Senegalci - samice škube mláďata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2016 19:19
ptáčkař

XXX.XXX.20.47

Prosím o radu.Samice sene-galce začala oškubávat mládˇata, už zůstaly jenom křídla a ocas.Může mi někdo poradit co s tím dělat, nebo jestli jim něco chybí. Děkuji.

26.5.2016 19:43
cone

XXX.XXX.160.35

Jediné řešení které má nějaký smysl je mláďata odebrat a ručně dokrmit, jinak vám z budek později tito oškubánci spíše vypadnou než vyletí. Nechci děsit, ale je dost velký předpoklad, že rodiče škubání budou opakovat i při dalších hnízdních aktivitách. A ještě je i velmi pravděpodobné, že škubáni mladí, až dorostou budou své mladé škubat také.

26.5.2016 20:04
vaclav1

XXX.XXX.48.30

Cone má pravdu mládé okamžitě odeberte a zkuste dokrmit v ikubátoru, odchovně, jinak uhynou u mě šla samice tak daleko, že když nemohla škubat mladé které jsem vždy včas odebral, tak se dala do samce kterého téměř zlikvidovala.

26.5.2016 20:16
mastodont

XXX.XXX.37.57

Pomáha dávať viac vlašských orechov, mne sa to osvedčilo u kapských.

27.5.2016 15:20
kubanec

XXX.XXX.103.251

Prej kuže od špeku dělá zazraky

27.5.2016 15:25
cone

XXX.XXX.160.35

kubanec napsal(a):

Jedna z majeraček samic mi trochu obírá samečka, ale kůže zůstala nepovšimnuta, zato kamarádovi u kakaduů zabrala! Bude to silně individuální, pokud se ze škubání stane zlozvyk-tak je vymalováno, pokud si papoušci škubánín a konzumaci peří jen dotují nějaké chybějící látky - bilkoviny - tak snad je možná náprava.

endoskop

27.5.2016 15:37
endoskop

XXX.XXX.187.82

kubanec napsal(a):

Tobě to evidentne nepomaha presente.

27.5.2016 15:59
kubanec

XXX.XXX.103.251

endoskop napsal(a):
Tobě to evidentne nepomaha presente.

To tu dopuručovali v duskuzi kde červenokridli škubou mlady a kużi od špeku nebo podobnych masnych vyrobku daval chovatel kakadu inka a ti ji obrali jak supove tak na tom asi něco bude holt přiroda je priroda a v kleci moc možnosti nemaj jak si zpestřit jidelniček.

27.5.2016 16:05
modrohlavej

XXX.XXX.168.57

ptáčkař napsal(a):
Prosím o radu.Samice sene-galce začala oškubávat mládˇata, už zůstaly jenom křídla a ocas.Může mi někdo poradit co s tím dělat, nebo jestli jim něco chybí. Děkuji.

Sundejte víko z budky, toto je osvěčená metoda.

endoskop

27.5.2016 16:09
endoskop

XXX.XXX.187.82

kubanec napsal(a):
To tu dopuručovali v duskuzi kde červenokridli škubou mlady a kużi od špeku nebo podobnych masnych vyrobku daval chovatel kakadu inka a ti ji obrali jak supove tak na tom asi něco bude holt přiroda je priroda a v kleci moc možnosti nemaj jak si zpestřit jidelniček.

Tak ju skusim kakarikum mrsknout do voliery kus slaniny, trochu mi obiraj mlady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík