Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2016 16:49
Rom123

XXX.XXX.117.165

Dobrý den všem ochotným a zkušenějším chovatelům.
Chtěl bych začít s chovem, prozatím australských méně náročných druhů papouškou (penanty, p. královský, p.červenokřídlý, ….) a časem se třeba dostat i k amazoňanům, eklektusům, kakadů, …. Mám představu dvou párů a časem bych i rád odchovával mladé. Pokud se mi odchov podaří, tak budu potřebovat prostor pro mladé ptáky. Proto uvažuji s vybudováním voliéri, která bude mít tři části. Přemýšlím jak nejlépe využít prostor, který mám k dispozici. Přikládám náčrtky dvou variant (A a B) a prosím o vaše názory a zkušenosti. Kromě toho by mě zajímalo jak velké by měly být vletové otvory (mezi vnitřní a vnější částí) a v jaké by měly být výšce a jaké rozměry dveří pro přístup do vnitřní a venkovní části.
Předem děkuji za reakce a pomoc.

3.3.2016 18:38
were

XXX.XXX.220.250

Dobrý večer, jsem pro variantu A. Něco podobného mám taky. Jen tu uličku ve vnitřní části bych rozšířil aspoň o 20 cm na úkor vnitřních voliér. Na austrálii stačí průlety 30x30 cm, ale když budete chtít chovat v budoucnu větší druhy, tak bych zrovna udělal větší rozměry ( nevím rozměry např. pro kakadu). Výška oken je dána, aby se nad výlet dalo vysunout okno. Takže pro okno 30 cm vysoké potřebujete cca 40 cm místa nad oknem. Já mám venkovní dveře do voliér 80 cm široké a 130 cm vysoké. Je to lepší při úklidu a manipulaci s větvemi pro bidla a okus. Vnitřní dveře vnitřních voliér mám 70 cm a výšku 150 cm.

3.3.2016 22:32
arčí88

XXX.XXX.158.34

Zdravím můj názor je ten že šíře necelých 70cm není dostatečný prostor pro ty ptáci co tam uvádíte. Ideální by bylo udělat místo 3 klecí jen 2. Ty rozměry by byli ideální tak pro anduly a korely. To je můj názor. Já nejužší voliéru mám 1metr a u králováků by to udělal ještě širší protože to jsou dobří letci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík