Amazoňané - mezistěny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2016 18:01
capricorn66

XXX.XXX.207.96

Může někdo poradit, z čeho udělat lehké mezistěny ve volierách, které budou v patře ( proto řeším hmotnost) a budou tam Amazoňané. Od dvojitého pletiva jsem upustil po přečtení několika odpovědí zde na diskuzy. Rád bych je udělal např. z polykarbonátu kvůli celkovému prosvětlení, ale nemám žádné zkušenosti s tímto materiálem, mimo vletových okének. Nevím jak ptáci reagují na letící stín ve druhé volieře, nebo mám raději udělat stěny neprůhledné, např. plechové ? Nebo poraďte prosím jaký použít materiál. Děkuji.

milan bartonovsky

16.3.2016 17:55
milan bartonovsky

XXX.XXX.207.96

Také jsem to tu asi před dvěma letil řešil, bohužel to téma tu nemohu najít. Vnitřní zálety mám řešeny z plechových stěn, použil jsem trapézový plech na střechy T8, který je díky profilování samonosný, proto je na kostru spotřeba materiálu zhruba o polovinu menší než na pletivo. Venkovní výlety jsou 3metrové, z toho 2metry jsou opět z plechu a poslední metr je z pletiva. Poslední metr z pletiva jsem předělával, byl původně také plechový a Amazoňané na sebe neviděli, ale v době toku byli samci nadmíru agresivní na samice, protože slyšeli ostatní papoušky. Od té doby, kdy je tam pletivo, samci i samice ihned po vylétnutí na sebe útočí, což trvá asi 20 - 25 minut a pak jsou páry uklidněné a téměř ustala agresivita samců na vlastní samice. Z mé zkušenosti určitě doporučuji, aby na sebe ptáci ve výletech viděli. Z polykarbonátem zkušenosti nemám, proto nemohu nic doporučit, snad poradí někdo, kdo to již vyzkoušel.

18.3.2016 17:46
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

milan bartonovsky napsal(a):
Také jsem to tu asi před dvěma letil řešil, bohužel to téma tu nemohu najít. Vnitřní zálety mám řešeny z plechových stěn, použil jsem trapézový plech na střechy T8, který je díky profilování samonosný, proto je na kostru spotřeba materiálu zhruba o polovinu menší než na pletivo. Venkovní výlety jsou 3metrové, z toho 2metry jsou opět z plechu a poslední metr je z pletiva. Poslední metr z pletiva jsem předělával, byl původně také plechový a Amazoňané na sebe neviděli, ale v době toku byli samci nadmíru agresivní na samice, protože slyšeli ostatní papoušky. Od té doby, kdy je tam pletivo, samci i samice ihned po vylétnutí na sebe útočí, což trvá asi 20 - 25 minut a pak jsou páry uklidněné a téměř ustala agresivita samců na vlastní samice. Z mé zkušenosti určitě doporučuji, aby na sebe ptáci ve výletech viděli. Z polykarbonátem zkušenosti nemám, proto nemohu nic doporučit, snad poradí někdo, kdo to již vyzkoušel.

Pane, škoda, že nemáte profil, rád bych to s Vámi prodiskutoval.
Na tom, co jste napsal něco je. Ani mě to nenapadlo a to už něco pamatuji. Jsem r.1944.
Mám vnitřní bloky v polovině, kde jsou budky s pevnými stěnami a zbytek dvojité pletivo. Výlety jsou oddělené vlnovkou, ptáci vidí jen siluetu souseda. Je fakt, že samci v toku se vyřádí uvnitř u dvojitého pletiva a nejsou k samicím tak agresivní, než když by souseda neviděli a jen slyšeli.
Váš poznatek, že slyšet a nevidět je horší než slyšet a vidět, jsem nikdy nikde nečetl. Snad se zkušení v diskuzi na toto konkrétní téma ozvou.
Je fakt, že to platí jen pro dvě sousední voliéry, ale oni vidí přes pletivo i samce o 5 voliér dál, na vzdálenosti soupeře jim nezáleží.
Zajímavé téma na diskuzi.

18.3.2016 20:27
cone

XXX.XXX.160.35

capricorn66 napsal(a):
Může někdo poradit, z čeho udělat lehké mezistěny ve volierách, které budou v patře ( proto řeším hmotnost) a budou tam Amazoňané. Od dvojitého pletiva jsem upustil po přečtení několika odpovědí zde na diskuzy. Rád bych je udělal např. z polykarbonátu kvůli celkovému prosvětlení, ale nemám žádné zkušenosti s tímto materiálem, mimo vletových okének. Nevím jak ptáci reagují na letící stín ve druhé volieře, nebo mám raději udělat stěny neprůhledné, např. plechové ? Nebo poraďte prosím jaký použít materiál. Děkuji.

Dobrý večer, mám udělané mezistěny právě z průhledného polykarbonátu o tl.10mm. Průhledný jsem volil také z důvodu, aby tam bylo více světla, ale ptáci se tam (u mně ) trochu ruší - žaci / kubánci / pap. konžští. Nyní buduji další budovu pro aratingy a budu jako příčky používat znovu polykarbonát, ale použiji ho v bílem(neprůhledném) provedení. pro jistotu !

Janek1

19.3.2016 22:02
Janek1

XXX.XXX.207.96

Moudivláček napsal(a):
Pane, škoda, že nemáte profil, rád bych to s Vámi prodiskutoval.
Na tom, co jste napsal něco je. Ani mě to nenapadlo a to už něco pamatuji. Jsem r.1944.
Mám vnitřní bloky v polovině, kde jsou budky s pevnými stěnami a zbytek dvojité pletivo. Výlety jsou oddělené vlnovkou, ptáci vidí jen siluetu souseda. Je fakt, že samci v toku se vyřádí uvnitř u dvojitého pletiva a nejsou k samicím tak agresivní, než když by souseda neviděli a jen slyšeli.
Váš poznatek, že slyšet a nevidět je horší než slyšet a vidět, jsem nikdy nikde nečetl. Snad se zkušení v diskuzi na toto konkrétní téma ozvou.
Je fakt, že to platí jen pro dvě sousední voliéry, ale oni vidí přes pletivo i samce o 5 voliér dál, na vzdálenosti soupeře jim nezáleží.
Zajímavé téma na diskuzi.

Dobrý večer, zaujala mne slova z citovaného článku "slyšet a nevidět je horší než slyšet a vidět". Také bych chtěl letos stavět voliery a původně jsem byl rozhodnut postavit mezistěny neprůhledné a teď uvažuji alespoň o části s dvojitým pletivem. Podělí se někdo o zkušenosti konkrétně u Amazoňanů, co je tedy pro jejich chov lepší?

20.3.2016 13:25
sevak

XXX.XXX.88.205

Janek1 napsal(a):
Dobrý večer, zaujala mne slova z citovaného článku "slyšet a nevidět je horší než slyšet a vidět". Také bych chtěl letos stavět voliery a původně jsem byl rozhodnut postavit mezistěny neprůhledné a teď uvažuji alespoň o části s dvojitým pletivem. Podělí se někdo o zkušenosti konkrétně u Amazoňanů, co je tedy pro jejich chov lepší?

Mňa by zaujímalo ako je to s kakadu, je tam veľká agresivita voči samiciam, takže nepomohlo by vidieť na seba ako nevidieť a počut?Máte niekto skúsenosť?

kunanec

21.3.2016 09:32
kunanec

XXX.XXX.103.251

Copak nikdo nic ? Žádná zkušenost ? Nějakej postřeh?

kunanec

22.3.2016 09:00
kunanec

XXX.XXX.103.251

Furt žádnej chovatel kakadu ?

22.3.2016 10:41
jarri14

XXX.XXX.79.29

Dobrý den.

Četl jsem několik článků velmi známého a úspěšného německého chovatele kakaduů pana Hanse Jurgena Geila, jednou jsem s ním dokonce po jeho přednášce o tomto tématu i osobně mluvil.
Vždy doporučoval možnost, aby na sebe kakaduové (především samci) umístění v sousedních voliérách viděli. Vybijí si tak vzájemně přes pletivo (samozřejmě dvojité) velké množství energie a případné agresivity, kterou by jinak mohla odnést samice.
Při stavbě svých voliér jsem z toho vycházel a zkušenosti mám jen a jen dobré. V zimovišti na sebe vidí jen v malé části a už několikrát jsem nachytal své samce, jak visí na pletivu právě v této části a cosi si vzájemné "vyříkávají".
Nevzpomínám si, že bych někde u chovatelů, kteří se věnují převážně kakaduúm, viděl kompletně plné mezistěny. Ale pochopitelně jsem nemohl být všude. Je možné, že někdo má opačné zkušenosti a já si je rád přečtu.
Vždycky v tom budou hrát nezanedbatelnou roli i povahy jednotlivých ptáků...

220022

6.2.2017 21:24
220022

XXX.XXX.207.96

Můžete napsat, jak jste realizoval stavbu stěn a jaké máte zkušenosti u Amazoňanů?

Přidejte reakci

Přidat smajlík