Zdravim,
Setkal jsem se s jednim kurioznim problemem. Dovezl jsem od kolegy z vedlejsi vesnice par korel, oba 2015, problem je v tom, ze zatimco jsem bral ptaky kteri byli krasne silni a cili, po prevozu ke me obe korely odmitli brat cokoliv (ppatupne, mam je asi mesic a driv brali normalne, ke zmene v krmeni nedoslo), davam versele laga smes premium, zkousel sem ovoce, zeleninu, granule, senegal v klasech, piskoty, ruzne zelene, moucne cervy, ptaci zcela netecni. Stejne tak k sepiovkam, vetvim na okus nebo budkam. Doslo to tak daleko ze samice nakonec uhynula - vysledek pitvy na nasledky vycerpani - doslova vyhladoveni, ale bez cervu, ptaci meli misku plnou, netknutou, i nekolik dni, i kdyz v ni oba radi sedavali, samce jsem dal po uhynu samice do voliery k jinym ptakum aby odkoukal co berou, vysledek porad stejny, vyhubly, na misce jsem ho jako jedineho nevidel, ptaci ho neodhani, je ve spolecnosti dalsi korely, rosely a kakarikiho, vsichni spolu vychazi a spi u sebe. V travicim traktu zadny poblem s pruchodnosti dle vysetreni neni, nalezy v trusu negativni. Ptak jen sedi na bidle nacepyreny, obcas se proleti, jinak nic.
Setkal se nekdo s podobnym problemem? Jak jste to resili? Vim ze byval problem u dovozovych ptaku ale je jasne ze tyto korely s tim nemaji nic spolecneho. Ostatni ptaci co chovam vzdy 100% bez problemu, berou vse krome cervene repy (zmetci). Budu vdecny za jakoukoliv radu,
Matýšek L.