Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2016 07:04
federer

XXX.XXX.73.74

Co ted používáte za přípravek když Calcium chloratum od Tevy se už nevyrábí.?řelki mi to užve třech lékárnách..Díky za info..

7.4.2016 07:31
veska

XXX.XXX.71.26

Vyrábí se nadále, ale ne pro český trh. K dostání je v každé lékárně na Slovensku.

7.4.2016 07:39
geldek

XXX.XXX.237.194

Používal jste ho pro papoušky? Pokud si pamatuji, mělo to děsnou chuť, lékaři to předepisovali jako podpůrný lék při nemocech dýchacích cest.
Jestli nechcete vrážet peníze do drahých tablet vápníku s hořčíkem, nebo D či C vitaminem, případně zinkem, tak pro papoušky, do nichž z nějakých důvodů potřebujete narvat vápník bych doporučila bílý jogurt v němž rozmícháte jemný prášek z čistých převařených vaječných skořápek (melu na malém starším ruském kafé-mlýnku) nebo naškrábaný ze sépiové kosti. A samozřejmě UV záření ze sluníčka (ne přes sklo). Osobně pro jednoho žaka bílý jogurt dochucuji několika kapkami dětského vitaminového sirupu s vápníkem Sanostol. Ale to je téměř jako moje dítě, navíc odmítá většinu ovoce a zeleniny.

Samozřejmě musíte myslet na to o jaký druh papoušků jde, nic se nesmí přehánět, ani vápník. Při slunění si je potřebné uvědomit, že mnohé druhy nesnášejí prudší polední slunce, náš žako jenom ranní a večerní, jinak si okamžitě zalétá do stínu a to i teď zjara. Píší to proto, že jsem v létě chodila kolem korely vystrčené bezbranně v nechráněné kleci na balkoně v těch největších vedrech. Čím tak někteří asi přemýšlejí?

Jestli trváte na sirupu s vápníkem, pak si můžete objednat třeba:
http://www.gigalekarna.cz/produkt/kalciovy-sirup-generica-100ml/
ale pro papoušky mi to připadá zbytečné.

7.4.2016 07:46
geldek

XXX.XXX.237.194

veska napsal(a):
Vyrábí se nadále, ale ne pro český trh. K dostání je v každé lékárně na Slovensku.

Ano, v SR je k mání, ale obsah je:
dihydrát chloridu vápenatého 8,72 g (zodpovedá 2,4 g vápnika) v 100 ml - v 1 lyžičke (5 ml) je obsiahnuté 120 mg vápnika.
acidum citricum monohydricum (monohydrát kyseliny citrónovej), natrii benzoas (benzoan sodný), aurantii dulcis etheroleum (silica oplodia sladkého pomaranča), saccharosum (sacharóza), saccharum tostum (karamel), ethanolum 96 % (etanol 96 %), aqua purificata (čistená voda)

a stojí to kolem 4 eur.

Nevím, jestli je to pro papoušky to nejlepší řešení...

7.4.2016 08:33
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Dřív jsem ho používal, když měla samička problém se snáškou vajíček bez skořápky. Bylo dobrý že po požití přípravku se dostal ihned do krevního oběhu. Druhý a další vajíčko již snášela bez problému. Byl jsem sním naprosto spokojený. Ps: ptáci měli jak dostatek skořápek z vařených vajec + sepiovou kost.

7.4.2016 08:51
petr111

XXX.XXX.248.246

Použival jsem u žaku byl super, doporučen MVDr Tukačem a zachranil jsem si samičku, která měla velké problémy. Petr.

7.4.2016 08:53
geldek

XXX.XXX.237.194

Jestli máte zájem, mohla bych to ze SR do ČR dovést a poslat pak poštou, nicméně ten kalciový sirup (odkaz v horním příspěvku) by měl být stejně účinný a dostupnější.

7.4.2016 09:48
federer

XXX.XXX.73.74

geldek napsal(a):
Jestli máte zájem, mohla bych to ze SR do ČR dovést a poslat pak poštou, nicméně ten kalciový sirup (odkaz v horním příspěvku) by měl být stejně účinný a dostupnější.

No tak já ho dávám jen v pruběhu snušky cca dva až tři dny..Jinak tak cca 10-15 lety to byl všelék hlavně u žaku co si pamatuju, tam byli s vápníkem problémy..

7.4.2016 10:42
bartrand

XXX.XXX.24.233

Lekarny Dr.Max maji vlastni znacku - Generica a ta sirup calcium chloratum stale vyrabi. V unoru jsem ho kupoval, cena lehce pres 100kc.

artan

7.4.2016 11:52
artan

XXX.XXX.195.189

Sirup calcium chloratum je v chovu výborný, doporučoval ho i doktor Tukač. Rychlejší a zaručenější účinek než doporučované podávání skořápek a sepiovek.
Podává se do vody 1ml do litru vody pro drobotinu a pro papoušky 2,5ml do litru. Před očekávaným hnízděním a během snůšky dávat do druhý až třetí den.

7.4.2016 13:26
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Držitel rozhodnutí o registraci v ČR je :
TEVA Czech Industries s.r.o., Opava-Komárov (Česká republika).

7.4.2016 13:58
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

geldek napsal(a):
Používal jste ho pro papoušky? Pokud si pamatuji, mělo to děsnou chuť, lékaři to předepisovali jako podpůrný lék při nemocech dýchacích cest.
Jestli nechcete vrážet peníze do drahých tablet vápníku s hořčíkem, nebo D či C vitaminem, případně zinkem, tak pro papoušky, do nichž z nějakých důvodů potřebujete narvat vápník bych doporučila bílý jogurt v němž rozmícháte jemný prášek z čistých převařených vaječných skořápek (melu na malém starším ruském kafé-mlýnku) nebo naškrábaný ze sépiové kosti. A samozřejmě UV záření ze sluníčka (ne přes sklo). Osobně pro jednoho žaka bílý jogurt dochucuji několika kapkami dětského vitaminového sirupu s vápníkem Sanostol. Ale to je téměř jako moje dítě, navíc odmítá většinu ovoce a zeleniny.

Samozřejmě musíte myslet na to o jaký druh papoušků jde, nic se nesmí přehánět, ani vápník. Při slunění si je potřebné uvědomit, že mnohé druhy nesnášejí prudší polední slunce, náš žako jenom ranní a večerní, jinak si okamžitě zalétá do stínu a to i teď zjara. Píší to proto, že jsem v létě chodila kolem korely vystrčené bezbranně v nechráněné kleci na balkoně v těch největších vedrech. Čím tak někteří asi přemýšlejí?

Jestli trváte na sirupu s vápníkem, pak si můžete objednat třeba:
http://www.gigalekarna.cz/produkt/kalciovy-sirup-generica-100ml/
ale pro papoušky mi to připadá zbytečné.

Tak to kalcium od Tevy byl sirup levný, žádná děsná chuť a docela sladký zdroj vápníku a proto vhodný i pro děti. Roky na piškot jsem používal. Nyní koupím tablety, bez kombinací s jinými minerály a zase rozdrcené na piškot, trochu přisladím glukopurem a hned jim chutná.
V Česku vypršela lhůta, jak mně bylo řečeno a nová registrace je drahá. Je dost jiných preparátů na kterých se dá vydělat. Ve městě s 10 000 obyvateli máme 4 lékárny. Bral jsem pravidelně lahvičku a bylo mně řečeno, že jsme pouze dva odběratelá z této lékárny na náměstí. Proto lékárna bjednávky zrušila ještě před vypršením lhůty. Lidi potřebují drahé preparáty a papoušci asi taky.
Dnes trh ovládá všemocná reklama, ale všeho s mírou. Každý má možnost svobodné volby.
Samozřejmě skořápky jsou mnohdy opomíjený, ale jsou nejdokonalejší zdroj minerálů ve správném poměru. Skončí v biokontejnerech a kupují se drahé přípravky.
To neznamená, že nepoužívám moderní preparáty.

7.4.2016 14:28
eli22

XXX.XXX.181.33

Moudivláček napsal(a):
Tak to kalcium od Tevy byl sirup levný, žádná děsná chuť a docela sladký zdroj vápníku a proto vhodný i pro děti. Roky na piškot jsem používal. Nyní koupím tablety, bez kombinací s jinými minerály a zase rozdrcené na piškot, trochu přisladím glukopurem a hned jim chutná.
V Česku vypršela lhůta, jak mně bylo řečeno a nová registrace je drahá. Je dost jiných preparátů na kterých se dá vydělat. Ve městě s 10 000 obyvateli máme 4 lékárny. Bral jsem pravidelně lahvičku a bylo mně řečeno, že jsme pouze dva odběratelá z této lékárny na náměstí. Proto lékárna bjednávky zrušila ještě před vypršením lhůty. Lidi potřebují drahé preparáty a papoušci asi taky.
Dnes trh ovládá všemocná reklama, ale všeho s mírou. Každý má možnost svobodné volby.
Samozřejmě skořápky jsou mnohdy opomíjený, ale jsou nejdokonalejší zdroj minerálů ve správném poměru. Skončí v biokontejnerech a kupují se drahé přípravky.
To neznamená, že nepoužívám moderní preparáty.

Zdravím. Kdyby tak skořápky skončili alespoň v bioodpadu! Já se tedy musím přiznat, že "moderní", což se často rovná předražené - preparáty nepoužívám. Poue jen skořápky, sepiovku, Roboran, Plastin. A ty asi moderní nejsou, protože jsou za babku!

7.4.2016 14:55
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.39

Dobrý den.
Nechtěl jsem rušit diskuzi, ale přidám svou trochu do mlýna. Já střádám vaječné skořápky a pak je v mixéru rozdrtím na prach. Tím pak posypávám vaječnou míchanici. Pokud nemám toto, tak přidávám Calci-Lux. K tomu dávám ještě Probi-Zyme. Jinak je samozřejmě k dispozici sépiovka a grit s drcenými mušlemi.

7.4.2016 15:20
mivi

XXX.XXX.96.98

Dobrý den.
Na stránkách :
http://vimi.cz/vitaminy-a-mineraly/9-calcium-plus-doplnek-vapniku-a-vitaminu-d3-100-g.html

je Calcium plus. jedná se o preparát s 15 % obsahem Ca (calcium chloratum mělo cca 8 %) a dále s obsahem vit. D3 a hořčíku (Mg). Přítomnost hořčíku v preparátu je významná, především pro rychlou absorpci Ca, v případě potřeby, protože jeden iont Mg je schopen na sebe navázat až osm iontů Ca. To má význam především při retenci vajíčka způsobené deficitem Ca v krmné dávce. Baleno po 100 ml, cena je 100 Kč a dávkování 0,5 (papoušci) - 1 ml (drobní ptáci) na litr nápoje. M. Vít.

7.4.2016 21:04
tilia

XXX.XXX.82.57

Dobrý den,
jeden chytrý krmivář mě doporučil používat drcené skořápky na malé kousky. Ptáci prý vápník nejúčinněji tráví v noci a právě malé kousky skořápek jim nejlépe vyhovují. Ještě podávám NUTRIMIX pro drůbež občas na míchanici a snůšky jsou zatím bez problémů...

7.4.2016 21:16
stewe5

XXX.XXX.158.122

tilia napsal(a):
Dobrý den,
jeden chytrý krmivář mě doporučil používat drcené skořápky na malé kousky. Ptáci prý vápník nejúčinněji tráví v noci a právě malé kousky skořápek jim nejlépe vyhovují. Ještě podávám NUTRIMIX pro drůbež občas na míchanici a snůšky jsou zatím bez problémů...

Proc NUTRIMIX pro drubez a ne pro exoty?ja pouzivam ten pro exoty...

8.4.2016 12:52
kindr

XXX.XXX.44.99

Ty vaječné skořapky jak podáváte? V jekém množství a ibtenzitě? Děkuji.

8.4.2016 14:25
eli22

XXX.XXX.181.33

Ke skořápkám. Větší množství rozdrtím v elektrodrtiči nebo jak se to jmenuje (na ořechy, sýr, cibuli apod). Strašně to teda smrdí. Někdo je ještě dává do trouby, ale já to nedělám (ano, budu tu kamenovaná, počítám s tím), postupuji tak 10 let. Každou krmnou dávku tím posypu mníškům a papouškům, kteří neberou sepiovku, a drobotině. Těm, kdo baští sepiovku, dávám občas.

8.4.2016 16:28
jaros

XXX.XXX.148.231

eli22 napsal(a):
Ke skořápkám. Větší množství rozdrtím v elektrodrtiči nebo jak se to jmenuje (na ořechy, sýr, cibuli apod). Strašně to teda smrdí. Někdo je ještě dává do trouby, ale já to nedělám (ano, budu tu kamenovaná, počítám s tím), postupuji tak 10 let. Každou krmnou dávku tím posypu mníškům a papouškům, kteří neberou sepiovku, a drobotině. Těm, kdo baští sepiovku, dávám občas.

Zdravím Vás,
taky skořápky drtím v krouhači. Obvykle je to jednou za dva měsíce, když se nasbírá dostatek skořápek v domácnosti. Po rozdrcení je propláchnu a 15 minut vařím ve vodě a pak je dám ještě na chvíli do mikrovlnky abych je usušil. Pak je přimíchám do gritu a ten je k dispozici dle libosti. Příprava není voňavá, ale jednou za čas se to snese.
Přípravek Calcium Plus (výše uvedený) funguje dokonale. Ten používám před a během hnízdění. Před tím jsem používal Calci Lux i calcium chloratum, ale nebylo to ani levnější ani lepší.

10.4.2016 20:13
hicks

XXX.XXX.183.35

Dnes jsem se ptal v lékárně Dr. Max na calcium chloratum a již není v prodeji. Pouze v injekcích a momentálně i tam je výpadek v dodávce.

10.4.2016 21:30
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

eli22 napsal(a):

Protože skořápky též roky používám, píšu osobní názor, ne radu.
Obsahují nejen vápník, ale i fosfor, hořčik a jiné v optimálním poměru potřeb ptáků. Považuji je za nejlepší a nejlevnější stále podceňovaný zdroj zdroj základních minerálů. Vstřebávání vápníku ovlivňuje D vitamín, pokud není dostatek UV záření. U afrických papoušků nepřehánět krmení citrusy. C blokuje příjem vápníku. Prezentuji studie odborníků, né své.
Roky jsem měl obavy z kokcidiozy, ale po prostudování specifiky kokcidií na určité rody ptáků na př. ( MVDr. V. Tukač) jsem se přestal obávat. Dřív jsem též vařil nebo "pekl v troubě." Zničily se tím bakterie. Dnes to z lenosti nedělám. Měl bych. Domnívám se, že kupovaná vajíčka by neměla mít bakteriální infikovanost. Nebo se mýlím? Budu vděčný za fundovanou odpověď.
O tom nočním trávení hrubších kousků skořápek výše uvedeným nemám potuchy. Sám se domnívám, ať dotyčný veterinář promine, že není rozdílu mezi denním a nočním trávením čehokoli, když pominu noční pomalejší metabolizmus.

Přidejte reakci

Přidat smajlík