štukuji a bílým. Stejně je to tam zase. Jedině nedávat bidla tak aby dosáhli na zeď. Najdou si ale stejně místo odkud to jde.
Nezbývá než opravit a chvíli je klid. Po vymalování čerstvý primalex neberou až zestárne tak jim chutná. Důvod jsem nezjistil když jim nemůže nic chybět.
Sivok
napsal(a):
Mě to také začala letos jedna dělat a myslím že si dělají dutinu aby měli kam snášet vejce, přijde mi ještě brzy jim dát ven budky.
Nechci Vás urazit, ale je to blbost. Určitě si nedělají místo na snášení, není to ledňáček.
Dělají to že shání minerální látky. Najdou se jedinci, kteří nechtějí sepijovku ani grit či minerální kameny. Hledají prostě zdroje, které považují sami za nejlepší. Omítka má vápno, písek a jiné látky, které se jim zamlouvají.
pterodactyll
napsal(a):
Nechci Vás urazit, ale je to blbost. Určitě si nedělají místo na snášení, není to ledňáček.
Dělají to že shání minerální látky. Najdou se jedinci, kteří nechtějí sepijovku ani grit či minerální kameny. Hledají prostě zdroje, které považují sami za nejlepší. Omítka má vápno, písek a jiné látky, které se jim zamlouvají.
To mi je jasný, ale mě třeba tu díru dělaly do dřeva, nevidím důvod proč by si nemohla připravovat hnízdo na hnízdění. v přírodě je to zcela běžné. A mimo jiné ledňáček nehnízdí v dutině.
Sivok
napsal(a):
To mi je jasný, ale mě třeba tu díru dělaly do dřeva, nevidím důvod proč by si nemohla připravovat hnízdo na hnízdění. v přírodě je to zcela běžné. A mimo jiné ledňáček nehnízdí v dutině.
To je pravda, ledňáček si dlabe díry do břehů řek. Ale i v přírodě, když si ptáci dlabou dutinu, tak jdou do již vyhnilého, pro ně spíš dostupného dřeva. Do Zdravého nejde ani datel.