Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2016 14:38
stewe5

XXX.XXX.157.2

Dobry den, mam v planu delat okrasnou celorocni volieru o roznerech 5-3-2 metry(D-S-V), chtel bych vedet vas nazor na osazenstvo, jake druhy by se snesly..?
moje predstava je nejaky druh bazanta na zem, jeste nevim presne ktery, dale pak nejaky druh holuba a dalsi ptactvo...kdyby nekdo mel naladu a napsal jake druhy by se hodily do takove voliery a hlavne aby se snesly...voliera bude celorocni bez zaletu..dekuju moc kdo si udela cas na odpoved

10.4.2016 15:19
stewe5

XXX.XXX.157.2

stewe5 napsal(a):
Dobry den, mam v planu delat okrasnou celorocni volieru o roznerech 5-3-2 metry(D-S-V), chtel bych vedet vas nazor na osazenstvo, jake druhy by se snesly..?
moje predstava je nejaky druh bazanta na zem, jeste nevim presne ktery, dale pak nejaky druh holuba a dalsi ptactvo...kdyby nekdo mel naladu a napsal jake druhy by se hodily do takove voliery a hlavne aby se snesly...voliera bude celorocni bez zaletu..dekuju moc kdo si udela cas na odpoved

Treba bazant pavi plus holub chocholaty a dalsi druhy..nikdo nemate volieru s vice druhy?

10.4.2016 15:26
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

stewe5 napsal(a):
Treba bazant pavi plus holub chocholaty a dalsi druhy..nikdo nemate volieru s vice druhy?

Bažant paví, holub měděnokrký a křepelka polní

10.4.2016 15:33
stewe5

XXX.XXX.157.2

maximus.chov napsal(a):
Bažant paví, holub měděnokrký a křepelka polní

Dekuji, a neco drobnejsiho pro oziveni, treba kanar nebo tak neco..?A bazant pavi se snese s krepelkou polni?diky

10.4.2016 18:23
stewe5

XXX.XXX.158.122

Nikdo nemate další návrhy?

10.4.2016 19:30
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

stewe5 napsal(a):
Dekuji, a neco drobnejsiho pro oziveni, treba kanar nebo tak neco..?A bazant pavi se snese s krepelkou polni?diky

Ano, od jara do října ještě rákosáci

10.4.2016 20:00
tragopan

XXX.XXX.214.227

stewe5 napsal(a):
Nikdo nemate další návrhy?

Dobrý den,
není to tak jednoduché. Vždy záleží na povaze jednotlivých obyvatel voliéry. Sestava, která Vám bude v jedné voliéře dobře fungovat tak ve vedlejší tatáž fungovat nemusí. Jinak paví šedí jsou dobrá volba eventuelně diamantoví či zlatí, stran holubů třeba bronzovokřídlí nebo olivoví jsou klidní a snášendliví ptáci. Na zem pak ještě třeba křepel horský nebo kur bambusový.
Vždy to chce pustit do voliéry všechny ptáky najednou a žádné tam pak nepřidávat. A několik dní pozorovat zda to bude fungovat.
Přeji mnoho zdaru a zdravím Míla tragopan.

10.4.2016 21:26
stewe5

XXX.XXX.158.122

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
není to tak jednoduché. Vždy záleží na povaze jednotlivých obyvatel voliéry. Sestava, která Vám bude v jedné voliéře dobře fungovat tak ve vedlejší tatáž fungovat nemusí. Jinak paví šedí jsou dobrá volba eventuelně diamantoví či zlatí, stran holubů třeba bronzovokřídlí nebo olivoví jsou klidní a snášendliví ptáci. Na zem pak ještě třeba křepel horský nebo kur bambusový.
Vždy to chce pustit do voliéry všechny ptáky najednou a žádné tam pak nepřidávat. A několik dní pozorovat zda to bude fungovat.
Přeji mnoho zdaru a zdravím Míla tragopan.

Moc vam dekuju, jeste se zeptam jak obtizne je sehnat paví šedé a kolik stoji par?diky moc.

11.4.2016 16:25
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

stewe5 napsal(a):
Moc vam dekuju, jeste se zeptam jak obtizne je sehnat paví šedé a kolik stoji par?diky moc.

5000kč, dají se sehnat.

11.4.2016 20:39
stewe5

XXX.XXX.7.2

maximus.chov napsal(a):
5000kč, dají se sehnat.

Diky moc!

11.4.2016 21:10
stewe5

XXX.XXX.7.2

A co takhle kombinace-1,1 bazant paví,1,1 kur bambusovy,1,1 holub bronzovokridly a mozna napisu blbost..1,1 timalie cinska..?diky.

Luuuu

11.4.2016 22:32
Luuuu

XXX.XXX.140.73

Osobně bych nedával dva druhy hrabavých dohromady. Maximálně k těm bažantům křepelky čínské. Navrhoval bych 1,1 bažant paví 1,1 křepelka čínská 1,1 timalie čínská 1,1 holub bronzovokřídlí. Ale lze i hrdličky vinorudé, nějaký druh sojkovce když budete mít bazének tak třeba kachničky mandarínské nebo čejky. Také moc záleží na zařízení voliéry. Jako inspiraci doporučuji navštívit plzeňskou zoologickou zahradu. Tam mají velké zkušenosti se společnými volierami.

12.4.2016 12:15
stewe5

XXX.XXX.7.2

Tak dam jeste jeden navrh na slozeni osazenstva.. rad si prectu vsechny nazory jestli by to mohlo fungovat..?
1,1 bazant pavi sedy
1,1 krepel horsky
1,1 holub chocholaty
1,1 hyl obecny
1,1 stehlik obecny
diky vsem kdo poradi

12.4.2016 16:22
otec_vojtika

XXX.XXX.53.212

stewe5 napsal(a):
Tak dam jeste jeden navrh na slozeni osazenstva.. rad si prectu vsechny nazory jestli by to mohlo fungovat..?
1,1 bazant pavi sedy
1,1 krepel horsky
1,1 holub chocholaty
1,1 hyl obecny
1,1 stehlik obecny
diky vsem kdo poradi

Jeden pár hrabavých na ten rozměr voliery bohatě stačí a proto křepel horský. Přidat více drobotiny. Možno přidat pár tyrkysáků.

12.4.2016 16:30
lupus4

XXX.XXX.234.240

otec_vojtika napsal(a):
Jeden pár hrabavých na ten rozměr voliery bohatě stačí a proto křepel horský. Přidat více drobotiny. Možno přidat pár tyrkysáků.

Do celoroční bez záletu neofémy NE.
Nečetl jste zadání?

12.4.2016 19:56
stewe5

XXX.XXX.158.122

otec_vojtika napsal(a):

Amno, nebude zalet...tak když rikate 1 par hrabavých tak to spis bazanty pavi, ty uz tam maj místo jisty...

12.4.2016 21:25
maxichov

XXX.XXX.232.4

Někteří bambusáci honí bažanty, chce to pozorovat.

12.4.2016 22:21
tragopan

XXX.XXX.214.227

stewe5 napsal(a):

Dobrý den, sehnat se dají, mladý pár se prodává za 4000Kč. Stran ostatního, timálie jsou dobrá myšlenka, ale potřebují hustě zarostlou alespoň část voliéry. Pozor na chocholaté holuby bývají v době odchovu mladých agresivní. Jinak jak jsem psal holt to zkuste. Vždy je to částečně krok do neznáma.
Zdraví a mnoho zdaru přeje Míla tragopan.

12.4.2016 23:00
stewe5

XXX.XXX.158.122

tragopan napsal(a):
Dobrý den, sehnat se dají, mladý pár se prodává za 4000Kč. Stran ostatního, timálie jsou dobrá myšlenka, ale potřebují hustě zarostlou alespoň část voliéry. Pozor na chocholaté holuby bývají v době odchovu mladých agresivní. Jinak jak jsem psal holt to zkuste. Vždy je to částečně krok do neznáma.
Zdraví a mnoho zdaru přeje Míla tragopan.

Dekuji za odpověď, jeste se zeptam co si myslite o tech hylech a stehlicich?moje představa je mit v te voliere urcite 1,1 bazant pavi, pak nejake holuby(asi teda bronzovokridle)když chocholati byvaji agresivni a nahoru něco drobnějšího, budto ty timálie nebo nejaky druh evropského ptactva(hyl, cizek, stehlik)
A vilieru planuji osázet dost, rozmanitymy rostlinami(rododendron, bambus, modřin, nejaky listnac)proste aby to bylo pro oko...
jen nak rozumne vyresit to slozeni osazenstva, nechci tam 10 paru, stacej 3 maximalne 4 druhy..ze by teda bazant pavi, holub bronzovokridly a pak bud ty timálie nebo hyly...?dekuji!

Luuuu

13.4.2016 15:09
Luuuu

XXX.XXX.141.217

Jen pozor na to evropské ptactvo. Pokud se nemylím náakaždého ptáka vyskytující se volně u nás musí být nějaké povolení nebo kupní doklad ( možná se pletu). Bažant paví super taky je dlouho zvažuji ale tápu mezi bažantem a satyrem. Holuby bronzovokřídlý jsou taky nádherný hlavně když mají možnost být na přímém slunci pak se nádherně lesknou. Ale zdržují se převážně na zemi. Takže by toho nahoře moc vidět nebylo...

13.4.2016 20:54
stewe5

XXX.XXX.158.122

Dobry den a dekuju za odpovedi!jeste me napadl sojkovec lesni, ted sem o nich cetl v exote...daji se u nas vůbec sehnat a jaka je cena za 1,1?nebo jaky jiny sokovec je dostupny?diky.

13.4.2016 21:03
otec_vojtika

XXX.XXX.118.212

lupus4 napsal(a):
Do celoroční bez záletu neofémy NE.
Nečetl jste zadání?

Nenapsal jsem neofémy. Doporučil jsem pouze tyrkysáky. Neznamená, že když nemá zálet, že nebude mít voliéru zastřešenou a na zimu zakrytí stěn. Zřejmě to na zimu udělá i pro zbytek osádky. Pokud tam bude sucho bez průvanu tak to pro tyrkysáky nebude problém. Já jsem to tak viděl u ostatních chovatelů a měli tyrkysáky celoročně venku. Udělal jsem to taky tak a mám je třetím rokem venku a vidím, že proti modrohlavým, které zimuji ve vytápěném záletu jsou v mnohem lepší kondici.

Luuuu

13.4.2016 21:14
Luuuu

XXX.XXX.226.68

O sojkovcích nevím. Rád bych to take vedel.Zkuste kontaktovat přímo autora článku.

13.4.2016 21:24
stewe5

XXX.XXX.158.122

otec_vojtika napsal(a):
Nenapsal jsem neofémy. Doporučil jsem pouze tyrkysáky. Neznamená, že když nemá zálet, že nebude mít voliéru zastřešenou a na zimu zakrytí stěn. Zřejmě to na zimu udělá i pro zbytek osádky. Pokud tam bude sucho bez průvanu tak to pro tyrkysáky nebude problém. Já jsem to tak viděl u ostatních chovatelů a měli tyrkysáky celoročně venku. Udělal jsem to taky tak a mám je třetím rokem venku a vidím, že proti modrohlavým, které zimuji ve vytápěném záletu jsou v mnohem lepší kondici.

Samozrejme, ze 3 stran budou plne steny a zhruba polovina zastresena, pletivo bude jen z predni strany ze které nefouka vitr...tyrkysaci by mozna ani nezlobily bazanty a nenicily zelen ve voliere..?
porad hledam idealni osazenstvo a porad se nemuzu nak rozhodnout, mate ještě nejake návrhy?

13.4.2016 21:27
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

Bažant paví, holub bronzovokřídlý, timálie čínská, křepelka čínská nebo křepelka polní-stále aktivní.

13.4.2016 21:33
stewe5

XXX.XXX.158.122

Diky, vazim si všech prinosnych odpovedi

14.4.2016 08:34
tragopan

XXX.XXX.214.227

stewe5 napsal(a):
Dekuji za odpověď, jeste se zeptam co si myslite o tech hylech a stehlicich?moje představa je mit v te voliere urcite 1,1 bazant pavi, pak nejake holuby(asi teda bronzovokridle)když chocholati byvaji agresivni a nahoru něco drobnějšího, budto ty timálie nebo nejaky druh evropského ptactva(hyl, cizek, stehlik)
A vilieru planuji osázet dost, rozmanitymy rostlinami(rododendron, bambus, modřin, nejaky listnac)proste aby to bylo pro oko...
jen nak rozumne vyresit to slozeni osazenstva, nechci tam 10 paru, stacej 3 maximalne 4 druhy..ze by teda bazant pavi, holub bronzovokridly a pak bud ty timálie nebo hyly...?dekuji!

Dobrý den,
stran poštu párů jdete správným směrem, hlavně to osazenstvo nepřeplácat takže 3-4 páry bych viděl jako max. Pozor na eurofaunu jak psal kolega výše. Na chov eurofauny je třeba nahlášení jeho chovu, evidence odchovů a kontroly z ŽP. Vždy je to sázka do loterie na jakého úředníka při tom narazíte někteří jsou v pohodě, ale někdy je to srážka s b...m. Jeden můj přítel kvůli jednomu takovému úředníkovi raději zrušil chov. Takže pečlivě zvažte.
Stran sojkovců, tito ptáci se dříve hojně dováželi, jejich odchov však byl vždy velni složitý. V ČR je pouze malá hrstky lidí, kteří je chovají a odchovy jsou velmi vzácné. Schánějí se obtížně pokud skládáte nepříbuzný pár a jejich ceny se pohybují od 500€ výše. Naše ZOO Praha má patrně jednu z největších kolekcí sojkovců v Evropě. Pokud se pro ně rozhodnete tak radím nejprve pečlivou konzultaci s chovateli, kteří je odchovávají.
Jako rostliny bych radil např aronii, pieris a bambusy zejména rodu Fargesia, které jsou velmi otužilé.
Takže mnoho zdaru a dejte vědět jak jste to pořešil.
Zdraví Míla tragopan.

14.4.2016 10:10
stewe5

XXX.XXX.7.2

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
stran poštu párů jdete správným směrem, hlavně to osazenstvo nepřeplácat takže 3-4 páry bych viděl jako max. Pozor na eurofaunu jak psal kolega výše. Na chov eurofauny je třeba nahlášení jeho chovu, evidence odchovů a kontroly z ŽP. Vždy je to sázka do loterie na jakého úředníka při tom narazíte někteří jsou v pohodě, ale někdy je to srážka s b...m. Jeden můj přítel kvůli jednomu takovému úředníkovi raději zrušil chov. Takže pečlivě zvažte.
Stran sojkovců, tito ptáci se dříve hojně dováželi, jejich odchov však byl vždy velni složitý. V ČR je pouze malá hrstky lidí, kteří je chovají a odchovy jsou velmi vzácné. Schánějí se obtížně pokud skládáte nepříbuzný pár a jejich ceny se pohybují od 500€ výše. Naše ZOO Praha má patrně jednu z největších kolekcí sojkovců v Evropě. Pokud se pro ně rozhodnete tak radím nejprve pečlivou konzultaci s chovateli, kteří je odchovávají.
Jako rostliny bych radil např aronii, pieris a bambusy zejména rodu Fargesia, které jsou velmi otužilé.
Takže mnoho zdaru a dejte vědět jak jste to pořešil.
Zdraví Míla tragopan.

Diky za prve musim postavit tu volieru ale jsem rozhodnuty pro 1,1 bazant pavi,1,1 krepelka polni,1,1 holub bronzokrídlý a 1,1 timalie cinska..myslim si ze je to pekne slozeni
Myslite ze by bylo mozne v budoucnu se s vami dohodnout o tech bazantech pavich?do Benatek obcas jezdim za kamaradem..rad bych od vas par vzal..ale vidim to tak na pristi jaro, nejdrive bych nechal volieru zarust a az pak bych porizoval osazenstvo

14.4.2016 19:32
tragopan

XXX.XXX.214.227

stewe5 napsal(a):
Diky za prve musim postavit tu volieru ale jsem rozhodnuty pro 1,1 bazant pavi,1,1 krepelka polni,1,1 holub bronzokrídlý a 1,1 timalie cinska..myslim si ze je to pekne slozeni
Myslite ze by bylo mozne v budoucnu se s vami dohodnout o tech bazantech pavich?do Benatek obcas jezdim za kamaradem..rad bych od vas par vzal..ale vidim to tak na pristi jaro, nejdrive bych nechal volieru zarust a az pak bych porizoval osazenstvo

Dobrý den, na tento rok mám již všechny odchovy pavích rezervovány. Pokud budete chtít tak můžete rezervovat na příští rok.
Zdraví Míla tragopan.

14.4.2016 20:07
stewe5

XXX.XXX.158.122

tragopan napsal(a):
Dobrý den, na tento rok mám již všechny odchovy pavích rezervovány. Pokud budete chtít tak můžete rezervovat na příští rok.
Zdraví Míla tragopan.

Dobry den tak to by bylo super, do kdy zhruba je nutne si odchov rezervovat?ze uz letos nejsou me ani nevadi, jak rikam, nejdrive bych tu voliéru rad osazel a aby se rostliny poradne chytily..do budoucna se urcite dohodneme!dekuji.

14.4.2016 20:24
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

stewe5 napsal(a):
Dobry den tak to by bylo super, do kdy zhruba je nutne si odchov rezervovat?ze uz letos nejsou me ani nevadi, jak rikam, nejdrive bych tu voliéru rad osazel a aby se rostliny poradne chytily..do budoucna se urcite dohodneme!dekuji.

Mohu nabídnout, mám více párů

14.4.2016 20:32
stewe5

XXX.XXX.158.122

maximus.chov napsal(a):
Mohu nabídnout, mám více párů

Dekuji za nabidku, Jizni Morava je ale dost z ruky, ja jsem z Krkonos...

14.4.2016 20:36
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

stewe5 napsal(a):
Dekuji za nabidku, Jizni Morava je ale dost z ruky, ja jsem z Krkonos...

14.4.2016 22:34
stewe5

XXX.XXX.158.122

maximus.chov napsal(a):

Co je na tom k smichu?

15.4.2016 16:27
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

stewe5 napsal(a):
Co je na tom k smichu?

200km žádná dálka

15.4.2016 20:32
stewe5

XXX.XXX.7.2

maximus.chov napsal(a):
200km žádná dálka

50 do Benatek je o 150 bliz

15.4.2016 22:04
tragopan

XXX.XXX.214.227

stewe5 napsal(a):

Dobrý den, je to na Vás, rezervace beru průběžně. Kontakt mám v profilu. Rezervace vyřizuji dle pořadí v jakém docházejí. Takže E-mejlem: jméno adresa, telefon a co objednáváte. Mám z importu dva chovné k sobě naprosto nepříbuzné páry takže mohu sestavit nepříbuzné páry. Samozřejmě pokud se zadaří.
Zdraví Míla tragopan.

15.4.2016 22:35
stewe5

XXX.XXX.7.2

tragopan napsal(a):
Dobrý den, je to na Vás, rezervace beru průběžně. Kontakt mám v profilu. Rezervace vyřizuji dle pořadí v jakém docházejí. Takže E-mejlem: jméno adresa, telefon a co objednáváte. Mám z importu dva chovné k sobě naprosto nepříbuzné páry takže mohu sestavit nepříbuzné páry. Samozřejmě pokud se zadaří.
Zdraví Míla tragopan.

Diky, urcite se vam ozvu

16.4.2016 08:18
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

maxichov napsal(a):
Někteří bambusáci honí bažanty, chce to pozorovat.

Mám stejnou zkušenost, zrovna v kombinaci paví a bambusáci.

17.4.2016 14:41
stewe5

XXX.XXX.7.2

Prosim vas snesla by se timalie cinska s hylem mexickym?diky

19.4.2016 20:01
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

stewe5 napsal(a):
Prosim vas snesla by se timalie cinska s hylem mexickym?diky

Obecně se nedoporučuje chovat timálie se stejně velkými nebo menšími pěvci. Při hnízdění se dokáží chovat dost nevybíravě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík