Ara nobilis vs aratinga sluneční

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2016 12:29
Aneta Gregorová

XXX.XXX.202.242

Dobrý den, řešíme výběr mezi těmito papoušky. Potřebovala bych oba porovnat (řev, naučení mluvení a podobně) od někdoho kdo se v nich vyzná nebo je chová/choval. Papoušek má sloužit jako mazel a bude mu věnováno dostatek času. Co jsem se dočetla tak oba druhy jsou na tom s velikostí podobně. U Aratingy jsem četla že klec 100x60x60cm je dostačující když bude mít denně možnost se proletět po pokoji.
Budu moc vděčná za každé rady :).

15.3.2016 20:16
aymara55

XXX.XXX.58.171

Aneta Gregorová napsal(a):
Dobrý den, řešíme výběr mezi těmito papoušky. Potřebovala bych oba porovnat (řev, naučení mluvení a podobně) od někdoho kdo se v nich vyzná nebo je chová/choval. Papoušek má sloužit jako mazel a bude mu věnováno dostatek času. Co jsem se dočetla tak oba druhy jsou na tom s velikostí podobně. U Aratingy jsem četla že klec 100x60x60cm je dostačující když bude mít denně možnost se proletět po pokoji.

Keď v súvislosti s papagájmi používate slovo "rev", tak si žiadneho nekupujte !
Reve napr. tiger, lev a im podobné šelmy !

15.3.2016 21:42
Jana38

XXX.XXX.135.188

Zajímavé téma, taky se rozmýšlím mezi aratingou a arou..tak snad se tu nebude každý chytat za slovíčka a nějakou rozumnou odpověď, nebo zkušenosti sem napíše

16.3.2016 09:37
franzi2760

XXX.XXX.128.34

Dobrý den.. co sa týka kriku.. nepocul som aratingu, ale co som cital tak tam velky rozdiel nie je.. takze toto by som absolutne neriesil, nakolko kazdy papagaj je individualita. Vo vseobecnosti rucne dokrmene mladata byvaju menej hlučné ale aj tu platia určité zásady ako krik potlačiť vhodnou vychovou. Ara nobilis sa radí medzi najinteligentnejsie papagaje z druhu Ara, takže ak patrite k fanušikom velkych Ár a máte menej financií a hlavne miesta.. tak ara nobilis je vyborna volba.. vhodná do rodiny s detmi.. neskutočný mazel.. samozrejme ze si obcas zakričí.. ale je to krik typu aaa.aaaa.aaa a je ticho.. naučí sa pekne zrozumitelne rozpravat (osobne som pocul rodičov pri odbere toho naseho čerta).. ten náš (6 mesiacov) už začína brblať tiež. O aratinge vam napisat neviem.. nikdy som ju nechoval.

17.3.2016 23:30
palafi

XXX.XXX.7.72

Přikláním se k Aře nobilis, její křik je snesitelnější než Aratingy sluneční, kterou jsem měl.Hlučnost závisí také na povaze každého jedince.Můj sameček Ary je hlučnější než samička.

20.3.2016 18:31
Aneta Gregorová

XXX.XXX.39.14

Děkuji za rady. Ještě jsem to studovala a taky se přikláním k aře. Mohla bych se vás zeptat odkud své ary máte? Od jakého chovatele? Já ač hledám, nemohu najít nikoho kdo je chová a nabízí k prodeji.

20.3.2016 18:31
Aneta Gregorová

XXX.XXX.39.14

Ještě jsem zapomněla dodat že ručně dokrmené.

20.3.2016 18:49
pepis64

XXX.XXX.119.42

Od kud jste. Můžete se přijed podívat a porovnat je.

20.3.2016 20:46
Aneta Gregorová

XXX.XXX.39.14

Od Nového Bydžova.

20.3.2016 20:58
radek1025

XXX.XXX.107.246

Moje aratingy jsou hlučne ale zvikl jsem si mužete poslechnout https://www.youtube.com/watch?v=Ztmor0cPObE a ary nobilis mlanuju pořizovat časem.

21.3.2016 13:30
franzi2760

XXX.XXX.128.34

radek1025 napsal(a):
Moje aratingy jsou hlučne ale zvikl jsem si mužete poslechnout https://www.youtube.com/watch?v=Ztmor0cPObE a ary nobilis mlanuju pořizovat časem.

No pekne :). Aj ja by som hodil video.. ale fakt nedokážem predpovedať kedy zakričí a keď aj zakričí tak kým stihnem zapnúť fotak na telefóne tak je ticho :)

Našu Aru sme kúpili v Banskej Bystrici od super chovateľa.. ktorý ich chová doma v byte.. Ma stránku http://www.aranobilis.sk Sú tam aj obrázky z odchovu.. určite aj tento rok bude mat mladé.

22.3.2016 17:47
Aneta Gregorová

XXX.XXX.202.242

franzi2760 napsal(a):
No pekne :). Aj ja by som hodil video.. ale fakt nedokážem predpovedať kedy zakričí a keď aj zakričí tak kým stihnem zapnúť fotak na telefóne tak je ticho :)

Našu Aru sme kúpili v Banskej Bystrici od super chovateľa.. ktorý ich chová doma v byte.. Ma stránku http://www.aranobilis.sk Sú tam aj obrázky z odchovu.. určite aj tento rok bude mat mladé.

To je supr, díky :) A vozí je chovatel i do ČR například na burzy/výstavy? :).

22.3.2016 18:06
franzi2760

XXX.XXX.128.34

Co ja viem tak chodí do Nitri a do Senca.. Ale podľa mojich skúsenosti je najlepšie si prísť osobne.. fakt príjemná atmosféra, vtáci boli pustení.. mohli sme si vybrať s troch mladých samcov.. všetci boli rovnakí, išli pekne na ruku, takze vyber bol ťažký.. tak sme zobrali toho co sa posledný vyliahol. Dali sme si kávičku.. dostali sme informácie.. podpísali sme zmluvu a ešte sme boli pozrieť na poschodí rodičov. Po hodine aj s krpcom v prepravke sme sa rozlúčili a 200 km pred nami :) Ale zvládol to úplne bez problémov.

22.3.2016 19:04
Aneta Gregorová

XXX.XXX.202.242

No od nás je to 520 km a nevím zda se mnou bude ochotný někdo dojet takovou dálku. Já bych moc ráda za pánem přijela, to víte že jo.

Cermisak

14.5.2016 17:51
Cermisak

XXX.XXX.210.148

palafi napsal(a):
Přikláním se k Aře nobilis, její křik je snesitelnější než Aratingy sluneční, kterou jsem měl.Hlučnost závisí také na povaze každého jedince.Můj sameček Ary je hlučnější než samička.

Musím jedině souhlasit. také mám doma pár Nobilisek, samice byla ručně dokrmená a je mín hlučnější než samec, který dokrmený není.A i většinou samec začíná řvát jako první, aby na sebe upozornil :).

milda 33

14.5.2016 19:33
milda 33

XXX.XXX.142.32

Aneta Gregorová napsal(a):

Mužete zavolat panu palafi ten už samce prodává má tu inzerat dvě nobilisky v bytě to není dobrej nápad

15.5.2016 18:10
franzi2760

XXX.XXX.12.208

Nas mazel uz skrieka minimálne.. namiesto skriekania po nas vykrikuje.. "aja, ajaja, ahoj" a hlavne je to príjemnejšie ako zvuky pralesa ktoré vydával predtým :).

12.6.2016 21:57
palafi

XXX.XXX.78.156

Pravda, strašně jsem chtěl páreček, ale ze samečka se vyklubal křikloun, tedy přesahovalo to meze snesitelnosti v panelovém bytě, samička je poměrně tichá, má 1rok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík