Andulka mi děla díry do zdi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2016 17:11
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Dobrý den měl bych dotaz ohledně mladě samičky andulky která mi tak 1x deně začne okousávat zeď a už dokázala udělat pěknou díru které jsem si nedávno všiml, přitom má vše potřebné v kleci sépijovou kost, minerální kámen, brusné bidilko atd máte někdo podobnou zkušenost ?

27.2.2016 17:34
pepajz

XXX.XXX.144.38

Mě andulky ve volieře taky okusuji dřevo a mají vrbové proutí a další kravinky na obrušovaní. tak ji dejte samce a budku.

27.2.2016 17:37
Kokr

XXX.XXX.85.112

Miky0001 napsal(a):
Dobrý den měl bych dotaz ohledně mladě samičky andulky která mi tak 1x deně začne okousávat zeď a už dokázala udělat pěknou díru které jsem si nedávno všiml, přitom má vše potřebné v kleci sépijovou kost, minerální kámen, brusné bidilko atd máte někdo podobnou zkušenost ?

Mně tohle taky dělala andulka a přestalo to, když jsem jí dal budku. Nevím proč to dělala, ale asi hledala nějaké bezpečné a klidné místo.

27.2.2016 18:39
kaktusar

XXX.XXX.215.182

Kromě vápníku ze sépiovky potřebují ptáci i písek a ten je přece v omítce - takže by bylo dobré, kdyby měla k dispozici ptačí grit.

28.2.2016 12:08
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Miky0001 napsal(a):

Nechci Vám brát iluze, ale mě to dělají andulky rovněž.
Mají všeho dostatek, sepiovou kost, minerální kameny, různé vitamínové přípravky, vejce i se skořápkou, na okus větve různých stromků i jehličnany. Venku voliéra je celá vysypaná pískem. V něm stráví denně několik hodin.
Přesto zděný zálet vydlabávají zeď. Dvakrát ročně štukuji a bílým. Stejně je to tam zase. Jedině nedávat bidla tak aby dosáhli na zeď. Najdou si ale stejně místo odkud to jde.
Nezbývá než opravit a chvíli je klid. Po vymalování čerstvý primalex neberou až zestárne tak jim chutná. Důvod jsem nezjistil když jim nemůže nic chybět.

29.2.2016 21:55
Martas31

XXX.XXX.158.46

Dobrý den mě to dělají Andulky taky a přikláním se k názoru že hledají místo kam snést vajíčko.

26.2.2017 17:47
a.n.d.y

XXX.XXX.99.38

Mně to dělají jak samci tak samice. Všeho mají dostatek. Nikdy neměli tak krásné peří jako teď.

26.2.2017 18:02
Sivok

XXX.XXX.159.15

Mě to také začala letos jedna dělat a myslím že si dělají dutinu aby měli kam snášet vejce, přijde mi ještě brzy jim dát ven budky.

28.2.2017 18:38
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Sivok napsal(a):
Mě to také začala letos jedna dělat a myslím že si dělají dutinu aby měli kam snášet vejce, přijde mi ještě brzy jim dát ven budky.

Nechci Vás urazit, ale je to blbost. Určitě si nedělají místo na snášení, není to ledňáček.
Dělají to že shání minerální látky. Najdou se jedinci, kteří nechtějí sepijovku ani grit či minerální kameny. Hledají prostě zdroje, které považují sami za nejlepší. Omítka má vápno, písek a jiné látky, které se jim zamlouvají.

28.2.2017 18:57
Sivok

XXX.XXX.159.15

pterodactyll napsal(a):
Nechci Vás urazit, ale je to blbost. Určitě si nedělají místo na snášení, není to ledňáček.
Dělají to že shání minerální látky. Najdou se jedinci, kteří nechtějí sepijovku ani grit či minerální kameny. Hledají prostě zdroje, které považují sami za nejlepší. Omítka má vápno, písek a jiné látky, které se jim zamlouvají.

To mi je jasný, ale mě třeba tu díru dělaly do dřeva, nevidím důvod proč by si nemohla připravovat hnízdo na hnízdění. v přírodě je to zcela běžné. A mimo jiné ledňáček nehnízdí v dutině.

28.2.2017 19:17
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Sivok napsal(a):
To mi je jasný, ale mě třeba tu díru dělaly do dřeva, nevidím důvod proč by si nemohla připravovat hnízdo na hnízdění. v přírodě je to zcela běžné. A mimo jiné ledňáček nehnízdí v dutině.

To je pravda, ledňáček si dlabe díry do břehů řek. Ale i v přírodě, když si ptáci dlabou dutinu, tak jdou do již vyhnilého, pro ně spíš dostupného dřeva. Do Zdravého nejde ani datel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík