NenukBoo

XXX.XXX.159.176
Je možné mať vo voliére viac párov neofém a ako znášajú zimu?
Osobně mám pár Neofém Ozdobných ve společné voliérce s Korelama a Andulkama.Problém nemám ani při hnízdění.Tento druh jsem si vybral kvůli jejich odolnosti.Je to klidný druh který ale při dorážení jiného ptáka dokáže ubránit svoji snůšku.Zimu snáší dobře.Mám krytý výlet ale mají možnost se schovat ve vnitřním záletu zděné stavby.Vždycky když se blížila noc a venku se ochladilo tak se Korelky a Andulky schovaly ale Neofémám to nevadilo.To spíše já ze strach z nachladnutí jsem je vždy raději zahnal a zavřel výletové okno.Jinak na otázku chovu více párů si myslím že vždy záleží na velikosti voliéry a členitosti vnitřního vybavení.To kvůli možnosti si vytvořit terytorya.
Priipojím sa k debate.Viac rokov chovám vo voliere 1x2x2 m po 2 páre neofém.Ale pozor, nedávať spolu modrohlavé a tyrkisové.Dávam modrohlavé s burkami alebo ozdobným, burky s ozdobnými alebo tyrkisákmi, ozdobné s tyrkisákmi.Nemal som žiadne väčšie problémy.Niekedy sa stane, že nejaký samec je dominantnejší ale po čase sa to urovná.
wyandotte
napsal(a):
A co tak dat 1 samca ku dvom samicam nemam kam odlozit tu druhu samicu pokial jej zozenem samca mozu byt spolu? Alebo ak by sa sparil s jednou nebude ta druha robyt neplechu ?
Dvě samice stejnéhu druhu se vám porvou(s jedním samcem) a pokud budou dva páry stejného druhu, tak to bude to samé ze strany samců- Ják je psáno výše, jedině k sobě jiný druh.
NenukBoo

XXX.XXX.159.176
A čo alexander malý? Znášali by sa s nimi aj pri hniezdení?