Dobry den mam problem s korelou pred vcerom zacala byt taka nasuchorena a len sedi na bidielku tak som ju oddelil od ostatnych a dal do malej klietky a dal jej sulfakox do vody. A dnes uz druha je taka obe su to samice tato druha ma vajicka v budke preto ju nechce odelit neviete co by pomohlo? Rady ohladom chod veterinarovy nechcem. Skor by som prial neake skusenosti respektive lieky co by mohly pomoct. Dakujem.
Dobry den.Bez urážky na toto presnú odpoved by mohol dat len chrobák truhlík.Skúste niekedy spravit aj to čo nechcete, pozbierat trus a dat na rozbor.Drtivá väčšina zlého stavu vtákov či už otrava alebo vyrové, bakteriálne, parazitárne napadnutie vtákov má rovnáké príznaky našuchorenie, apatia, vychudnutie.Takže určit o čo sa jedná a ešte doporučit lieky na dialku...je...hazard slušne napísané. K tomu sulfacoxu v krátkosti je na kokcidiózu a má záber aj na iné bakteriálne ochorenia atd.No nepíšete čím Ste krmil čo ak sa jedná napríklad o otravu z krmiva tak si myslím že tým Sulfacoxom vtákovy ešte viac rozbijete zažívanie(mikroflóru).Preto je lepšie dat spravit rozbor trusu poprípade stery a čím skôr tým lepšie lebo včas stanovená diagnóza je základom úspešnej liečby.Teda aspon pokial chovatelovi záleží na svojich zverencoch(vtákoch).A zadalšie pri stanovení diagnózi viete či a ako postupovat ak by bolo treba aby nedošlo k zamoreniu celého chovu atd.
Dobry den moj nazor na veterinarov je taky ze pokial nebudem vidiet vysledky na papiery nemusim tam ist v mojom okoly nema ziaden ani sajnu o papagajoch. Ked som bol mensi tak som do veterinara investoval dost penazi a aj tak vsetko podochlo. Za tie peniaze som mohol mat 2x tolko vtakov.. takze tolko k veterinarom ohladne vtakov. Krmim leknica slnecnik 3druhy prosa a ovos tetaz aj vajcovka ked hniezdia. Vo voliere je asi 30 xmeter cistej travy. Ja nepotrebujem presnu diagnozu len radu ak ma niekto skusenost.