AďoSR

XXX.XXX.164.250
radanek
napsal(a):
Je vhodne v teto dobe jiz dat Amadiny Gouldove do venkovni voliery.Nebo jeste pockat.Dekuji za odpovedi.
Podľa toho aké máte voliery. Ak nie sú kryté tak je to ešte riziko. Prihodte fotky a určite vám poradíme. Pekný deň.
radanek
napsal(a):
Volieru mam zastresenou a vsechny tri strany zadelane akorat predni strana je pletivo.Nemam zalet.Na foto pockejte az k nam prijdou vnucky a vyfoti mi volieru tak Vam poslu foto.Dekuji.
Ale prostě je ještě v noci zima. AG se říká "panelákoví", jelikož je pro ně ideální teplota okolo 20 st a výše. Někdo je ale otužuje, což se ale musí od mláďat, že pak snesou teplotu i pod 15 st. Pod 10 bych to vůbec nezkoušela.
radanek
napsal(a):
Je vhodne v teto dobe jiz dat Amadiny Gouldove do venkovni voliery.Nebo jeste pockat.Dekuji za odpovedi.
Eli22 Vám to jasně napsala. Pokud v noci je teplota o 10 - 15° C nižší než v zimovišti, koledujete si o úhyn. Moje AG jsou v kryté voliéře až do listopadu i v 5°C. Pak jdou domů. V zimovišti 8 - 12°C bez problémů. Proto mohou ven už dnes. Jiné mám v bytě ve 20 - 23° C, Ty si počkají třeba až do 10. června.
radanek
napsal(a):
Asi vám to moc nepomůže, ale já si pro sebe našel optimální řešení. Mám společnou vnitřní a venkovní volieru a jsou propojené uzavíratelným průletem. Uvnitř je teplota přes den kolem 20 - 25 stupňů a v noci o něco méně, kolem 17-18. Jakmile je venku hezky a teplota kolem 15 stupňů, otevřu průlet a pouštím ptáky ven. Vzhledem k tomu, že krmím večer, ptáci na noc zalétají spolehlivě dovnitř. Takže jsou i v březnu dny, kdy pouštím ptáky ven, když teplota odpoledne vystoupá přes těch 15 stupňů. Nemusím řešit datum, řeším jen venkovní teplotu. A pokud se venku ochladí, věřte mi, že ta drobotina moc dobře ví, kde je tepleji a i přesto, že je otevřený průlet, není venku ani pírko.