Opět se hraje o přírodu - Nature Alert

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2016 23:37
tocidlak

XXX.XXX.22.107

Opět je tu výzva pro všechny, kterým není příroda lhostejná - loňská kampaň Nature Alert potřebuje nyní naléhavou pomoc - do 16.5 dopoledne:
https://www.thunderclap.it/projects/41716-naturealert-hlas-pro-p-rodu!
Děkuji všem kteří se připojí.

sauri

13.5.2016 08:40
sauri

XXX.XXX.245.158

Silně se tam agituje za směrnice a jejich podporu... samotné směrnice však zveřejněny nejsou, jen ujištění, že jsou v pořádku a je třeba jim dát svůj hlas...

14.5.2016 22:53
tocidlak

XXX.XXX.22.107

Směrnice v pořádku jsou, stačí hledat a začít studovat.
(malá nápověda třeba tu: http://www.zelenykruh.cz/wp-content/uploads/2015/05/Priloha_TZ_Prehled_faktu_o_evropskych_smernicich_na_ochranu_prirody.pdf )
Hledejte možnosti né výmluvy, celá problematika je mnohem složitější, ale z logiky věci my, jakožto bytosti biologické, bychom měli dát vždy přednost čisté vodě, čistému vzduchu, čisté půdě.

14.5.2016 23:20
bartrand

XXX.XXX.203.180

tocidlak napsal(a):
(malá nápověda třeba tu: http://www.zelenykruh.cz/wp-content/uploads/2015/05/Priloha_TZ_Prehled_faktu_o_evropskych_smernicich_na_ochranu_prirody.pdf )
Hledejte možnosti né výmluvy, celá problematika je mnohem složitější, ale z logiky věci my, jakožto bytosti biologické, bychom měli dát vždy přednost čisté vodě, čistému vzduchu, čisté půdě.

Ackoliv mate z casti pravdu, pokud po nas nekdo neco chce a my z toho pravdepodobne nebudeme mit uzitek, mel by uvest vsechny informace, nedam hlas necemu, co me nuti hledat externe dal, tomu se radeji vyhnu a pujdu uklidit do volier nebo dat nova bidla

15.5.2016 00:18
tocidlak

XXX.XXX.22.107

bartrand napsal(a):
Ackoliv mate z casti pravdu, pokud po nas nekdo neco chce a my z toho pravdepodobne nebudeme mit uzitek, mel by uvest vsechny informace, nedam hlas necemu, co me nuti hledat externe dal, tomu se radeji vyhnu a pujdu uklidit do volier nebo dat nova bidla

Lenost a povrchnost nás jednou zahubí - ať žijí ovčané! Jeseníky, Šumava, příroda na dolním Labi, Krkonoše (všechny oblasti je též nutno vyhledat na netu - opět externalita) to je jako čí tedy, když ne naše?

15.5.2016 00:44
bartrand

XXX.XXX.203.180

tocidlak napsal(a):
Lenost a povrchnost nás jednou zahubí - ať žijí ovčané! Jeseníky, Šumava, příroda na dolním Labi, Krkonoše (všechny oblasti je též nutno vyhledat na netu - opět externalita) to je jako čí tedy, když ne naše?

V dnešní době je nejcennější komoditou čas, pokud vy nemáte čas dát veškeré informace na vaše stránky, proč já bych si ho měl dělat na to, abych něco vyhledával? Nejde o lenost ani povrchnost, jenom dokážu svůj čas využít i efektivněji, než vyhledáváním směrnic na google, protože někdo po mě chce abych mu k něčemu dal hlas.. Prostě pokud po m něco chcete, dejte mi všechny informace, ať je nemusím hledat. Když potřebuju po někom aby mi krmil ptáky v době mé nepřítomnosti, taky mu všechno ukážu a řeknu mu co má jak dělat aby to bylo efektivní, neřeknu mu "prostě mi je nakrm a jak, to si domysli".

15.5.2016 09:41
atobajus

XXX.XXX.195.189

tocidlak napsal(a):

Děkuji za odkaz

15.5.2016 14:33
tocidlak

XXX.XXX.22.107

bartrand napsal(a):
V dnešní době je nejcennější komoditou čas, pokud vy nemáte čas dát veškeré informace na vaše stránky, proč já bych si ho měl dělat na to, abych něco vyhledával? Nejde o lenost ani povrchnost, jenom dokážu svůj čas využít i efektivněji, než vyhledáváním směrnic na google, protože někdo po mě chce abych mu k něčemu dal hlas.. Prostě pokud po m něco chcete, dejte mi všechny informace, ať je nemusím hledat. Když potřebuju po někom aby mi krmil ptáky v době mé nepřítomnosti, taky mu všechno ukážu a řeknu mu co má jak dělat aby to bylo efektivní, neřeknu mu "prostě mi je nakrm a jak, to si domysli".

Prosim Vás pěkně, umíte číst? napsáno je tam toto:
#NatureAlert -Hlas pro přírodu by Česká společnost ornitologická / Czech Society for Ornithology

Kampaň v naší republice zaštiťuje tato organizace pokud Vám to něco říká, nejsou to tedy stránky mé!
Na webu čso najdete rovněž spoustu informací k problematice. Kdo nepátrá a neptá se, nic se nedoví a nic neví. Informace k člověku nepřijdou na zlatém podnose, takže je třeba jim věnovat trochu toho času. A jen tak na okraj - čas ve skutečnosti neexistuje. Není to komodita, ale uměle vytvořená veličina.

16.5.2016 09:32
otec_vojtika

XXX.XXX.53.212

tocidlak napsal(a):
Prosim Vás pěkně, umíte číst? napsáno je tam toto:
#NatureAlert -Hlas pro přírodu by Česká společnost ornitologická / Czech Society for Ornithology

Kampaň v naší republice zaštiťuje tato organizace pokud Vám to něco říká, nejsou to tedy stránky mé!
Na webu čso najdete rovněž spoustu informací k problematice. Kdo nepátrá a neptá se, nic se nedoví a nic neví. Informace k člověku nepřijdou na zlatém podnose, takže je třeba jim věnovat trochu toho času. A jen tak na okraj - čas ve skutečnosti neexistuje. Není to komodita, ale uměle vytvořená veličina.

Přikláním se k názoru bartranda. Nechtěně jste ublížil dobré věci svým přístupem. Pokud neumíte stručně a srozumitelně argumentovat, tak to nedělejte. . Odkaz k nastudování detailu nějaké studie se dává až po stručném popisu problému.

16.5.2016 14:52
tocidlak

XXX.XXX.22.107

Níže uvedený text Vám snad na thunderclapu nestačí? ostatní odkazy jsou jen podněty k dalšímu samostudiu dané problematiky - nikoho přece nenutím proboha!

citace:
" Prosím připojte se k našemu Thunderclapu! Požádejte komisaře Vellu, aby urychleně přijal rozhodnutí, že směrnice jsou v pořádku!

Thunderclap nám umožňuje sbírat vaše zprávy během několika dnů a doručit je v jednom jediném okamžiku, který jsme naplánovali na 16. května o 12:00. Bude to jako výkřik tisíců lidí. Zakřičte spolu s námi ANO pro ochranu přírody!

Více než rok Evropská komise v procesu s názvem Fitness check zkoumala, zda jsou Směrnice EU pro ochranu přírody efektivní a zda splňují svůj účel. Důkazy jsou jednoznačné - legislativa EU je v pořádku. To, že neustále ztrácíme naši vzácnou přírodu, je důsledkem jejich špatné implementace a nedostatečného financování.

V červnu má Evropská komise přijmout rozhodnutí o budoucnosti směrnic. Obáváme se, že navzdory jednoznačným výsledkům zkoumání mohou politická rozhodnutí stále zmařit všechny dosavadní snahy o lepší ochranu přírody.

Reálně hrozí, že nástroje, díky kterým se nám úspěšně daří prosazovat ochranu vzácných druhů (např. jeřáb popelavý) či vzácných území (např. Šumava, Bzenecká doubrava, Krušnohorská rašeliniště) ztratíme, respektive budou zásadně oslabené.

Pojďme společně poslat komisaři Vellovi zprávu, že očekáváme potvrzení funkčnosti směrnic, ale zároveň i konkrétní návrhy, které povedou k lepší ochraně přírody.

V prosinci tento hlas podpořili i ministři životního prostředí na zasedání Rady EU a později, začátkem února 2016, jej podpořil i Evropský parlament. Všichni se shodli, že úplná implementace směrnic pro ochranu přírody je základním předpokladem pro splnění cílů Strategie pro ochranu biodiverzity do roku 2020. Tyto hlasy Komise se nesmí ignorovat!".

Přidejte reakci

Přidat smajlík