Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2016 20:11
Radim 63

XXX.XXX.147.51

Dobrý den koupil sem samce amazonana zlutoliciho 2014 rok jak starou samičku k němu mám koupit 2014 nebo 2015 děkuji za radu.

16.4.2016 21:18
aymara55

XXX.XXX.58.171

Ak sa dá, dajte mu rovnako starú, alebo o niečo staršiu, on na budúci rok už pôjde do toku a mladej by mohol ublížiť.
Ak to nie je tajomstvo, tak aká bola cena ?
Ďakujem.

16.4.2016 21:19
Radim 63

XXX.XXX.138.110

8000.

16.4.2016 21:21
Radim 63

XXX.XXX.138.110

A starší nevím vtom nemám moc důvěru mohla už Hnízdit a neodchovat nevím no.

16.4.2016 22:11
aymara55

XXX.XXX.58.171

Radim 63 napsal(a):

Málo ktorá zahniezdi v treťom roku, u mňa sa párili ako trojroční, ale prvý odchov bol až v štvrtom roku. V treťom nezniesla ani vajíčko, takže trojročnú by som sa mu nebál dať.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2016 22:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Radim 63 napsal(a):

Kupte klidně i o rok mladší. Samci amazoňanů dospívají většinou o rok a více později. Pokud je ručně, tak i stejně starou. To už by za rok mohl. Spíše záleží jak si padnou do oka.

16.4.2016 22:29
aymara55

XXX.XXX.58.171

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kupte klidně i o rok mladší. Samci amazoňanů dospívají většinou o rok a více později. Pokud je ručně, tak i stejně starou. To už by za rok mohl. Spíše záleží jak si padnou do oka.

Dvojročný samec sa už môže pokúšať o párenie.
Na vlastné oči som videl, ako dvojročný autumnalis, ktorý bol bez samičky odpáril bidlo "domokra ".

20.4.2016 06:03
Radim 63

XXX.XXX.161.38

aymara55 napsal(a):
Ak sa dá, dajte mu rovnako starú, alebo o niečo staršiu, on na budúci rok už pôjde do toku a mladej by mohol ublížiť.
Ak to nie je tajomstvo, tak aká bola cena ?
Ďakujem.

Dobrý den mám možnost 2014 ale ručné dokrmena a dva roky ji má majitel doma a nosí ji na rameni bude to problém když je takhle moc ochočená děkuji.

20.4.2016 06:30
hzp

XXX.XXX.83.72

Nejspíš to bude problém. Přílišná fixace na člověka.

20.4.2016 06:37
Radim 63

XXX.XXX.161.38

hzp napsal(a):
Nejspíš to bude problém. Přílišná fixace na člověka.

Diky. Pak mam možnost ještě 2014 vše ok že se chtěla už pářit s vlastnim otcem ale problém je ten že ma deleby kroužek.Tak nevím jestly ji kupovat kdyby nešli k sobě tak ji pak budu těžko měnit.

20.4.2016 06:38
Radim 63

XXX.XXX.161.38

Radim 63 napsal(a):
Diky. Pak mam možnost ještě 2014 vše ok že se chtěla už pářit s vlastnim otcem ale problém je ten že ma deleby kroužek.Tak nevím jestly ji kupovat kdyby nešli k sobě tak ji pak budu těžko měnit.

Dělený krouzek.

22.4.2016 09:42
Charlie5

XXX.XXX.225.227

Zdravím, chovám am. modročelé a žlutolící a nevidím důvod, proč by měl být už dopředu problém s tím, že je některý kus z páru ručně dokrmený. Záleží na mnoha okolnostech, jestli si ti ptáci spolu sednou či nikoliv. Mám v chovu modročelé, kde jsou oba ručně dokrmení, loni odchovali mladé... Jistě, krotká samice může hůře sedět, může být, zvědavější,... Na druhou stranu se s krotkými ptáky lépe pracuje, jsou kontaktnější, přijdou k pletivu, vemou si z ruky. V období toku pak mohou být zase agresivnější, zejména samci... Asi nejlepší je to zkusit než planě polemizovat. Ptáci bez kroužku nebo s děleným kroužkem se hůře prodávají, mohou být podstatně starší nebo mladší než prodávající udává, asi nejlepší je ptáka vidět a pak se rozhodnout, mám třeba v chovu několik senegalců bez kroužku a neřešil jsem to, pěkný pták se prodá nebo vymění vždycky...

22.4.2016 10:05
Radim 63

XXX.XXX.130.31

Charlie5 napsal(a):
Zdravím, chovám am. modročelé a žlutolící a nevidím důvod, proč by měl být už dopředu problém s tím, že je některý kus z páru ručně dokrmený. Záleží na mnoha okolnostech, jestli si ti ptáci spolu sednou či nikoliv. Mám v chovu modročelé, kde jsou oba ručně dokrmení, loni odchovali mladé... Jistě, krotká samice může hůře sedět, může být, zvědavější,... Na druhou stranu se s krotkými ptáky lépe pracuje, jsou kontaktnější, přijdou k pletivu, vemou si z ruky. V období toku pak mohou být zase agresivnější, zejména samci... Asi nejlepší je to zkusit než planě polemizovat. Ptáci bez kroužku nebo s děleným kroužkem se hůře prodávají, mohou být podstatně starší nebo mladší než prodávající udává, asi nejlepší je ptáka vidět a pak se rozhodnout, mám třeba v chovu několik senegalců bez kroužku a neřešil jsem to, pěkný pták se prodá nebo vymění vždycky...

Dobrý den koupil jsem tu samičku s děleným kroužkem je pěkná.Ptáci ve voliéře sedu pěkně vedle sebe.A kdyby to neklapalo a nešla skrz kroužek vyměnit samice tak vymenim samce.Samice to je DNA mam.Tak uvidim teď budu dělat volieru se záletem s vytápěním.Venkovní voliéra bu asi 3m sirka 1.5 výška 1m hloubka.A vnitřní 1.7m výška 2m šířka 1.5 hloubka.Bude to podobné jak mám pro Amazonky stačí to tak.Pro lepší pochopení rozměrů pridam foto.

22.4.2016 10:06
Radim 63

XXX.XXX.130.31

Radim 63 napsal(a):
Dobrý den koupil jsem tu samičku s děleným kroužkem je pěkná.Ptáci ve voliéře sedu pěkně vedle sebe.A kdyby to neklapalo a nešla skrz kroužek vyměnit samice tak vymenim samce.Samice to je DNA mam.Tak uvidim teď budu dělat volieru se záletem s vytápěním.Venkovní voliéra bu asi 3m sirka 1.5 výška 1m hloubka.A vnitřní 1.7m výška 2m šířka 1.5 hloubka.Bude to podobné jak mám pro Amazonky stačí to tak.Pro lepší pochopení rozměrů pridam foto.

První foto bude výlet drehe bude zálet a třetí jak to bude vypsdat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík