Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2016 15:00
Aaron01

XXX.XXX.83.2

Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat, čím mohu vyrobit/vydlabat smrkové kmeny pro výrobu kmenových budek?
Mám doma smrk a rád bych si z něho vyrobil budky pro mé papoušky.

Děkuji za odpověď Jirka.

Carcharoth

6.5.2016 15:59
Carcharoth

XXX.XXX.200.35

Dobrý den, odříznu nejprve vršek a spodek a potom pokud jde o nízký kmen, tak ho navrtám z obou stran dlouhým vrtákem a potom prostředek vyříznu a stěny zabrousím. Pokud je kmen delší tak ho rozštípnu sekerou, střed vydlabu dlátem a potom slepím. potom do spodní části vybrousím důlek a nalepím k dutému kmeni, možno zajistit i vrutem, nebo hřebíčkem, záleží jak necháte silnou stěnu, aby nepraskla. Když to uděláte šikovně, nejde ani poznat, že není z jednoho kusu.

6.5.2016 16:26
bartrand

XXX.XXX.19.7

Provrtam naskrz dlouhym vrtakem a vnitrek vypalim, obcas promazu vypalenou cast rostlinnym olejem, lip to pak hori.

6.5.2016 22:42
ONV

XXX.XXX.217.86

Aaron01 napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat, čím mohu vyrobit/vydlabat smrkové kmeny pro výrobu kmenových budek?
Mám doma smrk a rád bych si z něho vyrobil budky pro mé papoušky.

Děkuji za odpověď Jirka.

Kup si na burze hotovou, za tu dřinu a čas to nestojí.

6.5.2016 23:12
arčí88

XXX.XXX.158.34

Zdravím, zkuste si zajet na nejbližší pilu tam určitě budou mít nějaký dutý kmen. Co je u nás pila tak jsem si tam domluvil když přivezou dutý kmen tak ať mi zavolají pak mě po cca měsíci zavolali, tak jsem si tam přijel pro kmen, v průměru asi 45cm a délka 3 metry tak jsem z toho udělal 4 boudy, trvalo to mně cca 1hodina na jednu boudu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík