Ruční dokrmování ary

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

BLUBLAK

22.5.2016 13:37
BLUBLAK

XXX.XXX.3.106

AHOJ, chtěli jsme Vás touto cestou požádat o radu. Ve středu se nám vylíhli dvě mláďata a. zelenokřdlých.24 hodin byla u rodičů, ale nebyla nakrmená. Vzali jsme je domu. Jsou v inkubátoru trpl.36,5 C,45-50% vlhkost. Dokrmujeme pravidelně směsí Nutribird A19 po dvouch hodinách. Začínali jsme dle vašich stránek fyziologickým roztokem. Jeden Ara, ale húře tráví. Ten většín má vždy vytrávené volátko, menšímu zbývá. Tráví pomaleji, nevytravi ho plně ani za tři hodiny. Čím to může být? Mohl byste nám poradit? Neradi bychom o něj přišli. Dokrmujeme střikačkou, dostavají tak 1,5ml po 2 hodinách. Je nějaký prostředek, který poporuje trávení?

22.5.2016 20:14
jandigiusto

XXX.XXX.114.208

Pokud hůře tráví, tak jí zkuste podávat trochu více řídkou směs, než podáváte staršímu mláděti. Jinak pokud hůře tráví, tak si zkuste uvařit lehčí odvar z kmínového čaje a ten mu zkuste podat mimo krmení. NIKDY nekrmte do nevytráveného volete doporučuji Vám knihu Umělá inkubace a ruční odchov papoušků od M. Reinschmidta, nebo Papoušci umělý odchov mláďat od R. Wágnera - v těchto knihách se dozvíte nad vše potřebné.Ať vše dobře dopadne, Di-Giusto ml.

23.5.2016 10:49
eklektus3

XXX.XXX.152.215

Zkuste zvýšit teplotu v inkubátoru aspoň o 0,5 stupně, předtím vyzkoušejte zda mládě není podchlazené (konec křídla mezi rty-nemělo by být studené).Jinak jak uvedl přispěvatel výše.

rrrrr

23.5.2016 17:32
rrrrr

XXX.XXX.13.97

BLUBLAK napsal(a):
AHOJ, chtěli jsme Vás touto cestou požádat o radu. Ve středu se nám vylíhli dvě mláďata a. zelenokřdlých.24 hodin byla u rodičů, ale nebyla nakrmená. Vzali jsme je domu. Jsou v inkubátoru trpl.36,5 C,45-50% vlhkost. Dokrmujeme pravidelně směsí Nutribird A19 po dvouch hodinách. Začínali jsme dle vašich stránek fyziologickým roztokem. Jeden Ara, ale húře tráví. Ten většín má vždy vytrávené volátko, menšímu zbývá. Tráví pomaleji, nevytravi ho plně ani za tři hodiny. Čím to může být? Mohl byste nám poradit? Neradi bychom o něj přišli. Dokrmujeme střikačkou, dostavají tak 1,5ml po 2 hodinách. Je nějaký prostředek, který poporuje trávení?

Nevím jestli jste to odebrání neuspěchal. Mláďata po vylíhnutí nějakou dobu tráví ze žloutkového váčku.

23.5.2016 18:16
eli22

XXX.XXX.181.33

rrrrr napsal(a):
Nevím jestli jste to odebrání neuspěchal. Mláďata po vylíhnutí nějakou dobu tráví ze žloutkového váčku.

Jj, nevím jak u ar, ale například pyrury krmí až po cca 24 hodinách, + -, jk to vyjde.

23.5.2016 18:22
pavon

XXX.XXX.187.82

eli22 napsal(a):
Jj, nevím jak u ar, ale například pyrury krmí až po cca 24 hodinách, + -, jk to vyjde.

Tak to jste mně dostala.Já kdybych po vyklubání papouška krmil poprvé po 24 hodinách tak by mládě už bylo jak prkno.

23.5.2016 19:22
eli22

XXX.XXX.181.33

pavon napsal(a):
Tak to jste mně dostala.Já kdybych po vyklubání papouška krmil poprvé po 24 hodinách tak by mládě už bylo jak prkno.

Psala jsem, že nevím jak u velkých papoušků /myslím ale, že je to u všech stejně/, u našich pyrur /odchováno máme přes 30 ks/ to tak je, mám odpozorováno. Když jsem ještě neměla zkušenosti a kontrolovala mladé, propadala jsem panice, protože docela dlouho nekrmili. Pak jsem si to načetla a je to tak. Prvních 20 až 24 hodin není třeba mládě krmit, protože čerpá energii ze žloutkového váčku... Dokonce i u Amadin G jsem to pozorovala.

BLUBLAK

23.5.2016 19:25
BLUBLAK

XXX.XXX.3.106

rrrrr napsal(a):

Tak jestli jsem to uspěchal, už je ted asi jedno... zpátky to nevrátím.

BLUBLAK

23.5.2016 19:28
BLUBLAK

XXX.XXX.3.106

eli22 napsal(a):
Psala jsem, že nevím jak u velkých papoušků /myslím ale, že je to u všech stejně/, u našich pyrur /odchováno máme přes 30 ks/ to tak je, mám odpozorováno. Když jsem ještě neměla zkušenosti a kontrolovala mladé, propadala jsem panice, protože docela dlouho nekrmili. Pak jsem si to načetla a je to tak. Prvních 20 až 24 hodin není třeba mládě krmit, protože čerpá energii ze žloutkového váčku... Dokonce i u Amadin G jsem to pozorovala.

ANo TO VÍM, ČEKALI JSME... a furt nic, tak jsme je raději vzali domu. To starší tam bylo více jak 24 hodin, vole prázdné a to mladší si nejsme jistí :(.

BLUBLAK

23.5.2016 19:29
BLUBLAK

XXX.XXX.3.106

eklektus3 napsal(a):
Zkuste zvýšit teplotu v inkubátoru aspoň o 0,5 stupně, předtím vyzkoušejte zda mládě není podchlazené (konec křídla mezi rty-nemělo by být studené).Jinak jak uvedl přispěvatel výše.

Není studené, je klidné... při krmení toho druhého žebrá jak blázen...

23.5.2016 19:34
eli22

XXX.XXX.181.33

BLUBLAK napsal(a):
ANo TO VÍM, ČEKALI JSME... a furt nic, tak jsme je raději vzali domu. To starší tam bylo více jak 24 hodin, vole prázdné a to mladší si nejsme jistí :(.

A co kdybyste je zkusili vrátit? Na zkoušku. Mně se jednou stalo, že se vylíhlo osmé mládě a staří nekrmili ani po 24 hodinách. Zřejmě se báli, že jich je moc, nevím, tak jsem ho 3 dny krmila a pak vrátila s tím, že se nedožije večera. Když jsem byla připravena odebrat mrtvolku, mělo mládě volátko největší ze všech.

23.5.2016 19:57
KaVe

XXX.XXX.45.15

Vůbec se nechci míchat do diskuse, ale pokud jednou byla mláďata rodičům všechna odebrána není cesta zpět. Já asi nikdy nepochopím proč neustále všichni chovatelé (aspoň ti zde diskutující) rušíte ptáky při hnízdění neustálým kontrolováním budek. Znám bohužel hodně "odebíračů" mladých, aby pár znovu zasedl u druhů které přirozeně hnízdí jednou, max.dvakrát za sezonu - bohužel nejčastěji se to děje u velkých arů (tím nechci ani naznačit, že je to tento případ). Vám pane zadavateli přeji hodně trpělivosti a věřím že to dobře dopadne.

23.5.2016 20:00
eli22

XXX.XXX.181.33

KaVe napsal(a):
Vůbec se nechci míchat do diskuse, ale pokud jednou byla mláďata rodičům všechna odebrána není cesta zpět. Já asi nikdy nepochopím proč neustále všichni chovatelé (aspoň ti zde diskutující) rušíte ptáky při hnízdění neustálým kontrolováním budek. Znám bohužel hodně "odebíračů" mladých, aby pár znovu zasedl u druhů které přirozeně hnízdí jednou, max.dvakrát za sezonu - bohužel nejčastěji se to děje u velkých arů (tím nechci ani naznačit, že je to tento případ). Vám pane zadavateli přeji hodně trpělivosti a věřím že to dobře dopadne.

Tak pokud byla odebrána všechna, tak je možné, že je to pak nevratné.

BLUBLAK

23.5.2016 20:09
BLUBLAK

XXX.XXX.3.106

KaVe napsal(a):

Upřímně ? daleko raději v noc spíme, než po 2 hodinách krmíme mimina... No nic, lepší se neptat. Všichni jsou děsne chytří, ale rada draha.. no poradime si sami. Děkuji.

23.5.2016 20:25
atobajus

XXX.XXX.195.189

eli22 napsal(a):

Není pravda.

24.5.2016 07:25
kubanec

XXX.XXX.103.251

No kdybyste si dali do vyhledavace dokrmovani papoušku zde na diskuzi tak by jste zjistil ze je tu prispevek od panaATOBAJUS ktery zde popisuje krmeni s asi 12 hodinovou pauzou když teda v noci spite

Cel

24.5.2016 07:27
Cel

XXX.XXX.226.103

pavon napsal(a):

Co to tady žvaníte za nesmysly.Bohužel cesta zpět po odebrání všech mláďat už není ale já první krmení arám po vylíhnutí dávám až po 30 hodinách.Nebojte se nezdechnou Vám.Raději o něco později až je žloudkový váček úplně ztrávený než to uspěchat.

24.5.2016 13:10
cone

XXX.XXX.160.35

kubanec napsal(a):
No kdybyste si dali do vyhledavace dokrmovani papoušku zde na diskuzi tak by jste zjistil ze je tu prispevek od panaATOBAJUS ktery zde popisuje krmeni s asi 12 hodinovou pauzou když teda v noci spite

No - spíše si nedovedu představit že se bude čerstvě vylíhnuté nebo i deset dnů staré mládě správně vyvíjet a růst s noční 12 hodinovou pauzou v krmení. Dle mého skromného názoru ten kdo nemá dostatek času i trpělivosti a ten kdo "musí" v noci spát by do dokrmování papoušků jít neměl.
šiška ol.

Cel

24.5.2016 13:26
Cel

XXX.XXX.226.103

cone napsal(a):
No - spíše si nedovedu představit že se bude čerstvě vylíhnuté nebo i deset dnů staré mládě správně vyvíjet a růst s noční 12 hodinovou pauzou v krmení. Dle mého skromného názoru ten kdo nemá dostatek času i trpělivosti a ten kdo "musí" v noci spát by do dokrmování papoušků jít neměl.
šiška ol.

Ano máte pravdu je to řehole a tady platí dvojnásobně že bez práce nejsou koláče.

Přidejte reakci

Přidat smajlík