Žako, vytrhávání peří

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2016 18:56
weuca

XXX.XXX.141.196

Dobrý den. Měla bych dotaz-náš žako si neustále vytrhává prachové peří. Čím by to mohlo být? Děkuji za odpovědi.

8.3.2016 19:01
david8814

XXX.XXX.126.232

Zdravím to může bít více příčin stres paraziti to by lépe prozradilo foto.

borekplachy

8.3.2016 19:16
borekplachy

XXX.XXX.195.189

U žaků je to nejčastěji psychická porucha, není to ani trochu druh vhodný na domácího mazlíka.

8.3.2016 19:17
weuca

XXX.XXX.141.196

Takhle to vidět není, ale na pohmat má jenom povrchové a prachové málo. Pod klecí má neustále podestláno. Krmíme granulemi Nutribird.

8.3.2016 19:30
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Vyrdněte se na granule a dávejte mi směs zrnin pro velké papoušky, různé ovoce a zeleninu a občas mu dopřejte sprchu.

borekplachy

8.3.2016 20:01
borekplachy

XXX.XXX.195.189

weuca napsal(a):
Takhle to vidět není, ale na pohmat má jenom povrchové a prachové málo. Pod klecí má neustále podestláno. Krmíme granulemi Nutribird.

Nevypadá, že se škube. Granule nutribird jsou dobrá volba, sem tam dejte nějaké ovoce nebo rozpůlený vlašák a má vyvážené krmení.

8.3.2016 20:04
raduz

XXX.XXX.117.39

borekplachy napsal(a):
Nevypadá, že se škube. Granule nutribird jsou dobrá volba, sem tam dejte nějaké ovoce nebo rozpůlený vlašák a má vyvážené krmení.

To si děláte srandu? Asi máte o vyváženém krmení trošku zkreslené představy.

8.3.2016 20:04
david8814

XXX.XXX.126.232

Zdravím z fotky vypadá dobře není vidět že by začal s nějakou poruchou je možné že máte nízkou vlhkost tak by třeba jen snesl nějakou koupel ale na to opatrně protože vím jak Žaci jsou na vodu alergičtí.Jak píše kolega nademnou na ty granule se vyprdněte jsou v nich samá barviva a ty zrovna papouškům neprospívají raději kupujte ovoce a zeleninu čerstvou.

8.3.2016 23:45
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Různé rady, podle fotky se nedá radit. Jen se zeptám. Ten žako na fotce vypadá tak super, že by si to mnohý přál. To vidíte, že si prachové peří vytrhává nebo je tam to peří ráno nebo během dne "nastlané"? A jak poznáte pohmatem, že nemá prachové peří je mně záhadou. Můžete odpovědět interně. Prodiskutujeme to.

9.3.2016 07:31
pavel6

XXX.XXX.69.141

david8814 napsal(a):
Zdravím z fotky vypadá dobře není vidět že by začal s nějakou poruchou je možné že máte nízkou vlhkost tak by třeba jen snesl nějakou koupel ale na to opatrně protože vím jak Žaci jsou na vodu alergičtí.Jak píše kolega nademnou na ty granule se vyprdněte jsou v nich samá barviva a ty zrovna papouškům neprospívají raději kupujte ovoce a zeleninu čerstvou.

Davám granule Nurbit nature bez barviv jako doplněk stravy a odchytov žaci je berou úplně v pohodě jako i ostatní ptáci.Barvené granule to je jen obchodní tah aby to vypadalo lépe.je dokázané, že když je něco barevné tak to koupíte spíše než něco bez barvy.

pechek

9.3.2016 10:19
pechek

XXX.XXX.195.189

Kupte mu goji, můžete mu namáčet piškoty v džusu nebo dávám i sušenou, ale ta jim moc nejede jen když ji namočím před krmením.
Po zadání kodu máte slevu 50korun na láhev a 20 korun na sušené plody. viz obrazek.

borekplachy

9.3.2016 12:14
borekplachy

XXX.XXX.195.189

raduz napsal(a):
To si děláte srandu? Asi máte o vyváženém krmení trošku zkreslené představy.

To si srandu nedělám a myslím to vážně. Myslím, že o krmení žaků představu tak trochu mám a rozhodně není zkreslená.

9.3.2016 17:40
raduz

XXX.XXX.117.39

Hrst granulí, půl vlašáku a sem tam někdy ovoce...no tomu tedy já vyvážené krmení neříkám a pestrost tomu chybí jak by smet. Hádat se s Vámi ale nebudu.

9.3.2016 17:49
eli22

XXX.XXX.181.33

Moudivláček napsal(a):
Různé rady, podle fotky se nedá radit. Jen se zeptám. Ten žako na fotce vypadá tak super, že by si to mnohý přál. To vidíte, že si prachové peří vytrhává nebo je tam to peří ráno nebo během dne "nastlané"? A jak poznáte pohmatem, že nemá prachové peří je mně záhadou. Můžete odpovědět interně. Prodiskutujeme to.

Já bych to chtěla ale diskutovat zde veřejně. Jelikož se asi už 3 roky o tuhle problematiku zajímám, tak každou diskusi na tohle téma ocením.

Přidejte reakci

Přidat smajlík