Rosela pestrá - budka, chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2016 20:22
jelen76

XXX.XXX.224.206

Dobrý den přeji, mám začátečnický dotaz ohledně chování páru rosel. Před 14 dny jsem dal do voliéry budku. Cca týden je samice celý den v budce a samec jí tam chodí krmit. Ale večer jí před soumrakem začne vyvolávat, poté ona vyleze a noc tráví se samcem na obvyklém místě na bidle. Ráno opět zaleze do budky. Co vy na to? Děkuji za fundované odpovědi. PS: jestli jsem někoho urazil začátečnickým dotazem, předem se omlouvám.

12.4.2016 21:12
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Nekontrolovat a nerušit, po čase uvidíte výsledek sám. Upravuje si budku a pak když snese vajíčka, tak už na noc vylétat nebude. Čím méně kontrol tím lépe.

13.6.2016 19:46
jelen76

XXX.XXX.224.206

Tak z šesti vajec se vylíhlo pouze jedno mládě. To dnes vylétlo z budky, pro začátečníka obrovská radost smajlík.Mám budku odstranit z voliéry? Samec toká a pokouší se o páření se samicí. Ta zalézá do budky a mám pocit, že jí upravuje na hnízdění. Jak postupovat? díky za odpovědi.

13.6.2016 20:19
dr.Doubek

XXX.XXX.90.13

Budku nechte muzou sednout jeste jednou, casu je dost.

13.6.2016 20:27
eli22

XXX.XXX.181.33

jelen76 napsal(a):
Tak z šesti vajec se vylíhlo pouze jedno mládě. To dnes vylétlo z budky, pro začátečníka obrovská radost smajlík.Mám budku odstranit z voliéry? Samec toká a pokouší se o páření se samicí. Ta zalézá do budky a mám pocit, že jí upravuje na hnízdění. Jak postupovat? díky za odpovědi.

A co těch 5 vajec? Ty byly prázdné nebo se mláďata nevyklubala?

13.6.2016 20:39
jelen76

XXX.XXX.224.206

eli22 napsal(a):
A co těch 5 vajec? Ty byly prázdné nebo se mláďata nevyklubala?

Přiznám se netuším. Pořád jsou v budce, jak jsem z toho jako začátečník vyjukanej tak jsem to nechal na přírodě.Od dubna kdy zasedla do dnes bylo tak 5 kontrol. Je to první snůška mladého páru. Na začátku byla první vejce přes noc bez samice. Jak jsem psal celý den seděla, ale za soumraku jí samec vyvolal a noc trávila u něho na bidle.

13.6.2016 20:47
eli22

XXX.XXX.181.33

jelen76 napsal(a):
Přiznám se netuším. Pořád jsou v budce, jak jsem z toho jako začátečník vyjukanej tak jsem to nechal na přírodě.Od dubna kdy zasedla do dnes bylo tak 5 kontrol. Je to první snůška mladého páru. Na začátku byla první vejce přes noc bez samice. Jak jsem psal celý den seděla, ale za soumraku jí samec vyvolal a noc trávila u něho na bidle.

Tak je vyndejte a koukněte do nich, jak to s nimi je.

13.6.2016 21:38
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

jelen76 napsal(a):

Jestli tam zůstala vajíčka, vyhodit, substrát vyměnit, některé rozely hnízdí dvakrát. Žádná věda to není.

13.6.2016 21:43
jelen76

XXX.XXX.224.206

Zítra vyčistím budku a dám novou podestýlku, Kdy mám odstavit mládě od rodičů? Nemůže mu samec ublížit když opět toká?

Přidejte reakci

Přidat smajlík