Rozela pestrá jako chůva pro amazonka černotemenného

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2016 19:57
utrzeny_ze_retezu

XXX.XXX.20.110

Řeším nespolehlivý pár amazonků, momentálně mi sedí na 4 oplozených vejcích, mají se líhnout cca ve stéjném termínu jako rozely, myslíte, že mám zkusit podsadit třeba 2 vejce pod rozely?

Děkuji za názory.

undulatus

16.5.2016 22:00
undulatus

XXX.XXX.0.84

Nie, netreba. Amazóniky sú schopné do samostatnosti odchovať 4 mláďatá.

undulatus

16.5.2016 22:02
undulatus

XXX.XXX.0.84

A v čom sú nespoľahlivé? Pokiaľ opakovane nekŕmia alebo šklbú mláďatá, využite pestúnov. Ale ak sa jedná iba o mladý neskúsený pár, nechajte ich naučiť sa odchovávať.

16.5.2016 23:09
bartrand

XXX.XXX.62.36

Australané vám Afriku nedokrmí...

17.5.2016 00:34
pidgeot

XXX.XXX.229.14

bartrand napsal(a):
Australané vám Afriku nedokrmí...

Tak né že bych zde často někomu oponoval, ale v tomto případě prostě musím. Můžete mě prosím vás odpovědět od kdy pochází amazonek černotemenný z Afriky? Podle mě je to druh pocházející z Jižní Ameriky.

17.5.2016 07:24
bartrand

XXX.XXX.23.43

pidgeot napsal(a):
Tak né že bych zde často někomu oponoval, ale v tomto případě prostě musím. Můžete mě prosím vás odpovědět od kdy pochází amazonek černotemenný z Afriky? Podle mě je to druh pocházející z Jižní Ameriky.

Oukej. Spletl jsem se, mate pravdu.

17.5.2016 08:11
utrzeny_ze_retezu

XXX.XXX.166.194

undulatus napsal(a):
A v čom sú nespoľahlivé? Pokiaľ opakovane nekŕmia alebo šklbú mláďatá, využite pestúnov. Ale ak sa jedná iba o mladý neskúsený pár, nechajte ich naučiť sa odchovávať.

Už 2x nekrmili (první a druhé hnízdění). Napadlo mě podsadit max.2 vejce (když snesli 4 a všechny jsou oplozené), priorita je pro mě aby se naučili odchovávat, ale zas na druhou stranu mě mrzí, že už se to 2x nepovedlo.

17.5.2016 08:12
utrzeny_ze_retezu

XXX.XXX.166.194

bartrand napsal(a):
Oukej. Spletl jsem se, mate pravdu.

Proč myslíte, že by je nedokrmili?

17.5.2016 16:04
petajz

XXX.XXX.144.34

utrzeny_ze_retezu napsal(a):
Proč myslíte, že by je nedokrmili?

Austrálie má jiný způsob krmení a nejsou příliš vhodní jako chůvy pro papoušky jiných kontinentů.Velice dobré zkušenosti jsou s kakariky červenočelými.U mě odchovali aratingy až na bidlo a amazoňany venezuelské i přes velikost vajec doseděli posledních deset dnů do vylíhnutí.Krmili zhruba dva týdny než jsem je odebral na dokrmení.

lumpicek

17.5.2016 16:15
lumpicek

XXX.XXX.198.131

petajz napsal(a):
Austrálie má jiný způsob krmení a nejsou příliš vhodní jako chůvy pro papoušky jiných kontinentů.Velice dobré zkušenosti jsou s kakariky červenočelými.U mě odchovali aratingy až na bidlo a amazoňany venezuelské i přes velikost vajec doseděli posledních deset dnů do vylíhnutí.Krmili zhruba dva týdny než jsem je odebral na dokrmení.

A o tom to je, zkoušel jsem kdysi čerstvě vylíhlého amazoňana pod chovnou kakariku, své mladé ještě neměla vylíhlé, seděla na něm, ale nekrmila ho.Po dvou dnech jsem ho odebral a dokrmil sám.Každý pár se k tomu staví individuálně.
Dokrmoval jsem spousty různých papoušků a k amazoňanům jsou nejvíce podobná mláďata alexandrů i časově by to sedělo, jsou v budce dlouho, ale mít hejno alexandrů, kteří hnízdí na jaře je nesmysl.
Pod rosely je nedávejte, co vím od kamarádů, tak dobře krmějí horáci, třeba růžové kakady, ale ne každý pár, amazoňany nevím.Nebo když krmí, tak určitou dobu a pak je opustí, hrozí podchlazení a úhyn.
Nejlépe najít někoho kdo je dokrmí uměle, je to jistota, stojí to za to i nějakou pětku za dokrmení dát.

17.5.2016 16:43
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak nam pak napiste za kolik jste někoho na to dokrmeni sehnal takhle malinký tu lidi chteli v diskuzi 6000 kč za kus

17.5.2016 20:24
utrzeny_ze_retezu

XXX.XXX.20.25

Díky za rady. Nejspíš všechna vejce nechám u rodičů.

19.5.2016 14:53
utrzeny_ze_retezu

XXX.XXX.166.27

Včera se vylíhl první a dnes při kontrole prázdné volátko, tak jsem ho přikrmil. Zatím je asi nechám u rodičů a uvidím jak se to bude vyvíjet.

25.10.2016 16:44
fuskus

XXX.XXX.61.31

Zdravim vas, uz niekolko rokov podkladam vajicka amazonikov ciernotemennych pred vyliahnutim pod korely a spolahlivo ich liahnu a 2 tyzdne krmia kym ich nezoberiem k rucnemu dokrmeniu. Takze je ti blbost ze by ich iny druh nedokrmil. Zalezi to cisto len na tom aky su to rodicia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík