Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2016 20:51

Dobrý den, mám dotaz, kde sehnat korelu- samečka domů, jako mazlíka, ne na chov. Jak by měl být starý, aby se dal co nejlépe ochočit? Nevím, jestli ze zverimexu, je to ta správná volba koupě. Nebo, který druh je nejlepší jako mazlík k ochočení a mluvení? Asi odpovíte žako šedý, kakadu, ale chtěla bych něco menšího obyčejnějšího. Kdysi jsem měla korelu Pepíka a ten byl super. Ochočený, jedl s námi i z talíře(samozřejmě omezeně), seděl na rameně a i mluvit se naučil. Ne moc, ale Pepíku, Pepíčku-pojď ven, a napodobovat různé zvuky zvládal. Tak něco takového. Díky za odpovědi.

4.4.2016 20:06
Toužák

XXX.XXX.55.136

Dobrý den, urcite bych koupil u chovatele andulku nebo korelu, ktera bude 14 dni venku z budky a ochočit se v pohode. My máme andulaka, kterého jsme si rucne dokrmili a je k nezaplacení. Každý rok dokrmim 3 nebo 4 andulky a letos bych rád dokrmil i dvě korely. Cena dokrmene je samozřejmě dražší. Ja prodáván andulky za 80kc a dokrmene za 300. Každý má jiný názor, ale ja bych vzal rucne dokrmenou.

4.4.2016 22:38

Toužák napsal(a):
Dobrý den, urcite bych koupil u chovatele andulku nebo korelu, ktera bude 14 dni venku z budky a ochočit se v pohode. My máme andulaka, kterého jsme si rucne dokrmili a je k nezaplacení. Každý rok dokrmim 3 nebo 4 andulky a letos bych rád dokrmil i dvě korely. Cena dokrmene je samozřejmě dražší. Ja prodáván andulky za 80kc a dokrmene za 300. Každý má jiný názor, ale ja bych vzal rucne dokrmenou.

Díky za odpověď, měla bych teda zájem o tu dokrmenou korelu-samečka. Vy budete mít? Taky odkud jste? Dá se ještě poslat poštou nebo kurýrem? Tenkrát, jak jsme měli Pepíka, tak jsme ho měli až z Košic. Nekecám. Byl totiž výměnou za samičku, kterou jsem koupila ve zverimexu( s tím, že to je sameček) a on sameček snesl vejce. Byla to perlová korela, taková žlutá a s vlnkama na zádech. Tenkrát existoval časopis chovatel a tam byl zrovna inzerát, že shání perlovou samičku(měla na nožce i kroužek), tak jsem napsala, no a Bobina putovala do Košic a Pepík z Košic do čech. V dřevěné přepravce. Nevím, jestli to tak ještě jde. Já právě žádné chovatele papoušků neznám.

4.4.2016 23:02
Toužák

XXX.XXX.55.136

Poštou urcite ne a společnosti které přepravují stoji strasne moc. Jsem z Loun. Já mám dva páry. Jeden sedych a jeden perlova a straka. Já dával budky az 25.3. a ted zasedli. Jestli něco bude, tak na prodej az koncem května. Nemohu Vam už ted slíbit dokud nebudou vyklubane. Tady urcite najdete co hledáte.

4.4.2016 23:37
geldek

XXX.XXX.237.194

Anet, otevřete si inzerci (okrasné ptactvo) a zkuste jednu z možností :
1/ zadejte do okének vyhledávače korely a vyberte Váš kraj... zobrazí se Vám inzerující chovatelé korel. Pak si můžete vyhledat toho nejbližšího k Vašemu bydlišti a kontaktovat ho, jestli nemá mládě těsně po vyletění, vhodné na ochočení. Zkušený chovatel prý i u mladé korely dokáže rozeznat pohlaví.
2/ Nebo si dejte inzerát. V něm budete vyplňovat i místo bydliště, podle něho se Vám z Vašeho okolí může nějaký chovatel ozvat.

Případně si najděte, kde a kdy ve Vašem okolí se koná chovatelská burza, na ní se můžete s nějakým chovatelem korel domluvit, případně přes inzerát nebo diskuzní vlákno, které k dané burze můžete předem vytvořit, si vhodnou korelu (mladou, či dokrmenou) zamluvit k předání na burze.

Dovolím si ještě poznámku k výběru, i když se na to neptáte. Na základě vlastních zkušeností z krotkým koreláčkem a krotkými anduláky bych doporučila ochočeného samečka andulky. Jeví se mi akčnější, zvídavější, hravější (chytřejší?) a přece jen se slabším zobáčkem (korela zvládne třeba s vášní okousat ochranní bužírku na tenčích kabelech, jako je třeba napájecí šňůra k PC). Korela dokáže sice krásně pískat melodie, ale andulák se může naučit mluvit i desítky (v rekordních případech i stovky) slov. Mladičkou andulku také snáz seženete.

5.4.2016 07:47
milan 1

XXX.XXX.5.24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz, kde sehnat korelu- samečka domů, jako mazlíka, ne na chov. Jak by měl být starý, aby se dal co nejlépe ochočit? Nevím, jestli ze zverimexu, je to ta správná volba koupě. Nebo, který druh je nejlepší jako mazlík k ochočení a mluvení? Asi odpovíte žako šedý, kakadu, ale chtěla bych něco menšího obyčejnějšího. Kdysi jsem měla korelu Pepíka a ten byl super. Ochočený, jedl s námi i z talíře(samozřejmě omezeně), seděl na rameně a i mluvit se naučil. Ne moc, ale Pepíku, Pepíčku-pojď ven, a napodobovat různé zvuky zvládal. Tak něco takového. Díky za odpovědi.

Zdravím, poslal jsem vám interní zprávu.

5.4.2016 11:39

Toužák napsal(a):
Poštou urcite ne a společnosti které přepravují stoji strasne moc. Jsem z Loun. Já mám dva páry. Jeden sedych a jeden perlova a straka. Já dával budky az 25.3. a ted zasedli. Jestli něco bude, tak na prodej az koncem května. Nemohu Vam už ted slíbit dokud nebudou vyklubane. Tady urcite najdete co hledáte.

Lada, moc děkuji za odpověď, já jsem z Jižních čech a do Loun to mám dost daleko 205 km, takže to udělám asi tak, jak mi radil geldek, sice tady žádné chovatele neznám, ale snad najdu.

5.4.2016 11:59

geldek napsal(a):
Anet, otevřete si inzerci (okrasné ptactvo) a zkuste jednu z možností :
1/ zadejte do okének vyhledávače korely a vyberte Váš kraj... zobrazí se Vám inzerující chovatelé korel. Pak si můžete vyhledat toho nejbližšího k Vašemu bydlišti a kontaktovat ho, jestli nemá mládě těsně po vyletění, vhodné na ochočení. Zkušený chovatel prý i u mladé korely dokáže rozeznat pohlaví.
2/ Nebo si dejte inzerát. V něm budete vyplňovat i místo bydliště, podle něho se Vám z Vašeho okolí může nějaký chovatel ozvat.

Případně si najděte, kde a kdy ve Vašem okolí se koná chovatelská burza, na ní se můžete s nějakým chovatelem korel domluvit, případně přes inzerát nebo diskuzní vlákno, které k dané burze můžete předem vytvořit, si vhodnou korelu (mladou, či dokrmenou) zamluvit k předání na burze.

Dovolím si ještě poznámku k výběru, i když se na to neptáte. Na základě vlastních zkušeností z krotkým koreláčkem a krotkými anduláky bych doporučila ochočeného samečka andulky. Jeví se mi akčnější, zvídavější, hravější (chytřejší?) a přece jen se slabším zobáčkem (korela zvládne třeba s vášní okousat ochranní bužírku na tenčích kabelech, jako je třeba napájecí šňůra k PC). Korela dokáže sice krásně pískat melodie, ale andulák se může naučit mluvit i desítky (v rekordních případech i stovky) slov. Mladičkou andulku také snáz seženete.

Geldek, udělám to asi tak, jak jste říkala, chovatele z JČ neznám vůbec, musím pohledat. Já nevím, přece jen bych chtěla korelu, než andulku, nějak mám k ní blíže. Vím co umí, měli jsme od Pepy rozštípanou garnyž a jiné věci ze dřeva. Tenkrát, jak mi přicestoval ze Slovenska, byl malý, neměl ještě ani žlutou hlavičku, ta mu zežloutla až časem, stejně ten chovatel má můj obdiv, poznat pohlaví, tak brzo, byl to opravdu sameček. Měli jsme ho asi 8 let, a pak jednou v létě manžel zapoměl, že je Pepa puštěný a otevřel okno a odešel na zahradu. Bydleli jsme tenkrát na samotě u lesa. Pepík ulít oknem, pořád jsme ho volali, ale marně. Od té doby, jsme už žádného papouška neměli. Děkuji všem za odpovědi, na ptactvu mám 1. dotaz, můj koníček, jsou psi. Tu andulku nevím, opravdu se naučí i mluvit? Náš Pepa říkal: Pepíku, Pepíčku, miláčku Pepíku-pojď ven, Pískal různé melodie, napodoboval zvuky a dost dobře. Taky tančil na hudbu, byla s ním fakt legrace, nikdy na něho nezapomenu.

5.4.2016 12:18

milan 1 napsal(a):
Zdravím, poslal jsem vám interní zprávu.

Milan1, máte odpověď na zprávu.

5.4.2016 12:19
milan 1

XXX.XXX.5.24

Nevím odkud přesně jste, paní v Volyně prodává ručně dokrmené andulky a korely, tel:723332044.

5.4.2016 13:28
geldek

XXX.XXX.237.194

Geldek, udělám to asi tak, jak jste říkala, chovatele z JČ neznám vůbec, musím pohledat. Já nevím, přece jen bych chtěla korelu, než andulku, nějak mám k ní blíže. Vím co umí, měli jsme od Pepy rozštípanou garnyž a jiné věci ze dřeva. Tenkrát, jak mi přicestoval ze Slovenska, byl malý, neměl ještě ani žlutou hlavičku, ta mu zežloutla až časem, stejně ten chovatel má můj obdiv, poznat pohlaví, tak brzo, byl to opravdu sameček. Měli jsme ho asi 8 let, a pak jednou v létě manžel zapoměl, že je Pepa puštěný a otevřel okno a odešel na zahradu. Bydleli jsme tenkrát na samotě u lesa. Pepík ulít oknem, pořád jsme ho volali, ale marně. Od té doby, jsme už žádného papouška neměli. Děkuji všem za odpovědi, na ptactvu mám 1. dotaz, můj koníček, jsou psi. Tu andulku nevím, opravdu se naučí i mluvit? Náš Pepa říkal: Pepíku, Pepíčku, miláčku Pepíku-pojď ven, Pískal různé melodie, napodoboval zvuky a dost dobře. Taky tančil na hudbu, byla s ním fakt legrace, nikdy na něho nezapomenu.

Samozřejmě, kupte to, co je Vašemu srdci bližší. Korely (samečkové) mohou být velice muzikální a naučí se krásně pískat různé melodie.
tento je suprový: https://www.youtube.com/watch?v=9xd4kniHJqw
Nicméně měla jsem anduláka, který hodiny nalepen na reprácích dokázal naslouchat tiše puštěné vážné hudbě a za rok se naučil nejen mnoho (asi 30) slov, ale i krátké věty. Pak mi žel uletěl. Byl stejně barevný, jako světoznámý Disco:
třeba https://www.youtube.com/watch?v=EFJeY9fL5tk
dostal se i do vysílání BBC: https://www.youtube.com/watch?v=jXc9ylCXqCw
(prý v Guinessově knize rekordů v počtu naučených slov andulka konkuruje žakovi)

Jinak vůbec není problém chovat spolu krotkou korelu a krotkého anduláka. Alespoň mezi těmi mými nevznikaly nijaké problémy, ale ani se moc spolu nebavili. O to byli oba přítulnější. Vše je o času a ochotě se jim věnovat, ale také o individuální povaze a schopnostech papouška.
V jižních Čechách je jistě mnoho chovatelů, určitě nebudete mít problém si vybrat. Na ty ručně dokrmované je právě inzerát.

Burzy drobného zvířectva:
http://kalendarchovatele.cz/events/categories/vystavy-trhy-a-burzy-zvirat/chovatelske-trhy-a-burzy/trhy-a-burzy-drobneho-zvirectva/.

5.4.2016 13:30

Milan1 MOOC děkuji za zprávu, budu tam volat. Volyně i Veselí

5.4.2016 13:34

Geldek, moc teď spěchám, jen jsem na faunu jukla, zítra budu v práci, tak vám písnu. Musím se taky podívat na ty odkazy co jste dala, teď už opravdu musím od PC pryč.

6.4.2016 17:16

Geldek, tak jsem si dala inzerát, tak snad seženu, už mám něco domluveného. Na ty vaše odkazy jsem se dívala, ten anduláček je opravdu skvělý, ale myslím si, že je to velká vyjímka. Znala jsem 3 andulky, ani jedna nebyla tak kontaktní, natož, aby něco mluvily. Záleží asi hodně na tom, jak se mu člověk věnuje.

7.4.2016 07:53

Budu kupovat klec pro korelu, poraďte prosím, jak velkou, tak, aby korela nestrádala, aby nebyla moc malá. Bude doma. Ne ve voliéře venku. Taky jsem četla, že pozink a ještě nějaký kov, teď nevím který, je pro papouška jedovatý. Nejlepší je prý nerez. Poradíte?

7.4.2016 18:56
Helčaj

XXX.XXX.116.87

Já volím na jednu korelu klec asi tak 40x40x50cm.

7.4.2016 19:00
eli22

XXX.XXX.181.33

Helčaj napsal(a):

Tak to ani náhodou. To je tak s bídou pro andulku.

7.4.2016 19:04

eli22 napsal(a):

To je na 1 korelu akorát.

7.4.2016 20:36

Eli22, máte zprávu.

7.4.2016 21:05
lupus4

XXX.XXX.216.12

Helčaj napsal(a):

Chudák pták, pokud to není jen spaní...
jinak jestli ji nebudete pouštět tak min 120š x 60h x 90v (cm).

7.4.2016 22:04
Toužák

XXX.XXX.6.134

40x40x50 pro korelu kterou každý den budete pouštět proletet staci, ale čim větší tim lepší.

7.4.2016 22:35
lupus4

XXX.XXX.216.12

eli22 napsal(a):

A to ještě skokana

8.4.2016 22:11

Našla jsem tyto dvě, Sara http://www.svetchovatelu.cz/klec-pro-exoticke-ptaky-sara-vybaveni-ruzne-barvy-dna.html, nebo Gonzohttp://www.happyzoo.cz/klec-inter-zoo-gonzo-78x48x79cmmix-barev/d-12309/. Kterou? Plánuju dát pak dovnitř nějaké lepší bidýlka, např. větvičky z ovocných stromů (jabloň, švestka, třešeň), může být? Dívala jsem se i na ten Hagen, ale, ode dna se dost zužuje směrem nahoru a pak je malá. Psala to na recenzích i nějaká paní. Nevadí, že je ta klec pochromovaná? Myslím, ze zdravot. důvodů pro ptáka.

8.4.2016 22:20

Našla jsem tyto dvě, Sara http://www.svetchovatelu.cz/klec-pro-exoticke-ptaky-sara-vybaveni-ruzne-barvy-dna.html, nebo Gonzohttp://www.happyzoo.cz/klec-inter-zoo-gonzo-78x48x79cmmix-barev/d-12309/. Kterou? Plánuju dát pak dovnitř nějaké lepší bidýlka, např. větvičky z ovocných stromů (jabloň, švestka, třešeň), může být? Dívala jsem se i na ten Hagen, ale, ode dna se dost zužuje směrem nahoru a pak je malá. Psala to na recenzích i nějaká paní. Nevadí, že je ta klec pochromovaná? Myslím, ze zdravot. důvodů pro ptáka.

Gonzo se nenačetlo, posílám obrázek.

8.4.2016 22:43
lupus4

XXX.XXX.232.255

Stále jste nenapsala, zda to má být POUZE na spaní, nebo "nafurt"
Gonzo "nafurt" je

Myslím, ze zdravot. důvodů pro ptáka.

ze zdravotních důvodů (např. umožnění letu) je min 120 - 150 cm délka.

9.4.2016 08:01
eli22

XXX.XXX.181.33

lupus4 napsal(a):
Gonzo "nafurt" je

Já myslím, že Gonzo bude v pohodě. Určitě bude korela pár hodin denně létat po bytě.

9.4.2016 10:34
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Naše korely mají takovéto klece
http://www.klece.eu/klece-pro-papousky-c2/husty-papousek-velky-i183/

máme jich celkem 5 a jsou v nich spokojené. Do takové klece se spolehlivě i vejde hnízdící pár (samozřejmě mají i možnost prolétnutí se volně) a na klec se s menšími úpravami bočních dvířek dá připevnit i budka. Jinak klec nedisponuje sice žádnými zabudovanými krmítky, ta co tam jsou, jsou přikoupená zvlášť, ale na druhou stranu je to právě dílky tomu, že nemá příliš otvorů pro ta krmítka velmi bezpečná klec, pokud se přední i boční dvířka navíc zabezpečí karabinkou - popř. nějakým zámečkem a dno klece se místo plastového dna opatří svařovaným pletivem (lze přimontovat opět karabinkami nebo kroužky na klíče či drátkem), tak je možné mít klec i na zahradě, aniž by z klece korela nějakým nedopatřením ulétla. Jako nevýhoda této klece je možná plastové dno, které není taž ak bytelné a během používání se mohou odlomit rohy nebo se mírně zdeformuje, což dělá potíže při manipulaci se šuplíkem, ale jinak je tahle klec v pohodě.

Pokud budete mít jen jednu korelu bohatě to stačí i na dlouhodobý pobyt.

9.4.2016 10:40
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Klec Gonzo je také super jinak klidně dejte bidýlka z ovocných stromů (naše korely měli třešeň a nebo také líska se osvědčila) a bidýlka dejte široká, klidně i 2 cm a více, aby si korela mohla pohodlně sednout a neotlačovaly si nohy a bidýlka by měla být různá klidně i mírně křivá. Dobré je také minimálně jedno brusné bidlo, co se dá sehnat v zoohopu. Jinak raději vybírejte klec "na šířku" než "na výšku", protože spodek klece bude stejně nevyužitý, korely se zdržují spíše v první horní třetině klece. Jinak pochromovaná klec by neměla vadit, můžete pro všechny případy klec pořádně vydrhnout, jakmile ji koupíte, pro jistotu, že na ní něco neulpělo ještě z výroby popř. jak byla uskladněná, ale nemělo by to korelám vadit.

9.4.2016 15:09

lupus4 napsal(a):
Gonzo "nafurt" je

Ano, bude se pouštět ven každý den, ne aby byla pořád v kleci. Co by to byl za život, držet ji pořád zavřenou. Tenkrát náš Pepík, byl taky denně venku z klece. Můžeme jí udělat i takové letní bydlo, máme zahradu, tak třeba nějakou voliérku na zahradu, ale to teď neřeším, v prvé řadě je bydlení doma, tak, aby ji vyhovovalo a nestrádala. A co ta klec Sara? Líbí se mi více než Gonzo a je podobných rozměrů. Ty zdrav. důvody, jsem myslela ten chrom. Četla jsem, že je pro ptáky jedovatý chrom a pozink, nevím, co je na tom pravdy.

9.4.2016 15:14
Australané

XXX.XXX.159.151

To je na 1 korelu akorát.

Na jednu Korelu chocholatou 1/ks je to dostačující klec + ochočený samec určitě bude po bytě, domě pouštěný ven na proletání a mazlení, koupání u umyvadla opatrně! nebo u dřezu !

9.4.2016 15:25

Australané napsal(a):
Na jednu Korelu chocholatou 1/ks je to dostačující klec + ochočený samec určitě bude po bytě, domě pouštěný ven na proletání a mazlení, koupání u umyvadla opatrně! nebo u dřezu !

Jo, bude denně venku, ale teď, která je lepší? Sara nebo Gonzo? Sara má vaničku a 2 vysouvací šuplíky, je skoro stejných rozměrů. Ještě se chci zeptat. Na ochočení vzít vylétlou z budky(zase je problém, poznat tak brzo pohlaví, samici nechci), nebo to lze poznat, tak brzy? Nebo, ochočí se i sameček narozený 12/2015?

9.4.2016 15:39
Australané

XXX.XXX.159.151

Jo, bude denně venku, ale teď, která je lepší? Sara nebo Gonzo? Sara má vaničku a 2 vysouvací šuplíky, je skoro stejných rozměrů. Ještě se chci zeptat. Na ochočení vzít vylétlou z budky(zase je problém, poznat tak brzo pohlaví, samici nechci), nebo to lze poznat, tak brzy? Nebo, ochočí se i sameček narozený 12/2015?

Je lepši se domluvit vždy s prodávajícím chovatelem, co a jak, co mladě z budky které si dokrmíte? nebo již koupíte dokrmované mládě které již příjmá samo potravu a jakou potravu se zeptejte co podává chovatel zda vám dá balíček prvotní k papouškovi záleží na chovatelovi, zvíře nekupujete na měsíc ale na 12- 17 let je to závazek na celý život není to hračka. Klec je na vás která se vám líbí ? ať neplatíte jena jen za značku je lepší si stáhnot náhledy, pohledny i v 3D na klec či se domluvit o podrobnější foto nákreu, struktuře klece prodávajícím / či firmou nabízenou klec např. www.Heureka.cz Klec Korela typ, druh, náhledy. Klece www.Barvik.cz i ven ji na léto dávat záleží na vás no... máte čas a v klidu a s rozvahou vyberte......

9.4.2016 20:53

Australané napsal(a):
Je lepši se domluvit vždy s prodávajícím chovatelem, co a jak, co mladě z budky které si dokrmíte? nebo již koupíte dokrmované mládě které již příjmá samo potravu a jakou potravu se zeptejte co podává chovatel zda vám dá balíček prvotní k papouškovi záleží na chovatelovi, zvíře nekupujete na měsíc ale na 12- 17 let je to závazek na celý život není to hračka. Klec je na vás která se vám líbí ? ať neplatíte jena jen za značku je lepší si stáhnot náhledy, pohledny i v 3D na klec či se domluvit o podrobnější foto nákreu, struktuře klece prodávajícím / či firmou nabízenou klec např. www.Heureka.cz Klec Korela typ, druh, náhledy. Klece www.Barvik.cz i ven ji na léto dávat záleží na vás no... máte čas a v klidu a s rozvahou vyberte......

Australané, díky za tipy na klece, kouknu na to, to, že si nekupuju hračku je mi jasné, je to jako se psem. Nejsem už nejmladší, žádný puberťák, jen sháním co nejvíce informací, aby korelka nestrádala. Přece jen, Pepíka jsme měli už dávno. Pořád jsem se ale nedozvěděla, jestli je korela nar.12/2015 vhodná na ochočení, nebo je lepší mládě vylétnuté z budky- zase problém s pohlavím. Mám počkat na mládě? Jinak fauna docela dobrý web, našla jsem tady dost informací, které mi pomohly v rozhodování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík