Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2016 09:45
wyandotte

XXX.XXX.114.193

Dobry den mam problem s korelou pred vcerom zacala byt taka nasuchorena a len sedi na bidielku tak som ju oddelil od ostatnych a dal do malej klietky a dal jej sulfakox do vody. A dnes uz druha je taka obe su to samice tato druha ma vajicka v budke preto ju nechce odelit neviete co by pomohlo? Rady ohladom chod veterinarovy nechcem. Skor by som prial neake skusenosti respektive lieky co by mohly pomoct. Dakujem.

29.5.2016 12:58
popo3

XXX.XXX.210.132

Dobry den.Bez urážky na toto presnú odpoved by mohol dat len chrobák truhlík.Skúste niekedy spravit aj to čo nechcete, pozbierat trus a dat na rozbor.Drtivá väčšina zlého stavu vtákov či už otrava alebo vyrové, bakteriálne, parazitárne napadnutie vtákov má rovnáké príznaky našuchorenie, apatia, vychudnutie.Takže určit o čo sa jedná a ešte doporučit lieky na dialku...je...hazard slušne napísané. K tomu sulfacoxu v krátkosti je na kokcidiózu a má záber aj na iné bakteriálne ochorenia atd.No nepíšete čím Ste krmil čo ak sa jedná napríklad o otravu z krmiva tak si myslím že tým Sulfacoxom vtákovy ešte viac rozbijete zažívanie(mikroflóru).Preto je lepšie dat spravit rozbor trusu poprípade stery a čím skôr tým lepšie lebo včas stanovená diagnóza je základom úspešnej liečby.Teda aspon pokial chovatelovi záleží na svojich zverencoch(vtákoch).A zadalšie pri stanovení diagnózi viete či a ako postupovat ak by bolo treba aby nedošlo k zamoreniu celého chovu atd.

29.5.2016 21:03
wyandotte

XXX.XXX.114.193

Dobry den moj nazor na veterinarov je taky ze pokial nebudem vidiet vysledky na papiery nemusim tam ist v mojom okoly nema ziaden ani sajnu o papagajoch. Ked som bol mensi tak som do veterinara investoval dost penazi a aj tak vsetko podochlo. Za tie peniaze som mohol mat 2x tolko vtakov.. takze tolko k veterinarom ohladne vtakov. Krmim leknica slnecnik 3druhy prosa a ovos tetaz aj vajcovka ked hniezdia. Vo voliere je asi 30 xmeter cistej travy. Ja nepotrebujem presnu diagnozu len radu ak ma niekto skusenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík