Penant lutino, hledám mutaci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2016 07:27

Chtěl bych Vás poprost touto cestou, zda nevíte o chovatelích, kteří mají mutaci lutino s recesivní dědičností. Kamarád hledá štěpitelný kus (0,1).
Děkuji za slušné odpovědi.

28.2.2016 13:28
milbe

XXX.XXX.237.26

Dobrý den.
Nejsem si vědom, že by byla mutace u penantů recesivní lutino.
Ta je u princek.

29.2.2016 11:29
lutino1956

XXX.XXX.129.249

milbe napsal(a):
Dobrý den.
Nejsem si vědom, že by byla mutace u penantů recesivní lutino.
Ta je u princek.

Mate špatnou informaci. Uvedenou mutaci už chovam 12 let. Bohužel už nemam na prodej, jen možne štěpaky.

29.2.2016 15:46
milbe

XXX.XXX.237.26

lutino1956 napsal(a):
Mate špatnou informaci. Uvedenou mutaci už chovam 12 let. Bohužel už nemam na prodej, jen možne štěpaky.

Dobrý den.
Podle mého názoru nemáte mutaci lutino, ale plavou - někdy nazývanou izabela.
Lutino - vázaná na pohlaví
Plavá - recesivní.

29.2.2016 19:21

Je to Váš názor, který Vám neberu. V minulosti se vyskytla mutace lutino s recesivní dědičností. Měl ji pan Ballon (jestli se to tak píše) z Německa. Odtamtu pocházejí tito ptáci. Této mutace je jako šafránu. V neposlední řadě je vyfocena v knize Rosely a jejich mutace (Pringle).
Pakliže máte na mysli plavou (fallow) musela by to být kombinace několika mutací, aby bylo docíleno částečně podobné barvy jako lutino. Kdy v této kombinaci bude docíleno žlutých zad.

29.2.2016 22:42
macin

XXX.XXX.185.76

Dobrý večer,
Mohu potvrdit, že se jedná o recesivní lutino. Osobně jsem byl s kolegou u pana Ballona. Sám jsem si dovezl, bohužel neodchoval.

1.3.2016 07:15
milbe

XXX.XXX.237.26

Dobrý den.
Co mám dostupnou literaturu, tak tam nikde není zmiňována mutace recesivní lutino.
Z tohoto důvodu jsem si myslel, že ji zaměňujete za kombinaci žluté plavé a pastelové případně žluté skořicové pastelové.
Pokud máte to co píšete, tak je to asi velká rarita.

Přidejte reakci

Přidat smajlík