Dotaz k chovu neofém modrohlavých

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2016 11:23
kare

XXX.XXX.135.135

Chtěl bych se zeptat jestli jsou problémy s reprodukcí u samců neofém modrohlavých lutino a co s ptáky kteří nemají o hnízdění zájem. Je to stav trvalý nebo se to může časem zlepšit? Co by mohlo pomoci? Jde o dvouletého samečka lutino červenoprsého z dovozu. Vyzkoušel jsem několik samiček ale o žádnou nejeví zájem. Jinak je pěkný, vitální a v dobré kondici. Chce to trpělivost a nebo ho mít jen na parádu? Děkuji za případnou odpověd nebo radu.

20.4.2016 12:31
mspacil

XXX.XXX.242.195

Dobrý den,
zkuste mu dát, pokud máte starší samičku, která už měla mladé.

20.4.2016 18:20
kare

XXX.XXX.135.183

mspacil napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji. Zkusím to. Byla by ho jen na parádu škoda.

20.4.2016 18:34
mspacil

XXX.XXX.104.221

kare napsal(a):
Děkuji. Zkusím to. Byla by ho jen na parádu škoda.

No to by byla to je jasné.

20.4.2016 18:48
kare

XXX.XXX.135.183

mspacil napsal(a):
Dobrý den,

A nevíte čím to bývá způsobeno? Může to být tou mutací protože jinak je to pták pěkný a zdravý. Žádný problém jinak.

20.4.2016 18:53
mspacil

XXX.XXX.104.221

Může to být i mutací, ale spíše mutací jako takovou než přímo lutino.

20.4.2016 19:09
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Spíše to bude stálým měněním samiček, i takoví malí papoušci jako jsou neofémy tvoří spolu páry na celý život. Stačí dávat teď na jaře víc zeleného krmiva a trochu pestřejší směs zrnin a jdou hned do toku. Pokud je máte venku tak musíte chvilku počkat až bude v noci tepleji. Já jsem jim dal budku v sobotu a dnes je středa a už se o ni zajímají a krmí se. Jsou v bytě. druhý pár půjde do voliéry až po zmrzlých.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2016 19:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

corvuscorax napsal(a):
Spíše to bude stálým měněním samiček, i takoví malí papoušci jako jsou neofémy tvoří spolu páry na celý život. Stačí dávat teď na jaře víc zeleného krmiva a trochu pestřejší směs zrnin a jdou hned do toku. Pokud je máte venku tak musíte chvilku počkat až bude v noci tepleji. Já jsem jim dal budku v sobotu a dnes je středa a už se o ni zajímají a krmí se. Jsou v bytě. druhý pár půjde do voliéry až po zmrzlých.

No nevim no ptaky bezne preparovavam a nektery uz maji za 14 dni nova vejce s novim samcem a starej samec je treba hned vedle u lutino samcu je to problem vtom ze pomalu vsichni davaj lutino na lutino pak jejich odchov uz nejni moc hr se rozmnozovat ja mam vse stepak barva nebo lutino zelena a nemam problemy a jesi je dvouletej z ciziny tak muze bejt taky strhanej a nema uz zajem

20.4.2016 21:51
kare

XXX.XXX.135.183

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevim no ptaky bezne preparovavam a nektery uz maji za 14 dni nova vejce s novim samcem a starej samec je treba hned vedle u lutino samcu je to problem vtom ze pomalu vsichni davaj lutino na lutino pak jejich odchov uz nejni moc hr se rozmnozovat ja mam vse stepak barva nebo lutino zelena a nemam problemy a jesi je dvouletej z ciziny tak muze bejt taky strhanej a nema uz zajem

Oproti jiným samcům nemá vůbec snahu samičku krmit i když by samičky chtěly. Možná je to tím užším křížením a třeba to chce trochu více času než se rozhoupe. Zkusím dávat trochu zeleného a květů pampelišek a sedmikrásek. U ostatních mutací tady ten problém nemám. Začnou se krmit brzy po spárování a pak se začnou zajímat o budku. Děkuji všem za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík