Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dudi

2.4.2016 21:14
dudi

XXX.XXX.60.129

Chci se zeptat paru mam paru korel davam jim slunecnici vodu obcas zeleny travu a vetvycky.ted maji mlade mam jim davat dale misku se slunecnici a kardy a nebo mam ji oddelat misku a davat jim smes vajicko strouhanka a mrkev.zvlast jeste do misky namocenou psenici?zajima me jestli vsechno naraz nebo jen neco a neplacato.nekteri chovatele mi rikali ze korely spatne krmi slunecnicou...diky...

2.4.2016 21:35
stewe5

XXX.XXX.157.2

Dobrý den, to co píšete tak krmite hodně špatně...za prvé suché krmení by se nemělo skládat jenom že slunečnice..já dávám směs semen o 13 druzích...a ještě k tomu když mají mláďata tak musíte dělat míchanici, strouhané vajíčko, mrkev a zajistíte to strouhanku, to je jen základ, dále přidávám kopřivu, klicene zrní, pampelišku a různou zeleninu..nakonec postrouham sepiovkou a posypu nutrimixem, každý den má míchanice jiné složení..zkuste jim dopřát dobře krmení a mláďata porostou jak vody

dudi

2.4.2016 21:46
dudi

XXX.XXX.60.129

stewe5 napsal(a):
Dobrý den, to co píšete tak krmite hodně špatně...za prvé suché krmení by se nemělo skládat jenom že slunečnice..já dávám směs semen o 13 druzích...a ještě k tomu když mají mláďata tak musíte dělat míchanici, strouhané vajíčko, mrkev a zajistíte to strouhanku, to je jen základ, dále přidávám kopřivu, klicene zrní, pampelišku a různou zeleninu..nakonec postrouham sepiovkou a posypu nutrimixem, každý den má míchanice jiné složení..zkuste jim dopřát dobře krmení a mláďata porostou jak vody

Dekuju za radu... vezmu si to k srdci ze ted to potrebuji...vylihne se mlade a kdyz se podivam druhy den je mrtve a tak uz to trva rok a pul.jeste me zajima jestli tu mysku stou slunecnici tam mam nechat nebo oddelat...a kazdy den jen mychanici...

2.4.2016 21:53
stewe5

XXX.XXX.157.2

dudi napsal(a):
Dekuju za radu... vezmu si to k srdci ze ted to potrebuji...vylihne se mlade a kdyz se podivam druhy den je mrtve a tak uz to trva rok a pul.jeste me zajima jestli tu mysku stou slunecnici tam mam nechat nebo oddelat...a kazdy den jen mychanici...

Dávejte i suché krmení ale ne jen slunečnici, kupte jim jakou směs kde je víc druhů, proso, oves atd..

2.4.2016 22:06
radek63

XXX.XXX.243.43

Zdravím,
váš problém nebude jen v krmení. Máte-li od takového páru 100% ní mortalitu vylíhlých mláďat, která trvá rok a půl jak uvádíte, vyměňte co nejdříve jeden kus z chovného páru za jiný - zcela nepříbuzný, přepařte je. Je to nejjednodušší způsob.Evidentně je tam problém. O příčinách se nebudu rozepisovat, může jich být několik.

2.4.2016 22:26
lupus4

XXX.XXX.37.255

radek63 napsal(a):
Zdravím,
váš problém nebude jen v krmení. Máte-li od takového páru 100% ní mortalitu vylíhlých mláďat, která trvá rok a půl jak uvádíte, vyměňte co nejdříve jeden kus z chovného páru za jiný - zcela nepříbuzný, přepařte je. Je to nejjednodušší způsob.Evidentně je tam problém. O příčinách se nebudu rozepisovat, může jich být několik.

Jestli za rok a půl si nedokázal zjistit ČÍM KRMIT , tak by udělal nejlépe kdyby nechoval NIC.

2.4.2016 22:40
jako001

XXX.XXX.109.93

lupus4 napsal(a):
Jestli za rok a půl si nedokázal zjistit ČÍM KRMIT , tak by udělal nejlépe kdyby nechoval NIC.

Uplny suhlas.ZAD0vatelovy korely rychlo predajte kupte si porcelànovè tie staci zotriet raz za tyzden od prachu a nic vàm neskape ani nicomu neublizite doràzaju ma iti ktory pred kupov hocijakèho ziveho tvora si nic nezistia dopredu neviem si predstavit ze takyto bude vychovàvat alebo vychovàva deti.

3.4.2016 08:35
milanplšek

XXX.XXX.144.38

dudi napsal(a):

Pane boze precti si neco o chovu papousku to snad ani nemyslis vazne

3.4.2016 23:14
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

Dobrý večer.
Klasický příklad překrmování slunečnicí. Dochází k ztučnění jater a blokování příjmu vápníku a dalších prvků. Ani tím kardy to nezachráníte, to je také olejnaté semeno. Neříkám slunečnici a kardy vynechat, ale rázně omezit. Směs by měla být pestrá s netučnými semeny, třeba směs pro andulky. Samozřejmě ovoce a zelenina. Za rok a půl takovéto stravy se dá nadělat možná i neodstranitelný zdravotní problém. Rychle změnit jídelníček. A jak někdo psal, najděte si i zde na iFauně v článcích něco o správné výživě. Vaše korely budou také trpět avitaminozou. Takhle je brzo zahubíte.

14.6.2016 23:21
eva2

XXX.XXX.71.142

Tebe bych nejraději krmila jen suchým rohlíkem a ještě k tomu bez vody!Jak by se Ti to líbilo?Nechápu jak vůbec můžeš chovat papoušky.Dokážu si představit tu hrůzu co prožívají!Evina.

14.6.2016 23:36
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

eva2 napsal(a):
Tebe bych nejraději krmila jen suchým rohlíkem a ještě k tomu bez vody!Jak by se Ti to líbilo?Nechápu jak vůbec můžeš chovat papoušky.Dokážu si představit tu hrůzu co prožívají!Evina.

? ?

AďoSR

15.6.2016 09:13
AďoSR

XXX.XXX.164.250

V mojom chove korely nepoznajú čiernu slnečnicu už 15 rokov. Podávam tri druhy prosa a lúpaný ovos. Pomer je podľa potreby ale približne všetko 1:1. Keď odchovávajú malé pomer ovosa je asi dvojnásobok. Toto všetko je v jednej miske. Keď sú malé ráno a podvečer klasická vaječná zmes. Podvečer ešte jablko, mrkva, piškóty a púpavové listy. Dvakrát denne mením vodu. Takto odchovávam každý rok od jedného páru min.9 mladých. Nech sa darí.

15.6.2016 13:17
helena.

XXX.XXX.66.189

dudi napsal(a):
Chci se zeptat paru mam paru korel davam jim slunecnici vodu obcas zeleny travu a vetvycky.ted maji mlade mam jim davat dale misku se slunecnici a kardy a nebo mam ji oddelat misku a davat jim smes vajicko strouhanka a mrkev.zvlast jeste do misky namocenou psenici?zajima me jestli vsechno naraz nebo jen neco a neplacato.nekteri chovatele mi rikali ze korely spatne krmi slunecnicou...diky...

To je snad vtip
za rok a půl jste nedokázal zjistit pár informací o tom jak krmit papoušky?i naprostý hovado by bylo schopný si to najít na internetu, koupit si knížku nebo jít do zverexu a koupit směs pro střední papoušky.A takovou doby vám padají mladé a až ted se ptáte čím to je?Vsadím se že ty chudáky necháváte zasedat pořád dokola co?
Dám vám pár rad jestli máte nějaké svědomí okamžitě ptáky prodejte a už si nikdy nekupujte nic živého, a udělejte službu lidskému druhu a za žádných okolností se nepokoušejte rozmnožit.

15.6.2016 14:29
ladishk

XXX.XXX.0.30

dudi napsal(a):

Neděláš si akorát z lidí prdel?

dudi

15.6.2016 21:42
dudi

XXX.XXX.60.129

Mam 4 pary korel a kazda ma 6 mladejch a jedna 5 mladejch uz jsou pred vylitnuzim jsou krasni.clovedk se uci porad neodradilo me to co se tu pise ani ze me to neslo ale ted uz jie to jine.jeste mam 6 paru andul a odnich mam 27 mladejch takze krasa.ted nevim co s mladejma asi vykup...

dudi

15.6.2016 21:46
dudi

XXX.XXX.60.129

helena. napsal(a):
To je snad vtip
za rok a půl jste nedokázal zjistit pár informací o tom jak krmit papoušky?i naprostý hovado by bylo schopný si to najít na internetu, koupit si knížku nebo jít do zverexu a koupit směs pro střední papoušky.A takovou doby vám padají mladé a až ted se ptáte čím to je?Vsadím se že ty chudáky necháváte zasedat pořád dokola co?
Dám vám pár rad jestli máte nějaké svědomí okamžitě ptáky prodejte a už si nikdy nekupujte nic živého, a udělejte službu lidskému druhu a za žádných okolností se nepokoušejte rozmnožit.

A takovou doby vám padají mladé a až ted se ptáte čím to je?Vsadím se že ty chudáky necháváte zasedat pořád dokola co?-predtym jsem nemel ani jednou tak nemohlo nic kapat...

15.6.2016 22:04
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

dudi napsal(a):

Také se připojím do této diskuze velmi kritických příspěvků k dotazu krmení korel.
Před čtyřiceti lety jsem s nimi začínal. Bylo pár údajů ve 3 knížkách, žádné kupy informací jako dnes. Krmilo se prosem, těžko se získávalo, ovsem, trochou slunečnice, pampeliška, mokrý rohlík, slepičí skořápky a písek. Vajíčko skoro neviděly. V zimě trochu rybího tuku, pak byly hydrosoly AD vyráběné dodnes jako Kombisol AD 3 E. A budky roky plné mláďat.
Krmit korely jen slunečnicí v dnešní době propracovaných krmných návodů chovu různých druhů papoušků, knihovny plné knih, internet také a ještě se ptát, je trochu podivné, pokud není tazatel šestileté dítě, což je i možné.
Děti dnes ovládají mobil, PC, ale mnohdy ani neumí pořádně číst, ani formulovat myšlenku. Klepnou prstem, něco vyleze a oni vůbec nemají potuchy, jestli to je pravda nebo nesmysl. A to platí i u mnohých odpovědí na této diskuzi.

16.6.2016 07:52
helena.

XXX.XXX.66.189

dudi napsal(a):

A proč teda píšete tohle?Vyšlo mi z toho že během toho roku a půl vám vymřelo několik hnízd.

lusy

16.6.2016 09:00
lusy

XXX.XXX.178.0

Aký sú tu niektorí múdri, ako keby ste neurobili v živote chybu.

16.6.2016 10:07
eva2

XXX.XXX.71.142

Jasně, jen to nebyla jedna chybaPokud vidím, že je něco špatně, tak se pokusím o nápravu!

16.6.2016 15:07
pisectipapoušci

XXX.XXX.182.161

Ty vago a to mám nervy když nestíhám dát odpolední vaječnici (cca 1x do týdne)... sakra, když si něco pořídím, tak si zjistím čím mám krmit... Ještě, že jste nezačal krmit třeba senem a vodou...!

dudi

16.6.2016 21:25
dudi

XXX.XXX.60.129

helena. napsal(a):
A proč teda píšete tohle?Vyšlo mi z toho že během toho roku a půl vám vymřelo několik hnízd.

Neee, napsal jsem to asi spatne.hnizdo bylo jedno a pak celou dobu nic.ale uz je to jine sem velmi spokojen ted mam na dokrmeni jednu rozelu pestrou a je to muj milacek je to sladky papa hezky a mazleni tez...

17.6.2016 08:54
pisectipapoušci

XXX.XXX.182.161

dudi napsal(a):
Neee, napsal jsem to asi spatne.hnizdo bylo jedno a pak celou dobu nic.ale uz je to jine sem velmi spokojen ted mam na dokrmeni jednu rozelu pestrou a je to muj milacek je to sladky papa hezky a mazleni tez...

No nevím, myslím, že tu je další věc, která Vám unikla a to, že z rozela jako mazlíček moc nefunguje. Je to spíš okrasný voliérový papoušek než mazel. No uvidíte sám.

17.6.2016 09:10
helena.

XXX.XXX.66.189

pisectipapoušci napsal(a):
No nevím, myslím, že tu je další věc, která Vám unikla a to, že z rozela jako mazlíček moc nefunguje. Je to spíš okrasný voliérový papoušek než mazel. No uvidíte sám.

Přesně zkoušela jsem si dokrmit penantku dokdu jsem jí dávala dokrmovací směs bylo to v cajku mazlila se ale když přešla na pevnou stravu už se mnou nechtěla mít nic společnýho.Ale mám ve voliéře samce penanta kterého nikdo nedokrmoval a bere z ruky, oždíbává prsty a když na něj mluvím a pískám je hrozně spokojenej(když na to mluvení nemám čas trucuje a nechce si z ruky nic vzít).

Přidejte reakci

Přidat smajlík