Chov Papouška Senegalského

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2016 13:21
marešák

XXX.XXX.128.34

Dobrý den,

můžete mi někdo prosím poradit s chovem tohoto druhu ?¨
Je lepší je chovat jednotlivě v páru, nebo v hejnu ?
Nějak se ji to množení nedaří rozjet.
Předem díky za rady.

28.5.2016 19:43
kubanec

XXX.XXX.103.251

Jo senegalci na těch si už plno mistru vylámalo zuby

28.5.2016 21:34
smidla

XXX.XXX.199.215

marešák napsal(a):
Dobrý den,

Předem díky za rady.

Dobry den,
nebylo by lepsi ty ptaky venovat nejakemu chovateli? Omlouvam se ale tento dotaz je hrubo pod carou.
S pozdravem smidla.eu

P.S.: Pokud nekdo napise lepsi radu, omluvim se za tu svoji.

Aymarové

28.5.2016 21:40
Aymarové

XXX.XXX.169.210

smidla napsal(a):
Dobry den,
nebylo by lepsi ty ptaky venovat nejakemu chovateli? Omlouvam se ale tento dotaz je hrubo pod carou.
S pozdravem smidla.eu

P.S.: Pokud nekdo napise lepsi radu, omluvim se za tu svoji.

Souhlasim, naprosto zoufaly dotaz zoufaleho nestastnika. Senegalce musi byt kazdemu soudnemu cloveku strasne lito.

28.5.2016 21:48
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

marešák napsal(a):
Dobrý den,

Předem díky za rady.

Pane chovateli - netrpělivý, něco si o tom přečtěte, pak se ani nemusíte ptát. A jak dlouho se Vám to množení nedaří? Dva roky nebo tři? Otázka jestli v hejnu nebo ne ukazuje, že jste si nic nepřečetl. Samozřejmě, že po párech, stačí menší prostor, stín na
budku a hlavně klid v okolí.
Krmení, stačí si přečíst, pár si musí pasovat a to nelze nadiktovat. A i pak někteří přestanou krmit atd. Kdyby to bylo tak snadné, stáli by stovku.
Přeji Vám vytrvalost, znalosti a trochu štěstí v dosažení úspěchu.

28.5.2016 21:48
mastodont

XXX.XXX.37.57

No musím napísať:kým si kúpite nejaké papagáje tak si predovšetkým prečítajte čo najviac o druhu, teraz ako je internet dostupný tak je toho veľa.Vy ste asi preskočili základné info. A teraz moja rada: v žiadnom prípade nedávajte viac párov dokopy a k tomu ešte búdky. Skončilo by to tragicky. Senegalce nie sú v podstate nejak ťažký druh na odchov, platí tu však že treba mať trpezlivosť.

29.5.2016 11:11
marešák

XXX.XXX.115.110

Páni chovatelé, jen jsem chtěl radu... Mám papoušky už mnoho let, ale Senegalce se mi nedaří rozjet. Nejstarší pár Senegalců co mám má 4 roky. Krmí se mi dva páry, ale ještě z toho nikdy nic nebylo. Tak jsem se jen chtěl zeptat jestli někdo nemá víc zkušeností s tímto druhem.
Načteno mám víc než si myslíte, ale to je jedno. Spíš jsem myslel, že mi někdo napíše nějaké zkušenosti.
Ale každopádně děkuji za Vaše názory. Asi budu muset být více trpělivější.

29.5.2016 12:45
kubanec

XXX.XXX.103.251

Sengalci hnizdi většinou přes zimu na kdy je připravujete na chovnou sezonu ? Na kolik stupnu jim topite ?

29.5.2016 12:47
kubanec

XXX.XXX.103.251

Aymarové napsal(a):
Souhlasim, naprosto zoufaly dotaz zoufaleho nestastnika. Senegalce musi byt kazdemu soudnemu cloveku strasne lito.

Jsem nějak nepochopil proč by mě mělo bejt lito senegalce?

29.5.2016 14:05
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kubanec napsal(a):
Sengalci hnizdi většinou přes zimu na kdy je připravujete na chovnou sezonu ? Na kolik stupnu jim topite ?

K době hnízdění pár údajů od jednoho páru do dneška.
1. rok: 1.6. hrabe v budce
4.7. první vajíčko
5.8.3 mladí
2. rok: 20.4.4 vajíčka
18.5.4 mladí
8.10.3 vajíčka
3.11.3 mladí
3. rok: 28.5.4 vajíčka - sedí

Celoročně uvnitř,10 - 18°C, klec 1 m krychlový, budka vně ve stínu. Krmení běžné, celoročně stejné, velký podíl klíčeného. AD 3, grit se skořápkami, ovoce, květy, plody, listy, větve na okus, piškoty. Zeleninu ani vajíčko moc neberou. HLAVNĚ KLID PŘI HNÍZDĚNÍ. Mláďata bylo možné kontrolovat každý den. Samice vždy ustoupila. Její stáří neznám, je stále plachá. Samec bázlivý není.
Snad to pomůže nejen tazateli. U každého platí něco jiného.

29.5.2016 21:28
fin

XXX.XXX.123.1

Mám dva páry senegalců.Jeden pár hnízdí doma v místnosti a druhá pára, ta je z odchytu, venku ve volieře.Měl jsem na ně asi štěstí.Každý rok u jednotlivé páry 2-3 mladé.Chovám i jiné papoušky a tak klidu moc nemají.Napište svůj email - ozvu se.

30.5.2016 18:44
mastodont

XXX.XXX.37.57

marešák napsal(a):
Páni chovatelé, jen jsem chtěl radu... Mám papoušky už mnoho let, ale Senegalce se mi nedaří rozjet. Nejstarší pár Senegalců co mám má 4 roky. Krmí se mi dva páry, ale ještě z toho nikdy nic nebylo. Tak jsem se jen chtěl zeptat jestli někdo nemá víc zkušeností s tímto druhem.
Načteno mám víc než si myslíte, ale to je jedno. Spíš jsem myslel, že mi někdo napíše nějaké zkušenosti.
Ale každopádně děkuji za Vaše názory. Asi budu muset být více trpělivější.

Mne sadli prvý raz ako 5 ročný, ak harmonizujú treba mať len trpezlivosť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík