Zimování astrildů v zasklené lodžii v paneláku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2016 20:37
doktorito

XXX.XXX.90.230

Dobrý den,
jaké máte zkušenosti se zimováním astrildů v zasklené lodžii v paneláku?
Lodžie je na jižní stranu a když vysvitne slunko, tak je tam i - 15 - 20 stupňů.
Mám představu, že bych udělal menší volierku, odizoloval ji od zdi a od podlahy polistyrenem + vytápění. Co je lepší ohřev bidélek, nebo plošný ohřev s termostatem?
Počítám se zimováním cca 3 párů, v létě mám na zahradě voliéru.

5.3.2016 12:13
doktorito

XXX.XXX.90.230

doktorito napsal(a):
Dobrý den,
jaké máte zkušenosti se zimováním astrildů v zasklené lodžii v paneláku?
Lodžie je na jižní stranu a když vysvitne slunko, tak je tam i - 15 - 20 stupňů.
Mám představu, že bych udělal menší volierku, odizoloval ji od zdi a od podlahy polistyrenem + vytápění. Co je lepší ohřev bidélek, nebo plošný ohřev s termostatem?
Počítám se zimováním cca 3 párů, v létě mám na zahradě voliéru.

Z astrildů se mi líbí pásovníci, rákosáci, amadiny diamantové. Nejvíc se mi líbí motýlci rudouší, zlatoprsky, ale na ty asi můžu zapomnět.

Při letošní zimě se teplota v lodžii přes den pohybovala okolo 5 stupňů, proto si myslím že ohřev by nemusel být náročný.

Mám rodinu, nově zrekonstruovaný byt a na zimování v bytě nezbylo místo.
určitě je nás v podobné situaci víc, podělte se o své zkušenosti - tipy.

Klidně i do soukromých zpráv.

5.3.2016 13:14
eli22

XXX.XXX.181.33

doktorito napsal(a):
Z astrildů se mi líbí pásovníci, rákosáci, amadiny diamantové. Nejvíc se mi líbí motýlci rudouší, zlatoprsky, ale na ty asi můžu zapomnět.

Při letošní zimě se teplota v lodžii přes den pohybovala okolo 5 stupňů, proto si myslím že ohřev by nemusel být náročný.

Mám rodinu, nově zrekonstruovaný byt a na zimování v bytě nezbylo místo.
určitě je nás v podobné situaci víc, podělte se o své zkušenosti - tipy.

Klidně i do soukromých zpráv.

Astrildy rákosní zimuji při stálé teplotě 15 st. Pod 10 st. bych nešla. U vás ale vidím i trochu jiný problém, protože, jak píšete, když svítí sluníčko, tak tam teplota hodně stoupne. Nejsem si jista, zda pak to tepelné kolísání bude pro ně ok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík