Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2016 21:10
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
chci se jen zeptat kdo z vás má zkušenosti s křepelkami japonskémi a chci se zeptat na to jestli můžou být i přes zimu venku nebo jestli se musí dávat na zimu domů.Nemám s tím žádnou zkušenost, tak proto se obracím na vás.
Děkuji Martin.

27.3.2016 21:32
Palo454

XXX.XXX.212.80

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
chci se jen zeptat kdo z vás má zkušenosti s křepelkami japonskémi a chci se zeptat na to jestli můžou být i přes zimu venku nebo jestli se musí dávat na zimu domů.Nemám s tím žádnou zkušenost, tak proto se obracím na vás.
Děkuji Martin.

Dobrý večer, já bych křepelky na zimu určitě nedával ! já je mám ve venkovní voliéře ve složení 1 samec a 3 samice nikdy nedávejte dva samce ! byla by to velká zranění, ale a ji smrt díval jsem se na obrázky a není to moc hezký pohled.... chovu zdar Páleník.

27.3.2016 21:37
andulka9

XXX.XXX.19.49

Pane na zimu nemusí dovnitr ale mohu mít otázku jestli je máte na pořadu nebo na vajíčka protože jsem je měl a vajíčka byly všude po voliere prostě šla a snesla dál jsem je pryč a koupil křepelky čínské je to super chovu zdar.

27.3.2016 21:39
andulka9

XXX.XXX.19.49

andulka9 napsal(a):
Pane na zimu nemusí dovnitr ale mohu mít otázku jestli je máte na pořadu nebo na vajíčka protože jsem je měl a vajíčka byly všude po voliere prostě šla a snesla dál jsem je pryč a koupil křepelky čínské je to super chovu zdar.

Na okrasu

27.3.2016 23:06
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

andulka9 napsal(a):

Já je chci na vajíčka, ale budu je mí ve voliéře kde budu dávat odchované mladé, které pak půjdou pryč, tak že dá se říct že tam budou jen ty křepelky.Nechci je dávat pod chovné páry ať je kvůli sbírání vajíček neruším a nějak nestresuji.A chci jen slepice bez kohouta, ale chtěl bych je právě mít celoročně venku.

27.3.2016 23:42
bartrand

XXX.XXX.62.36

Japonky na zimu dovnitř, zimovat minimálně při 10 stupních a vysokou vrstvu hoblin nebo slámy, pokud chceš aby ti nesly i v zimě, prodlužuj přes zimu uměle den žárovkou.

27.3.2016 23:59
lada3

XXX.XXX.59.12

Martin-rosely napsal(a):
Já je chci na vajíčka, ale budu je mí ve voliéře kde budu dávat odchované mladé, které pak půjdou pryč, tak že dá se říct že tam budou jen ty křepelky.Nechci je dávat pod chovné páry ať je kvůli sbírání vajíček neruším a nějak nestresuji.A chci jen slepice bez kohouta, ale chtěl bych je právě mít celoročně venku.

Zkousel jsem to taky, ale s andulkami to neslo, mlade se bavily tim, ze pristaly na krepelce, zachytly se a nepustily ani když krepelka behala po voliere jako o život.
Nesnesly skoro nic.
U ostatních ptaku namisto andulek zkusenosti nemam.

28.3.2016 12:40
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Tak že přes zimu křepelky venku být nemůžou, nepřežili by to?

28.3.2016 13:10
bartrand

XXX.XXX.62.36

Martine ony to venku samozřejmě přežijí, nemusí být ani vysoká mortalita (ačkoliv u mě v zimě jednu sezonu uhynulo 25% křepelek), ale problém bude na jaře se snášením, bude trvat dlouho než se zase roznesou, navíc pochází z teplých oblastí, takže na zimu jen dovnitř.

28.3.2016 13:38
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Ok děkuji Luke za radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík