Strnad

XXX.XXX.144.116
Dobrý den, dnes jsem objevil v budce čmelíky, můžete prosím někdo doporučit nějaký přípravek, který můžu použít za přítomnosti mládat v budce. Děkuji všem za slušné odpovědi.
Strnad
napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem objevil v budce čmelíky, můžete prosím někdo doporučit nějaký přípravek, který můžu použít za přítomnosti mládat v budce. Děkuji všem za slušné odpovědi.
Dobrý deň.
Skúsim Vám odpovedať z vlastných skúseností a podľa toho čo vam budu odporúčať.
BIOKIL - nezabera vôbec,
ARPALIT - tak isto,
S76 - pomôže krátkodobo, musel by sa podavat neustále,
EKOSIP - ten skúšam momentálne, takže ešte nemôže hodnotiť,
CMELIKOSTOP REBEL - mam kúpený ale pouzijem ho az na jesen po sezone, kedy budem prerabat miestnosť.
abogado
napsal(a):
Dobrý deň.
Skúsim Vám odpovedať z vlastných skúseností a podľa toho čo vam budu odporúčať.
BIOKIL - nezabera vôbec,
ARPALIT - tak isto,
S76 - pomôže krátkodobo, musel by sa podavat neustále,
EKOSIP - ten skúšam momentálne, takže ešte nemôže hodnotiť,
CMELIKOSTOP REBEL - mam kúpený ale pouzijem ho az na jesen po sezone, kedy budem prerabat miestnosť.
Ještě jste měl tazateli napsat co je vhodné pro ptactvo. Je otázka zda chce vystříkat pouze budku a nebo i ptáky s budkou. Bio Kill je přípravek, který se vyrábí speciálně pro postřik prostorů nikoliv ne přímo aplikovatelný na zvířata, pak je Bio kill přímo použitelný na zvířata. Účinnost těchto přípravků hodně závisí na správnosti použití a dodržení návodu. Doporučuji, Bio kill vhodný k postřiku zvířat a nebo jak my bylo doporučeno veterinárním lékařem specializujícím na ptactvo Arpalit vhodný přímo na postřik ptactva. Aplikaci doporučuji ve večerních hodinách a na konci sezóny budky spálit a pořídit nové. Čmelíci se dají vyhubit jenže již dávno mají nakladeny další vajíčka. Já tento problém docela dobře vyřešil těmito preparáty a taky spálením budek a každý rok raději pořizuji nové.
ja

XXX.XXX.176.43
Ja pouzivam orechove listie alebo popol podla toho co mam a zabera raz som mal švoly a odvtedy nič.Dávam do búdky po každom hniezdeni.
ja
napsal(a):
Ja pouzivam orechove listie alebo popol podla toho co mam a zabera raz som mal švoly a odvtedy nič.Dávam do búdky po každom hniezdeni.
Ano s tím souhlasím a taky se doporučují další aromatické byliny, ale to listí dávám i slepicím do bedýnek. Dokonce jsem četl že i tabák z cigaret.
Strnad

XXX.XXX.144.116
bibin
napsal(a):
Otec používal listový tabák. Vkládal ho do hnízd poštovním holubům a 100% úspěch. Čmelíci odtáhli a už se nikdy nevrátili. Používá ho dodnes
Děkuji všem za rady, použil jsem Arpalit neo a docela úspěšně, ale ještě zkusím to listí z ořechu mám ho na zahradě, nasušil jsem ho a zkusím smíchat s hoblinama co dávám do budek. Ještě mě napadlo, možná hloupost, ale co takhle z nasušeného listí zajít vodou a tím budky vystříkat rozprašovačem?
Strnad

XXX.XXX.144.116
glanz
napsal(a):
Chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s přípravkem EKOSIP.
Když se promíchá s výstelkou v budce, jestli je to účinné.
Děkuji.
Také by mě to zajímalo, ale nikde jsem se nedočetl.
Strnad
napsal(a):
Také by mě to zajímalo, ale nikde jsem se nedočetl.
Dobrý den,
EKOSIP má největší účinek u drůbeže. Přidává se do hnízd a především do popeliště, tam se v něm drůbež celá, vykoupe" a právě díky celému pokrytím těla se čmelíků zbaví.
Stran čmelíků přes noc sají na svém hostiteli a ve dne jsou schovaní v každé byť malé štěrbině chovného zařízení. Postřikem se ale stejně všude nedostanete. Budku je lépe spálit a instalovat novou.
Nevím co chováte ale aplikací jedné až několika kapek(dle velikosti ptáků) přípravku IVOMEC (či jiného s účinnou látkou ivermectin) na kůži či perorálně čmelíky spolehlivě zlikvidujete.
Zdraví Míla tragopan.
Strnad

XXX.XXX.144.116
tragopan
napsal(a):
Dobrý den,
EKOSIP má největší účinek u drůbeže. Přidává se do hnízd a především do popeliště, tam se v něm drůbež celá, vykoupe" a právě díky celému pokrytím těla se čmelíků zbaví.
Stran čmelíků přes noc sají na svém hostiteli a ve dne jsou schovaní v každé byť malé štěrbině chovného zařízení. Postřikem se ale stejně všude nedostanete. Budku je lépe spálit a instalovat novou.
Nevím co chováte ale aplikací jedné až několika kapek(dle velikosti ptáků) přípravku IVOMEC (či jiného s účinnou látkou ivermectin) na kůži či perorálně čmelíky spolehlivě zlikvidujete.
Zdraví Míla tragopan.
Chovám toho více, ale čmelíci se mě objevyli jen u andulek, které mám zvlášt v jiné odchovně. Jde mě hlavně o to, že mám v budkách mladé. V případě zakápnutí dospělích, ok nebudou sát dospělé, ale půjdou na mladé, tak proto hledám řešení.
ja

XXX.XXX.176.43
Strnad
napsal(a):
Chovám toho více, ale čmelíci se mě objevyli jen u andulek, které mám zvlášt v jiné odchovně. Jde mě hlavně o to, že mám v budkách mladé. V případě zakápnutí dospělích, ok nebudou sát dospělé, ale půjdou na mladé, tak proto hledám řešení.
A este že v budke sa mi často objavuju červotoče su dosť podobne tak pozor na to
Strnad

XXX.XXX.144.116
ja
napsal(a):
A este že v budke sa mi často objavuju červotoče su dosť podobne tak pozor na to
Tohle jsou čmelíci.