Zdravím, samice r.012 její první snůžka 8 vajec.Samec ji krmí, pojímají se, honí ji do budky a
ona se nemá k tomu nosednout.V budce se zdržuje zatím jen pomálu.Myslíte, že nasedne, nebo to nechá bez povšimnutí, když jde o tak početnou snůšku.Má někdo podobnou skušenost?Děkuji za odpovědi.
Henry 1
napsal(a):
Moje 3 vejce sedí a samec tráví většinu času u ní v budce taky by mě zajímalo jestli chování samce je normální?
Moje 4 vejce, samec ji od sebe porad odhani, do budky za ni ani jednou co vim nevlezl a vsechny vejce plny.
Pro zadavatele: u kralovaku je to relativne bezny problem, nesedi, nesou na zem, apod.. Ja bych bud zkusil byt trpelivy nebo ji dal do vykupu a sehnal jinou..
bartrand
napsal(a):
Moje 4 vejce, samec ji od sebe porad odhani, do budky za ni ani jednou co vim nevlezl a vsechny vejce plny.
Pro zadavatele: u kralovaku je to relativne bezny problem, nesedi, nesou na zem, apod.. Ja bych bud zkusil byt trpelivy nebo ji dal do vykupu a sehnal jinou..
.. Ja nebo ji dal do vykupu a sehnal jinou
Toto tvrdenie - rada je dosť veľká blbosť - proste samica prvóska, nanesie do prvého hniezda cca 8 vajec, majte strpenie, a dalšie hniezdo by sa malo upraviť a zasadnúť, ( skúste vajíčka podložiť a vyskúšať či sú plné) a kŕmiť len suchou stravou, dávate hodnotnú stravu a samec je nabudený
sharon
napsal(a):
Toto tvrdenie - rada je dosť veľká blbosť - proste samica prvóska, nanesie do prvého hniezda cca 8 vajec, majte strpenie, a dalšie hniezdo by sa malo upraviť a zasadnúť, ( skúste vajíčka podložiť a vyskúšať či sú plné) a kŕmiť len suchou stravou, dávate hodnotnú stravu a samec je nabudený
Jak jsem psal, samec je v pohodě.Strava suché zrní a dvakrát do týdne ovoce, zelenina, ořechy almix, polimin atd.samici dávat pryč nehodlám, jen jsem se ptal na názor zda se stím už někdo setkal.
Jsem trpělivej červenokřídlá taky dva roky po sobě snesla tři vejce a nenasedla a momentálně sedí na čtyřech vejcích.jen mně zajínal váš názor.
kubanec
napsal(a):
No když jsi čekal dva roky než červenokřidli zasednou tak pak nechapu tvuj dotaz jen by teda stalo za to dat pod jiny nebo do lihně tak 4 vejce a zkusit jestli jsou oplozeny a zbytek nechat jestli samice zasedne.
Co nechápeš na dotazu nasedne nenasedne.jestli budu čekat nebo ne nemá stí co dělat.Vím, že by měla nasednout nejpozději na 4vejce, a to se nestalo tak jsem učinil dotaz, zda se to už někomu stalo, že by nasedla až později.Jedná se o její první snůšku, tak nebudu řešit radikálně a hned ji dávat pryč jak někdo radil.Počkám jak se zachová při další snůšce.
Líheń nemám a podkládat pod jiné ptáky taky nehodlám.
Taky nevím jaký vliv by mělo zjištění plnosti vajec na to jestli samice nasedne nebo ne.jestli to má vliv tak se velice rád nechám poučit.Samec ji když je v budce do ní chodí krmit a krmí ji i venku.
sharon
napsal(a):
Ja som Vám napísal svoju skúsenosť, už som sa s tým stretol, ( ale možno ste trochu prihriaty, tak ste to hned nepochopil) napr. mám 1.1 pap. amboin kr.14 a naniesli my 2x3 vajcia a nezasadli, ale podložil som ich pod iných papagájov a boli čisté ( zistím to cca po 10 dní sedenia)
kubanec
napsal(a):
No nechapu proč se vubec ptas když odchovavaš a k tomu že nechceš vajička podsadit pod jinej pár a nevíš duvod tak plno králováku má čistý snušky.
1)Zatím sem se od tebe nedozvěděl jaký ma vliv to čisté vejce na to jestli samice zasedne nebo ne?
2)Nemám jinou páru králováků pod kterou bych podsadil.
3)Ostatní ptáci nasedli jinou dobu a podložená vejce by bli v případě líhnutí malá ptáčata a ta by byla nejspíš ušlapána těmi již dříve vylíhnutými ptáky.rozdíl by byl cca 14dní.
4)Mně vůbec nejde o to zda je snůžka čistá či ne ale pouze zda zasedne nebo ne.To byl původní dotaz.
5)Nemusím odchovávat za každou cenu, nechávám to na přírodě.