milda 33

XXX.XXX.142.32
No asi trochu děláte chybu v chovné koncepci senegalci by už měli davno hnízdit a černotemení by měli začít když je ted dáte ven mužete je rozhodit senegalce určitě a chapu to dobře že je máte někde doma v kleci a pak jje davate do venkovních volier ?nemate voliery s vnitřním vytápěným záletem ?
milda 33

XXX.XXX.142.32
Ty černotemený bych dal ven s těmi senegalci bych váhal ale vlastně jste nenapsal jak jsou staří a jestli už jsou chovní.
freeman2

XXX.XXX.175.210
Já už je mám venku.i amazonky+senegálce.ve vnitř jsem měl taky 12st.nedělal bych z toho vědu.myslím, že i krátkodobé teploty okolo bodu mrazu jím nevadí-myslím tím, když klesnou teploty v noci na chvilku...přes den určitě aspon těch deset a víc by mělo být trvale stabilních.všude se to i píše.ale každý si musí rozhodnout sám...já vím jedno, že když je sucho, tak nějáké nižší krátkodobé teploty snášejí i africké druhy, či jihoamerické dobře.problém je kombinace nízkých teplot a vlhka.to už mám sám odpozorované, že jím to nesvědčí...a jednou jsem četl moudrou větu...že i venkovní prolet ve voliéře na vzduchu na jaře, kdy je počasí ještě nestabilní je prospěšnější, než v kleci bez slunce, vzduchu a létání, což tento názor zastávám a myslím, že i mí chovanci by souhlasili.je to zvíře a neměli bychom na to zapomínat.dokážou se v rámci mezí aklimatizovat.ty meze samozřejmě musí trošku zapadat do toho, z jakého kontinentu je.