undulatus

XXX.XXX.0.84
Nie, netreba. Amazóniky sú schopné do samostatnosti odchovať 4 mláďatá.
undulatus

XXX.XXX.0.84
A v čom sú nespoľahlivé? Pokiaľ opakovane nekŕmia alebo šklbú mláďatá, využite pestúnov. Ale ak sa jedná iba o mladý neskúsený pár, nechajte ich naučiť sa odchovávať.
undulatus
napsal(a):
A v čom sú nespoľahlivé? Pokiaľ opakovane nekŕmia alebo šklbú mláďatá, využite pestúnov. Ale ak sa jedná iba o mladý neskúsený pár, nechajte ich naučiť sa odchovávať.
Už 2x nekrmili (první a druhé hnízdění). Napadlo mě podsadit max.2 vejce (když snesli 4 a všechny jsou oplozené), priorita je pro mě aby se naučili odchovávat, ale zas na druhou stranu mě mrzí, že už se to 2x nepovedlo.
utrzeny_ze_retezu
napsal(a):
Proč myslíte, že by je nedokrmili?
Austrálie má jiný způsob krmení a nejsou příliš vhodní jako chůvy pro papoušky jiných kontinentů.Velice dobré zkušenosti jsou s kakariky červenočelými.U mě odchovali aratingy až na bidlo a amazoňany venezuelské i přes velikost vajec doseděli posledních deset dnů do vylíhnutí.Krmili zhruba dva týdny než jsem je odebral na dokrmení.
lumpicek

XXX.XXX.198.131
petajz
napsal(a):
Austrálie má jiný způsob krmení a nejsou příliš vhodní jako chůvy pro papoušky jiných kontinentů.Velice dobré zkušenosti jsou s kakariky červenočelými.U mě odchovali aratingy až na bidlo a amazoňany venezuelské i přes velikost vajec doseděli posledních deset dnů do vylíhnutí.Krmili zhruba dva týdny než jsem je odebral na dokrmení.
A o tom to je, zkoušel jsem kdysi čerstvě vylíhlého amazoňana pod chovnou kakariku, své mladé ještě neměla vylíhlé, seděla na něm, ale nekrmila ho.Po dvou dnech jsem ho odebral a dokrmil sám.Každý pár se k tomu staví individuálně.
Dokrmoval jsem spousty různých papoušků a k amazoňanům jsou nejvíce podobná mláďata alexandrů i časově by to sedělo, jsou v budce dlouho, ale mít hejno alexandrů, kteří hnízdí na jaře je nesmysl.
Pod rosely je nedávejte, co vím od kamarádů, tak dobře krmějí horáci, třeba růžové kakady, ale ne každý pár, amazoňany nevím.Nebo když krmí, tak určitou dobu a pak je opustí, hrozí podchlazení a úhyn.
Nejlépe najít někoho kdo je dokrmí uměle, je to jistota, stojí to za to i nějakou pětku za dokrmení dát.