Prosim o radu - amadiny Gouldove do venkovni voliery?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2016 10:10
radanek

XXX.XXX.19.34

Je vhodne v teto dobe jiz dat Amadiny Gouldove do venkovni voliery.Nebo jeste pockat.Dekuji za odpovedi.

AďoSR

20.5.2016 10:20
AďoSR

XXX.XXX.164.250

radanek napsal(a):
Je vhodne v teto dobe jiz dat Amadiny Gouldove do venkovni voliery.Nebo jeste pockat.Dekuji za odpovedi.

Podľa toho aké máte voliery. Ak nie sú kryté tak je to ešte riziko. Prihodte fotky a určite vám poradíme. Pekný deň.

20.5.2016 10:32
eli22

XXX.XXX.181.33

Záleží na tom, kde jste je měl doposud. Pokud doma při pokojové teplotě, tak bych je ven nedávala, až tak začátkem června. Nebo prostě až když neklesne noční teplota pod 15 st. Pokud jsou otužilejší, tak až když neklesne noční teplota pod 10 st, což ale teď ještě není.

20.5.2016 14:12
radanek

XXX.XXX.19.34

Volieru mam zastresenou a vsechny tri strany zadelane akorat predni strana je pletivo.Nemam zalet.Na foto pockejte az k nam prijdou vnucky a vyfoti mi volieru tak Vam poslu foto.Dekuji.

20.5.2016 16:28
eli22

XXX.XXX.181.33

radanek napsal(a):
Volieru mam zastresenou a vsechny tri strany zadelane akorat predni strana je pletivo.Nemam zalet.Na foto pockejte az k nam prijdou vnucky a vyfoti mi volieru tak Vam poslu foto.Dekuji.

Ale prostě je ještě v noci zima. AG se říká "panelákoví", jelikož je pro ně ideální teplota okolo 20 st a výše. Někdo je ale otužuje, což se ale musí od mláďat, že pak snesou teplotu i pod 15 st. Pod 10 bych to vůbec nezkoušela.

20.5.2016 19:18
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

radanek napsal(a):

Eli22 Vám to jasně napsala. Pokud v noci je teplota o 10 - 15° C nižší než v zimovišti, koledujete si o úhyn. Moje AG jsou v kryté voliéře až do listopadu i v 5°C. Pak jdou domů. V zimovišti 8 - 12°C bez problémů. Proto mohou ven už dnes. Jiné mám v bytě ve 20 - 23° C, Ty si počkají třeba až do 10. června.

20.5.2016 22:21
peterconnery

XXX.XXX.195.108

radanek napsal(a):

Asi vám to moc nepomůže, ale já si pro sebe našel optimální řešení. Mám společnou vnitřní a venkovní volieru a jsou propojené uzavíratelným průletem. Uvnitř je teplota přes den kolem 20 - 25 stupňů a v noci o něco méně, kolem 17-18. Jakmile je venku hezky a teplota kolem 15 stupňů, otevřu průlet a pouštím ptáky ven. Vzhledem k tomu, že krmím večer, ptáci na noc zalétají spolehlivě dovnitř. Takže jsou i v březnu dny, kdy pouštím ptáky ven, když teplota odpoledne vystoupá přes těch 15 stupňů. Nemusím řešit datum, řeším jen venkovní teplotu. A pokud se venku ochladí, věřte mi, že ta drobotina moc dobře ví, kde je tepleji a i přesto, že je otevřený průlet, není venku ani pírko.

21.5.2016 12:03
radanek

XXX.XXX.19.34

Toto je moje venkovni voliera kam chci dat amadiny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík