Ay

XXX.XXX.12.245
Dobry vykytuje jse třibarevna straka ? Ďekuji.
Ay

XXX.XXX.122.146
zakohozaco

XXX.XXX.195.189
Ay
napsal(a):
#.
To je jenom abnormalita neboli modifikace, není to mutace je to tzv. půlák. Tento pták je geneticky buď jen straka nebo skořicová straka.
Ay

XXX.XXX.122.146
Toto je uz je druhy odchov :).
To ste napísali trochu od veci. Tento vták je mutačný- predsa je to straka. A púlak to tiež nieje. Takéto vtáky som odchovavál od strakateho škoricoého veľmi žltého samca a zelenej straky samice. Niektoré mladé mali len dve tri pierka ale mal som aj samičku straku spredu klasicky zeleno strakatu a na chrbte veľké škoricove sedlo. Ja by som si vtáka ponechal a doparoval strakou škoricovou čo najviac žltou.
Ay

XXX.XXX.122.146
Samo ze necham toto je dvoulety samec :) odchov uz byl tak uvidime letos jestli opet budou :).
zakohozaco

XXX.XXX.195.189
Všimněte si, že ten pták má normálně zelené plochy a skořicové plochy. Určitě to není geneticky tříbarevná straka, je to jen taková hříčka.
Půlák neznamená, že má vždy tělo rozděleno přesně napůl.
zakohozaco

XXX.XXX.195.189
zbosace
napsal(a):
To ste napísali trochu od veci. Tento vták je mutačný- predsa je to straka. A púlak to tiež nieje. Takéto vtáky som odchovavál od strakateho škoricoého veľmi žltého samca a zelenej straky samice. Niektoré mladé mali len dve tri pierka ale mal som aj samičku straku spredu klasicky zeleno strakatu a na chrbte veľké škoricove sedlo. Ja by som si vtáka ponechal a doparoval strakou škoricovou čo najviac žltou.
To vím, že je to straka, ale ne taková jak si chovatel představuje.
Nemal som možnosť overiť genetiku. Všetky takto sfarbené odkupoval odomna poľský chovateľ ktorý pravidelne nakupoval v Prerove. Zaujímavé však bolo že v jednom hniezde bolo vždy viac ako jedno mláďa *viacfarebne*. Preto by bolo dobré teóriu modifikacie potvrdiť alebo vyvrátiť. Najjednoduchšie je to urobiť v mieste vzniku keďže sú k dispozícii aj príbuzné vtáky. Aj história chovu žltých a zltostrakatych začala ako práca z modifikáciou. Výsledok je vždy poznanie, posun dopredu, či už je potvrdzujúci či vyvracajuci vyslovenu teóriu o modifikacii. Pokiaľ však máte akékoľvek informácie o podobných pokusoch bolo by dobré ich tu uviesť a ušetriť chovatelovi čas...
Ay

XXX.XXX.122.146
Jen ze to je jis druha generace takto zbarvenych ptaku.. Tak nevim jestli je to hricka... Nebo mutace proto jse ptam uvidim letos :) jestli opet budou takto zbarveni :).
Ay

XXX.XXX.122.146
Samec straka a samice jako tento samec, odchov''.
Ay

XXX.XXX.122.146
Zatim vlastnim dva takto zbarvene ptaky uvidime letost :).
Mám taky tříbarevného kakarika a bude zkoušet jestli se to zdědí nebo ne... Vkládal sem dotaz i na FB na stránku s mutačními ptáky, až bude mít odpověď určitě jí sem vložím :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ay
napsal(a):
#.
Budete prodávat ?