Papousek neprijima potravu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2016 23:50
bartrand

XXX.XXX.203.180

Zdravim,
Setkal jsem se s jednim kurioznim problemem. Dovezl jsem od kolegy z vedlejsi vesnice par korel, oba 2015, problem je v tom, ze zatimco jsem bral ptaky kteri byli krasne silni a cili, po prevozu ke me obe korely odmitli brat cokoliv (ppatupne, mam je asi mesic a driv brali normalne, ke zmene v krmeni nedoslo), davam versele laga smes premium, zkousel sem ovoce, zeleninu, granule, senegal v klasech, piskoty, ruzne zelene, moucne cervy, ptaci zcela netecni. Stejne tak k sepiovkam, vetvim na okus nebo budkam. Doslo to tak daleko ze samice nakonec uhynula - vysledek pitvy na nasledky vycerpani - doslova vyhladoveni, ale bez cervu, ptaci meli misku plnou, netknutou, i nekolik dni, i kdyz v ni oba radi sedavali, samce jsem dal po uhynu samice do voliery k jinym ptakum aby odkoukal co berou, vysledek porad stejny, vyhubly, na misce jsem ho jako jedineho nevidel, ptaci ho neodhani, je ve spolecnosti dalsi korely, rosely a kakarikiho, vsichni spolu vychazi a spi u sebe. V travicim traktu zadny poblem s pruchodnosti dle vysetreni neni, nalezy v trusu negativni. Ptak jen sedi na bidle nacepyreny, obcas se proleti, jinak nic.
Setkal se nekdo s podobnym problemem? Jak jste to resili? Vim ze byval problem u dovozovych ptaku ale je jasne ze tyto korely s tim nemaji nic spolecneho. Ostatni ptaci co chovam vzdy 100% bez problemu, berou vse krome cervene repy (zmetci). Budu vdecny za jakoukoliv radu,
Matýšek L.

23.3.2016 23:51
bartrand

XXX.XXX.203.180

Oprava: odmitli brat cokoliv (postupne...).

24.3.2016 04:45
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Najskôr to bude otrava (napr. Panacur).

24.3.2016 14:03
bartrand

XXX.XXX.203.180

Otravu by prece ukazala pitva, bylo by to videt na jatrech. Navic ja ptaky odcervil az jsem zjistil jak jsou hubeni, zda kolega odcervoval, priznam se, nevim.

24.3.2016 16:43
forpus

XXX.XXX.89.198

bartrand napsal(a):
Oprava: odmitli brat cokoliv (postupne...).

smajlík
Oprava: odmitly brat cokoliv (postupne).

Přidejte reakci

Přidat smajlík