Dobrý den, alexandry malé chováme prvním rokem... Všude jsem se dočetl o snůšce cca 3 - 5 vajec, zřídka 6. Naše 4 letá samice má vajec sedm...? Jaké máte prosím zkušenosti s početností vy? Jinak pár je složen přirozenou cestou...
Díky a fajn den...
Cel

XXX.XXX.226.103
pisectipapoušci
napsal(a):
Dobrý den, alexandry malé chováme prvním rokem... Všude jsem se dočetl o snůšce cca 3 - 5 vajec, zřídka 6. Naše 4 letá samice má vajec sedm...? Jaké máte prosím zkušenosti s početností vy? Jinak pár je složen přirozenou cestou...
Díky a fajn den...
Není to nic nenormálního já mívám 7-8 vajíček každým rokem.Ale nepočítejte že z každého budete mít mládě.Já z nich mám okolo 5 mláďat.Jedno dvě bývají čisté nebo se nevilíhnou a ustydnou ve vajíčku protože když už jich má 5 na krmení už zdaleka tak pevně nesedí.
Samozřejmě nepočítám, že z každého vejce bude mladé... nejsem úplný začátečník co se týká exotů... Jen alexandry mám poprvé a z toho co jsem načetl v knihách i na internetu jsem dostal trochu jiné informace. Tak mě zajímali jiné zkušenosti dalších chovatelů co se týká početnosti vajec u alexů... Jinak díky moc za informace...