andulka9
napsal(a):
Jaké druhy papousku se mohou chovat ve společnosti s papouskama nádhernýma.Voliera 4* 2* 2* za odpovědi.Děkuji
Voliera 5X2X2 pap.horsky, nadherny, rozela pestra, u me to po patnacti letech vyslo,2 sezony zatím bez problemu.Rozely vždy 5mladych-nadherni po 4, a horsti 5,4mlade.Letos nevim.Ale jinak se to nedoporucuje.
simacek123
napsal(a):
Voliera 5X2X2 pap.horsky, nadherny, rozela pestra, u me to po patnacti letech vyslo,2 sezony zatím bez problemu.Rozely vždy 5mladych-nadherni po 4, a horsti 5,4mlade.Letos nevim.Ale jinak se to nedoporucuje.
Myslíte že tedy p.nádherný, p.horský a rosela pestra. Vse po páru
andulka9
napsal(a):
Myslíte že tedy p.nádherný, p.horský a rosela pestra. Vse po páru
Pouze sem konstaktoval ze to nekdy vyjde, nejde mi ani tak o odchov, rad experimentuji a sleduji ruzne druhy pri spolecnem chovani.Vam osobne se nezamlovam, jelikoz nejsem jeden stech co chteji vse a hned. Psal jsem po patnacti letech, pekna doba na to spojit temer nejiste.Ano je vse po parech, rozely jsou agresivni v dobe toku nejvice, samce jsem si musel vzhledem ktomu pripravit, od mladi byl chovan z druhy dalsimi bez pritomnosti ostatnich rozel.Ne vzdy to ale klaplo, proto nasledovalo dalsi a dalsi, Bohuzel vetsina z vas nema tolik casu-chapu.Jestli zacinate musite preci neco vedet, pak je k tomu potreba dostatek casu, rek bych az moc, u svych sverencu travim denne kolem 6hodin, porad. Jestli mate vypozorovano chovani a povahu urcitych druhu tak to skuste,.bohuzel zadny recept-rada neni.Zalezi to pouze na majiteli a povaze daneho druhu.zadny chovatel neni ktery vam da postup.Doufam ze to chapete, jinak se nedovedu vyjadrit.
andulka9
napsal(a):
Tak myslíte že to pujde
Stejne jen cekas na to, co chces slyset. Oba papousci jsou rodu Polytelis, to znamena blizci pribuzni. Slysel si nekdy pojem mezidruhove krizeni? Pokud ne, neco si o nem nastuduj. Navic kazdy chovatel ti rekne, ze vyssi uspesnost je pri chovu po jednom paru, ptaci maji vetsi klid a svoje soukromi. Kdyz mi bylo tech 13-17 tak jsem se taky snazil toho napraskat do volier co nejvic a vysledky byly tristni. Zmenil jsem koncept chovu a vysledky se dostavily hned nasledujici rok. Pokud chces, ozvi se do soukrome zpravy a muzeme se tomu venovat vic. Barabandi s kourakama se mozna snesou ale spis pocitej s tim ze se ti muzou prokrizit, dominantni par ti zabije ten slabsi a nebo to bude naoko fungovat ale nic neodchovas. Radeji to rozpul, dej plnou mezistenu a dej po paru.
Já už radu dal, několikrát. Chovat vše po páru. Voliéru rozdělit na metrové boxy s plnými mezistěnami a do každé dát JEDEN pár. Já mám rosely vedle sebe tak aby na sebe neviděly a nemohly a na krajní voliéře mám modré límčáky které mám taky oddělené plnou mezistěnou. Já bych do společýho chovu už prostě nešel, říkám to už potřetí.
bartrand
napsal(a):
Já už radu dal, několikrát. Chovat vše po páru. Voliéru rozdělit na metrové boxy s plnými mezistěnami a do každé dát JEDEN pár. Já mám rosely vedle sebe tak aby na sebe neviděly a nemohly a na krajní voliéře mám modré límčáky které mám taky oddělené plnou mezistěnou. Já bych do společýho chovu už prostě nešel, říkám to už potřetí.
Dobře přemluvil jste mě