Nový kamarád k andulce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2016 22:03
Miky0001

XXX.XXX.93.126

Dobrý večer, mám doma cca 4 měsíce ručně dokrmenou andulku - samičku. Je ochočená, lítá na prst, nechá se pohladit - ochočená se vším všudy. V kleci v podstatě jen přespává. V poslední době jsem začal uvažovat o tom, že bych ji koupil kamaráda. Mám ale obavy. Bojím se, že když budu věnovat pozornost nové andulce, abych ji ochočil, tak se moje andulka urazí, nebo bude žárlit. Také se bojím, že když ji pořídím kamaráda, nebude už mě tolik potřebovat a přestane být přítulná. Další obavy pramení z toho, jak moje andulka nového kamaráda příjme. Nemůže se moje andulka chovat teritoriálně a nepřijmout novou andulku ať už časem do své klece a nebo celkově ve svém prostředí? Prosím poraďte, je vhodné pořizovat druhou andulku takhle zvlášť? P.S. Pokud ano, měl bych vzít samce nebo samičku? O hnízdění mi nejde. A měla by případná druhá andulka být také ručně dokrmená nebo to nehraje roli? Děkuji.

9.3.2016 03:48
geldek

XXX.XXX.237.194

Druhá andulka by měla být sameček. Žárlivosti na Vás se bát nemusíte, tou andulky netrpí, k jisté agresivitě ze strany starší samičky by zejména v kleci mohlo zpočátku docházet, to se nedá předpovědět. Nemělo být však vážnější a časem by si měly zvyknout.
Spíše se budete muset smířit s tím, že i kdyby byly obě andulky velmi krotké, jak budou celý den spolu, budou si přirozeně bližší. Což nemusí znamenat, že k Vám nepřiletí, nebo se Vás budou bát, ale pravděpodobně nebudou na Vás tak navázány a tak přítulné, jako kdyby byla každá samotná.
Nicméně andulky dokáží svým chováním překvapit a nikdo Vám předem nic nezaručí. Závisí i od toho, kolik máte času a odhodlání se jim věnovat. Samotné andulce, jak jistě víte, se v podstatě věnovat moc nemusíte, ona se zabaví tím, že se věnuje Vám a plete se do všeho, co děláte. U dvou andulek to již tak nebude. U samičky byste měl počítat s tím, že může někdy nějaké to vajíčko snést, a to i kdyby zůstala sama. V případě páru by pak vajíčka mohla být i oplozená, což Vám může přijít líto a začnete možná uvažovat o budce...
Tu druhou andulku - pokud máte možnost, si kupte již zvyklou na ruku. V tomto případě by bylo dobré, aby byla ten týden - dva dokrmovaná (počítají se i dny těsně po výletu, kdy mládě ještě dokrmují rodiče a učí samostatně se živit) a na člověka zvyklá, protože ochočování v přítomnosti jiné, i když krotké andulky bývá složitější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík