Máme otrasne počasie ako to dopadne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2016 17:55
miro1970

XXX.XXX.11.25

Zdrávím všetkých chovateľov, máme otrasné počasie u nás na severe Slovenska (asi aj u Vás v Čechách) už asi týždeň aj mrazy-3 C, momentálne sneh +3 C, bolo 2 týždne pekne a teraz toto a má byť aj budúci týždeň chladno 0-14 C. Nebolo by lepšie otvárať budy až v Máji-Červnu? Ale keď sú vtáci počas pekného počasia v toku, nabudené 2 týždne pekne a budy su zavreté, nieje im to na škodu? Ďakujem za odpovede.

27.4.2016 18:27
simacek123

XXX.XXX.142.1

miro1970 napsal(a):
Zdrávím všetkých chovateľov, máme otrasné počasie u nás na severe Slovenska (asi aj u Vás v Čechách) už asi týždeň aj mrazy-3 C, momentálne sneh +3 C, bolo 2 týždne pekne a teraz toto a má byť aj budúci týždeň chladno 0-14 C. Nebolo by lepšie otvárať budy až v Máji-Červnu? Ale keď sú vtáci počas pekného počasia v toku, nabudené 2 týždne pekne a budy su zavreté, nieje im to na škodu? Ďakujem za odpovede.

No delejte jak myslite, drive byvali zimi i snich i v kvetnu a mraziky teze, za lete co chovam pary zdrave a v dobře chovne kondici normalne odchovají.

27.4.2016 20:26
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Mám to jednoduché jelikož chovám druh ptactva který dávám ven až po zmrzlých

28.4.2016 00:27
alex66

XXX.XXX.204.8

To máte tedy pravdu, že počasí je otřesné. Takový duben snad nepamatuji. Na začátku měsíce přes 20 °C a dnes v poledne jen 7. Ráno se to motá kolem nuly.
Před třemi týdny jsem se nechal těmi vysokými teplotami ukolébat a dal jsem ven škrabošáky, už mají v budkách vajíčka a nevypadají, že by jim ta zima vadila. Naštěstí bydlím na jihu Moravy takže to není tak zlé a snad to dobře dopadne. A mniši už mívají touto dobou vajíčka ale letos zatím nic takže to asi vycítili a nikam nespěchají.

28.4.2016 18:23
bartrand

XXX.XXX.22.237

U me zatim z 10 paru hnizdi tri (u nichz jsou samci plni testosteronu a tokaji uz od pulky prosince), jih moravy, jinak ptaci krasne prospivaji, jsou v toku, hrabou, myslim ze samotnym jim doslo, ze zatim neni top pocasi ale uz se to zacina zlepsovat a tak to jde i na ty, co jsou zdrzenlivejsi :).

freeman2

28.4.2016 19:03
freeman2

XXX.XXX.175.210

U nás moravskoslezsko od soboty vyhlídky na celý týden kol 17st.do ted taky hnusně, bude se oteplovat.

28.4.2016 19:41
53franta

XXX.XXX.215.220

bartrand napsal(a):
U me zatim z 10 paru hnizdi tri (u nichz jsou samci plni testosteronu a tokaji uz od pulky prosince), jih moravy, jinak ptaci krasne prospivaji, jsou v toku, hrabou, myslim ze samotnym jim doslo, ze zatim neni top pocasi ale uz se to zacina zlepsovat a tak to jde i na ty, co jsou zdrzenlivejsi :).

Zdravím.rubíno oranž mají 4.mladé a rubíno oranž pastel 2.mladé.rozela rubíno sedí..korele albína začínají vylétávat...

8.5.2016 15:38
miro1970

XXX.XXX.132.83

miro1970 napsal(a):

Zdravim, tak dnes som vyhodil 7 zachladenych vajec alexandrov malych hlava chvost od dvoch párov. Pravdepodobne následkom zlého počasia z pred dvoch týždňov.Ako ste na tom ostatný?

8.5.2016 16:10
hyty

XXX.XXX.75.79

Snad už bude počasi ok, zatim 4 vylihle žlutohlavé ze 4vajec, činané sedí jedna pára druhá se chystá, horací začinají snášet není kam spěchat.

8.5.2016 16:13
bartrand

XXX.XXX.12.63

miro1970 napsal(a):
Zdravim, tak dnes som vyhodil 7 zachladenych vajec alexandrov malych hlava chvost od dvoch párov. Pravdepodobne následkom zlého počasia z pred dvoch týždňov.Ako ste na tom ostatný?

U nas byly mraziky, samice na vejcich jeste ani nesedely a procentualne oplozenost stejna jako loni..

9.5.2016 06:15
Pavel St

XXX.XXX.75.70

Na bruntálsku koncem dubna každé ráno -4 až -6°, minulý týden se konečně oteplilo. Rozely žlutobřiché se začaly teprve o víkendu zajímat o budku. Samec začíná krmit samici a k večeru jsem pozoroval i první páření. Sezóna u nás teprve začíná.

9.5.2016 13:53
bartrand

XXX.XXX.4.224

Dnes jsem po dvou mesicich videl zase krmit kralovaky :).

9.5.2016 16:40
pisectipapoušci

XXX.XXX.228.132

miro1970 napsal(a):

U nás plné budky mladých co budou vylétávat... malé alexandry (5) máme skoro 14 denní... bez problémů...

9.5.2016 19:08
Henry 1

XXX.XXX.203.13

bartrand napsal(a):
Dnes jsem po dvou mesicich videl zase krmit kralovaky :).

Mě taky začíná samice navštěvovat budku.

9.5.2016 20:30
hyty

XXX.XXX.251.138

No ale co jsem zaslechl dnes v medijich má být nejteplejší léto za posledních 40let, tak nevím co je horší

10.5.2016 12:06
atobajus

XXX.XXX.195.189

hyty napsal(a):
No ale co jsem zaslechl dnes v medijich má být nejteplejší léto za posledních 40let, tak nevím co je horší

V loni v létě zase bylo odborníky meteorology hlášeno, že nás čeká nejkrutější zima za posledních 100 let, kruté mrazy a spousta sněhu.
Věřit se dá tomu co vidíte z okna, co bude nikdo neví smajlík

10.5.2016 13:41
bartrand

XXX.XXX.203.180

hyty napsal(a):

Pocasi se da predpovedet asi na 36-38 hodin dopredu, media zase delaji, jakoze neco delaji :).

14.5.2016 19:55
bartrand

XXX.XXX.203.180

Henry 1 napsal(a):
Mě taky začíná samice navštěvovat budku.

Tak já dnes objevil u králováků první vejce, už včera se mi samice zdála taková "nafouklá", taky sem dneska zaznamenal první vejce u páru žlutolících přírodní/opalín x lutino, modrý/opalín x modrý pastel včera drhé, opalín x přírodní by měli do 4 dnů líhnout a přírodní/albino x přírodní/modrá by měli líhnout taky do 4 dnů, u límčáků čekám, že už dneska asi sedla na vejce, žlutolící přírodní/modrý opalín x modrá se pořád nahání a ona leze do budky (sou spolu asi týden) a zebřičky měly líhnout už předevčírem, ale vejce jsou oplozený tak snad to bude v pohodě.. I korely hrozně zblbly ale ty se snažím prodat tak nemají budku, snad je nenapadne nést na zem...

1.6.2018 12:46
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Teploty na krajnom severe Európy v tomto období lámu rekordy a nútia obyvateľov Škandinávie, aby sa ešte pred oficiálnym začiatkom leta 21. júna schladili vo fjordoch. Píše o tom vo štvrtok agentúra AP. V obci Etne na západnom pobreží Nórska sa ortuť teplomera v stredu 30.5.2018 vyšplhala na 32,7 C°, rekordná teplota pre túto oblasť za mesiac máj. Zdroj; http://www.meteo.sk/aktuality 1.6.2018

Foto net - Nórsko, vlajky škandinávskych krajín.

2.6.2018 00:03
barp58

XXX.XXX.90.150

rastislavmpavelka napsal(a):
Teploty na krajnom severe Európy v tomto období lámu rekordy a nútia obyvateľov Škandinávie, aby sa ešte pred oficiálnym začiatkom leta 21. júna schladili vo fjordoch. Píše o tom vo štvrtok agentúra AP. V obci Etne na západnom pobreží Nórska sa ortuť teplomera v stredu 30.5.2018 vyšplhala na 32,7 C°, rekordná teplota pre túto oblasť za mesiac máj. Zdroj; http://www.meteo.sk/aktuality 1.6.2018

Foto net - Nórsko, vlajky škandinávskych krajín.

Jádro je dva roky staré.

Přidejte reakci

Přidat smajlík