zmeteček

XXX.XXX.39.3
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli už vaši kanárci stavějí hnízda nebo už hnízdí. Mám jeden pár který jsem koupil cca. před měsícem od chovatele tam už si hnízdo stavěli, ale u mě ne a ne začít stavět...Vždycky jsou v košíčku nějaká stébla a pak zas nic...Dělám něco špatně?
zmeteček
napsal(a):
Dobrý den, rád bych se zeptal jestli už vaši kanárci stavějí hnízda nebo už hnízdí. Mám jeden pár který jsem koupil cca. před měsícem od chovatele tam už si hnízdo stavěli, ale u mě ne a ne začít stavět...Vždycky jsou v košíčku nějaká stébla a pak zas nic...Dělám něco špatně?
Vložte foto kanárikov (napíšte ich vek), foto košíka, foto krmiva. Lepšie raz vidieť, ako veľa...
zmeteček

XXX.XXX.39.3
Mě už kanárci sedí týden na vejcích. Na stavbu hnízda se mi nejvíce osvědčilo prachové peří od slepic. Samice ho ihned začala sbírat a stavět si hnízdo.
zmeteček

XXX.XXX.39.3
Ještě něco dobrého na stavbu hnízda? Peříčka asi nemám kde sehnat...
zmeteček

XXX.XXX.39.3
A pokládáte materiál normálně na dno nebo ho zavěsíte někam do klece? když ho mají ti moji na dně tak na něho akorát kadí
Kánár-bydlení & Kánár-hnízdění
Zatiaľ to čo ste vyfotili, nie je žiadna výhra.
Radšej z univerzálnej komerčnej mriežkovanej klietky pre exoty (nie je pre kanáriky - pinkovité vtáctvo), vyhoďte lampičku/lucerničku a hombanie, dajte tretie bidlo v dolnej časti klietky, napájačku a z vonku upevnite kúpelníčku... Do hniezda/košíčka patrí ešte hotovým polotovar vložka, viď foto 4, a správne upevnenie hniezda.
P. S. Mini/pidy boxy sú pre mini zvieratka v ktorých každý normálny vták trpí.
Áno. Po odobratí najmladšieho vidíme opäť štyri kusy. Takto vidíme i piateho kanárika.