Dobrý den, mám ochočeného samečka papoušíčka má 5 měsíců.Zvažuji, že bych mu pořídila samičku aby nebyl doma sám, když jsme v práci.Samičku bych nejdříve také ochočila a potom bych je dala dohromady.Mám ale trochu strach, že už potom nebudou tak přítulní a částečně zdivočí, když budou dva..Má s tím prosím někdo zkušenost..?Děkuji za radu.
Cechina
napsal(a):
Dobrý den, mám ochočeného samečka papoušíčka má 5 měsíců.Zvažuji, že bych mu pořídila samičku aby nebyl doma sám, když jsme v práci.Samičku bych nejdříve také ochočila a potom bych je dala dohromady.Mám ale trochu strach, že už potom nebudou tak přítulní a částečně zdivočí, když budou dva..Má s tím prosím někdo zkušenost..?Děkuji za radu.
Zdravím. Papoušíčci jsou pároví ptáčci a když jsou sami, nedělá jim to dobře. Protějšek bych určitě pořídila. Sice si více budou hledět sami sebe, ale i tak zůstanou krotcí a hlavně Vy budete mít radost z jejich pozorování, a sledovat, jak jsou šťastní.
Cechina
napsal(a):
A nebo by mohli být pohromadě i dva samečci..?Ale nevím jestli by se snesli..Četla jsem, že je to možné, ale asi to záleží také na povaze ptáčků..Ten náš se na mě dost upnul a nevím jestli by potom toho druhého nebral jako vetřelce.
Jestli skutečně nechcete odchovávat, tak si pořiďte klidně dva samečky. S největší pravděpodobností se snesou. Horší by bylo mít dvě samičky, to by dobrotu nedělalo, ale dva samečci jsou ok. Co se týče toho upnutí, tak těžko říci, dokud to nevyzkoušíte. Já bych postupovala tak, že bych koupila samečka zajímavé mutace (i kdyby byl dražší). Pokud by si náhodou nesedli, tak ho pak lehce prodáte.