Před 6 týdny se mi do venkovní voliéry dostala lasička a ulovila 5 křepelek a 1 kanára, než jsem jí vyrušil. Našel jsem místo, kudy se do voliéry dostala a důkladně jsem ho zabezpečil. Koupil jsem sklopec a nalíčil past. Dodnes se do pasi nechytila. Dnes odpoledne, když jsem šel krmit, našel jsem na podlaze v boudě před vnitřní částí voliéri čerstvě usmrcenou křepelku. Ptáctvo a křepelky ve voliéře jsou bez újmy. Jestli se jedná o stejnou lasičku, pak je docelá drzá. Nebo naznačuje, že opět přijde lovit? Asi před týdnem jsem na zahradě našel usmrceného kosa...
Máte někdo zkušenost, jak na lasičku?
Dík. Láďa, Borovany.
ladaf
napsal(a):
Před 6 týdny se mi do venkovní voliéry dostala lasička a ulovila 5 křepelek a 1 kanára, než jsem jí vyrušil. Našel jsem místo, kudy se do voliéry dostala a důkladně jsem ho zabezpečil. Koupil jsem sklopec a nalíčil past. Dodnes se do pasi nechytila. Dnes odpoledne, když jsem šel krmit, našel jsem na podlaze v boudě před vnitřní částí voliéri čerstvě usmrcenou křepelku. Ptáctvo a křepelky ve voliéře jsou bez újmy. Jestli se jedná o stejnou lasičku, pak je docelá drzá. Nebo naznačuje, že opět přijde lovit? Asi před týdnem jsem na zahradě našel usmrceného kosa...
Dík. Láďa, Borovany.
Lasice je celodenní predátor. Je to ta samá, určitě se bude vracet. Do skopce ji nechytíte, do pasti jen málo kdy.Ta jde po živé kořisti. Z vlastní zkušenosti, dát si tu práci a vyčíhat ji s připravenou vzduchovkou. Mě před lety vybílila volieru v 10 hod dopoledne s kakariky, párou s mladými.. Nezůstalo živé brko.Po vstupu do voliery byla ještě u nich v budce, jak jsem ji chtěl sundat, tak v ní zakvičela, tudíž jsem rukou zakryl vletový otvor a budka i lasičkou putovala do bečky s vodou.Přeji vám at ji chytíte.Zdraví PR.
ladaf
napsal(a):
Dík. Láďa, Borovany.
Já byla za lasičku na zahradě ráda, zmizeli myši.
Zabezpečit voliéry, aby se tam NIC nedostalo, je vaše povinnost vůči ptákům, které chováte.
To, že to tak nemáte, není vina lasičky, ale vaše. Rady ala "vzduchovku" a pasti může poskytnout jen stejný blb, který "bastlí" voliery asi jako vy. Zamyslete se trochu.
stepka
napsal(a):
Zabezpečit voliéry, aby se tam NIC nedostalo, je vaše povinnost vůči ptákům, které chováte.
To, že to tak nemáte, není vina lasičky, ale vaše. Rady ala "vzduchovku" a pasti může poskytnout jen stejný blb, který "bastlí" voliery asi jako vy. Zamyslete se trochu.
Naprosto přesné
stepka
napsal(a):
Lip to neslo napsat
stepka
napsal(a):
Souhlasím. Lasice je velice užitečný tvor ve srovnání třeba s kunou, která k těm myším přidá spoustu ptáků ze hnízd. Nové moderní voliéry lze i proti malé lasici pletivem zabezpečit. U starých zařízení se vždy nějaká myší díra pro vsup najde a uvnitř voliér je pak katasrofa.
Moudivláček
napsal(a):
Souhlasím. Lasice je velice užitečný tvor ve srovnání třeba s kunou, která k těm myším přidá spoustu ptáků ze hnízd. Nové moderní voliéry lze i proti malé lasici pletivem zabezpečit. U starých zařízení se vždy nějaká myší díra pro vsup najde a uvnitř voliér je pak katasrofa.
To bych chtěl vidět jak třeba zabezpečit 10 m volieru pro ary. Pletivem s centimerovými oky?Nevím jak by jste ptáky viděl. Chcete do proletů vylít beton místo trávy? A konstrukci potáhnout sítí proti mouchám? Viděl jste někdy jak krásně běhá křížem krážem po svislém pletivu? Lasice proleze nejmenším okem bývalého králičího pletiva.Raději dělat to, at' myši nejsou, ale i tak bude lasička. Pokud tam je tak se jí těžko zbavit, proto je lépe se jí co nejdříve zbavit.
Moudivláček
napsal(a):
Lasice je možná užitečná, ale ne ve voliéře.
Loni jedno ráno při krmení jsem našel pět mrtvých křepelek (čínské i japonské). Hlídal jsem pak ten den u voliér, až se objevila lasička, když mne uviděla, sice utekla, ale pak se vrátila k díře u plotu a vykukovala na mne, jakoby se mi posmívala. Byla to taková malá mezera asi 1,5cm mezi betonovým základem a plechovou stěnou, která chrání voliéry na severní straně. Tak jsem na ni políčil v těch místech sklopec s ukousnutou hlavou křepelky a do půl hodiny se chytila. Pak už stačilo ji jen odvézt a vypustit do polí - už se nevrátila. Byla to první škodná v mých voliérách a to chovám papoušky už 36 let.
barp58
napsal(a):
To bych chtěl vidět jak třeba zabezpečit 10 m volieru pro ary. Pletivem s centimerovými oky?Nevím jak by jste ptáky viděl. Chcete do proletů vylít beton místo trávy? A konstrukci potáhnout sítí proti mouchám? Viděl jste někdy jak krásně běhá křížem krážem po svislém pletivu? Lasice proleze nejmenším okem bývalého králičího pletiva.Raději dělat to, at' myši nejsou, ale i tak bude lasička. Pokud tam je tak se jí těžko zbavit, proto je lépe se jí co nejdříve zbavit.
Pane, tak běhat lasici po svislém pletivu jsem viděl, hranostaje ve voliéře jsem měl a usmrcené ptáky též. Psal jsem v dubnové Fauně Voliéry a tzv. škodná str.18, jak bych neuvěřil, když kuna běhala po vodorovném pletivovém stropu hřbetem dolů. Přečtěte si to. Choval jsem ji po odchytu dost dlouho, hranostaje od mláděte taky, takže jsem toho viděl dost.
Vy jste pochopil moji větu o zabezpečení voliér trochu zjednodušeně. Píšete o muším pletivu apod.
A Vy si myslíte, že ve voliéře se zlatoprskami nebo astrildy rákosními ty ptáky není vidět ?Jde to udělat a desetimetrová Vámi uvedená voliéra není na zabezpečení včetně dna travnatého výletu tak velký problém. A že kolčava proleze malou dírkou je jasné, jinak by nemohla pronásledovat v děrách myši.
amiš
napsal(a):
Moc práce. Lepší utopit.
No, to je slovo chlapa, ale Vy jste žena, jak jsem si přečetl.To jsem zůstal koukat.
Moc práce! Chovatelé většinou líní nebývali.
1.3.2016 inzerujete králíky a píšete, že je Vám líto je zabíjet. Doufám, že je netopíte, jak doporučujete u lasice.
Moudivláček
napsal(a):
Pane, tak běhat lasici po svislém pletivu jsem viděl, hranostaje ve voliéře jsem měl a usmrcené ptáky též. Psal jsem v dubnové Fauně Voliéry a tzv. škodná str.18, jak bych neuvěřil, když kuna běhala po vodorovném pletivovém stropu hřbetem dolů. Přečtěte si to. Choval jsem ji po odchytu dost dlouho, hranostaje od mláděte taky, takže jsem toho viděl dost.
Vy jste pochopil moji větu o zabezpečení voliér trochu zjednodušeně. Píšete o muším pletivu apod.
A Vy si myslíte, že ve voliéře se zlatoprskami nebo astrildy rákosními ty ptáky není vidět ?Jde to udělat a desetimetrová Vámi uvedená voliéra není na zabezpečení včetně dna travnatého výletu tak velký problém. A že kolčava proleze malou dírkou je jasné, jinak by nemohla pronásledovat v děrách myši.
Moudivláčku, běžte někam s těmi povídačkami. To opravdu k ničemu nevede. Blok volier pro 5 párů arů 10 na 10m s výškou 3 m a třímetrovým záletem nemůžete zabezpečit. A svařované sítě o oku 1 cm, aby tam nevlezla, jsem u žádného chovatele ar ještě neviděl.
Moudivláček
napsal(a):
No, to je slovo chlapa, ale Vy jste žena, jak jsem si přečetl.To jsem zůstal koukat.
1.3.2016 inzerujete králíky a píšete, že je Vám líto je zabíjet. Doufám, že je netopíte, jak doporučujete u lasice.
Trochu jste to nepochopil, když je někdo líný zabezpečit voliéry tak aby se tam nedostala škodná a chce rychle nějakou radu jak chytit dravce a nemít s tim moc práce tak se taková ironická odpověď hodí.
Teda tak jsem to pochopil já.
Prostě někdo hledá způsoby někdo důvody.
Kdybych měl ary za 100 tisíc tak by nebylo na škodu pořídit si pořádného trhace a na noc bych je možná zavíral do zaletu je mi 13 ale proti lasicce jsem už také celil zasekla se v oku pletiva a ráno byla mrtvá večer nic nebylo slyšet ale ráno řvali ptáci jako divy a já tam přijdu a v oku pletiva zasekla lasice tak jsem ji proste vyhodil
kaktusar
napsal(a):
Lasice je možná užitečná, ale ne ve voliéře.
Loni jedno ráno při krmení jsem našel pět mrtvých křepelek (čínské i japonské). Hlídal jsem pak ten den u voliér, až se objevila lasička, když mne uviděla, sice utekla, ale pak se vrátila k díře u plotu a vykukovala na mne, jakoby se mi posmívala. Byla to taková malá mezera asi 1,5cm mezi betonovým základem a plechovou stěnou, která chrání voliéry na severní straně. Tak jsem na ni políčil v těch místech sklopec s ukousnutou hlavou křepelky a do půl hodiny se chytila. Pak už stačilo ji jen odvézt a vypustit do polí - už se nevrátila. Byla to první škodná v mých voliérách a to chovám papoušky už 36 let.
Dobrý den. A jak tedy zabezpečit voliéru? Když lasička proleze škvírou 1,5 cm a musí být pletivo 1x1, tak to bude o síle drátu kolem 1. Tím se mi zase prokouše kuna. :( Jaké pletivo proti škodné. Děkuji :).
Moudivláček
napsal(a):
Špatně jste mi pochopil. To byla ironie na pána kousek nade mnou, který psal, že lasici načapal v budce a utopil. Posléze psal, že má velkou voliéru a nic zabezpečovat nebude. To mi naopak vždy naštve, lasice je zvíře, co zde žije odnepaměti, holt využila příležitosti. Není třeba zabíjet, jen odvézt daleko, taky jsme to kdysi udělali a byl pokoj. Mám venkovní voliéru, jsme kousek za vsí, v zahradě mívala kuna mladé, ale asi i díky dvoum psům a kočkám se nikdy nic neztratilo. Zabíjení zvířat odsuzuji, ačkoli plně chápu vztek a bezmoc někoho, kdo najde svůj chov zdecimovaný.
Querido
napsal(a):
Dobrý deň dnes ráno sme u svokra našli 5 mŕtvych anduliek a 1 rozelu každému vtákovi chýbala noha, viete poradiť čo to mohlo byť za zviera aby sme vedeli nastaviť pascu a návnadu ?
Řekl bych, že to byla kuna. To samé se mi taky stalo, že jsem našel papoušky bez noh. Myslím, že nejúčinnější obranou je pes.