Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2016 11:48
miloš62

XXX.XXX.30.24

Je možný spoločný odchov - hniezdenie, dvoch párov v klietke 80 x 80 x 50 cm ?

31.5.2016 12:24
eli22

XXX.XXX.181.33

miloš62 napsal(a):

Podle mě ne.

31.5.2016 18:47
GaNe

XXX.XXX.24.253

Podľa mňa áno,5 párov a 5 budok každý pár si v pohode gazduje na svojom !

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2016 20:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale ve Velké kleci nebo ve voliéře ne v kleci 80 x 80 x 50 jak píše zadavatel.

31.5.2016 20:39
GaNe

XXX.XXX.24.253

Jasné, pardon trochu som prehliadol rozmer, máte pravdu

31.5.2016 20:52
GaNe

XXX.XXX.24.253

Ale dovolím si doplniť, pokiaľ má vonkajšie búdky podľa mňa by to aj na dva páre šlo, samozrejme nejaké zákutia s trávy atď. môžem len doporučiť. Záleží ako sa budú znášať.

31.5.2016 21:49
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

miloš62 napsal(a):

Ano, dlouhodobá zkušenost od r.1980.

1.6.2016 06:59
miloš62

XXX.XXX.25.78

Ďakujem za reakcie, veľmi somsa nikam nepohol. Prosím Moudivláčka, či by nemohol trochu rozpísať podmienky za akých je to možné. Či to stojí za pokus. Ešte raz ďakujem.

29.10.2017 19:37
rolandd

XXX.XXX.42.11

Dobrý večer
Chci se zeptat na amadiny gouldové
Samička začala posedávat na dně a spala, celkově netečná a pohublá, zašel jsem k zvěrolékaři a ten mi dal antibiotika, které zabraly po 8 dnech.
Zhruba 2 měsíce klid, a znova to samé, opět jsem ji podal antibiotika, ale tentokrát zabraly hned druhý den, a pak zhruba 14 dní a zase, Snahu o potravu má, možná snad zadeček zarudlý, ale vajíčko necítím, napadlo mě, že je nemůže snést, ale na dně e nikde nevidím, ani v budce,
samička je 2 roky stará, tkže snůžku ještě neměla,
Tak jestli nemá někdo skušenost z praxe dík. předem za info.

29.10.2017 20:03
smidla

XXX.XXX.169.143

Dobry den,

jen velmi tezko se da ohadovat o jaky problem se muze jednat. nepisete co veterinar diagnostikoval a jaka antibiotika ptaci dostali.

Kazdopadne takto postizeneho ptaka bych oddelil do samostatne klece, dopral mu hodne tepla a sucha.

Muze se jednat o problem souvisejici se snuskou. Muze se jednat o nejake metabolicke potize. Muze to byt roztocema a muze to byt nedostatek neceho.

Mozna to bude znit drsne, ale pro uspesne hnizdeni bude nejjednoduzsi vymenit samicku.

S pozdravem smidla.eu.

30.10.2017 08:58
eli22

XXX.XXX.58.33

rolandd napsal(a):
Dobrý večer
Chci se zeptat na amadiny gouldové
Samička začala posedávat na dně a spala, celkově netečná a pohublá, zašel jsem k zvěrolékaři a ten mi dal antibiotika, které zabraly po 8 dnech.
Zhruba 2 měsíce klid, a znova to samé, opět jsem ji podal antibiotika, ale tentokrát zabraly hned druhý den, a pak zhruba 14 dní a zase, Snahu o potravu má, možná snad zadeček zarudlý, ale vajíčko necítím, napadlo mě, že je nemůže snést, ale na dně e nikde nevidím, ani v budce,
samička je 2 roky stará, tkže snůžku ještě neměla,
Tak jestli nemá někdo skušenost z praxe dík. předem za info.

Dobrý den,
v při jaké teplotě chováte? AG chtějí hodně teplo a pokud by samička měla v sobě vajíčko byla v chladném prostředí, nemusí se jí podařit ho snést. Tohle se mi dost často stává u jedné samičky astrilda rákosního. Je ve venkovní voliéře a před týdnem opět zase na zemi. To už vím, co se děje, dám domů do tepla, nadotuji vápníkem a během dne snese vajíčko. Rozdíl od vašeho případu ale je ten, že není v žádném případě pohublá. Takže buď to bude něco jiného nebo fakt už má v sobě to vajíčko moc dlouho. Taky by mě zajímalo, co diagnostikoval vet a jaká antibiotika dal. Ale obávám se, že se to nedozvíme, možná to nevěděl ani on... což se stává docela často. Antibiotika pak jsou takový pokus - omyl - buď to vyjde nebo ne.

30.10.2017 17:55
rolandd

XXX.XXX.42.11

Dobrý večer
tenkrát neřekl nic, akorát byla prej pohublá a ptal se jestli žere, já řekl, že ano potravu přijímá
tak mě dal ty léky, ale název už nevím, prý se to do 8mi dnů zlepší, měl pravdu akorát se to vrátilo, mám je už zazimované vmístnosti cca 15 až 20 stupnů, včera to začlo a dnes ráno už byla dobrá, vajíčko tam nebylo, a trus jsem kontroloval ted, nic vyjmečnýho, včera jsem zkoušel lehce nahmatávat jestli tam nemá vajíčko a nic, nebo spíš nemám takovou zkušenost, byla na bříšku i zadeček zarudlý, nevím je mladá loňská,.

30.10.2017 18:01
eli22

XXX.XXX.58.33

rolandd napsal(a):
Dobrý večer
tenkrát neřekl nic, akorát byla prej pohublá a ptal se jestli žere, já řekl, že ano potravu přijímá
tak mě dal ty léky, ale název už nevím, prý se to do 8mi dnů zlepší, měl pravdu akorát se to vrátilo, mám je už zazimované vmístnosti cca 15 až 20 stupnů, včera to začlo a dnes ráno už byla dobrá, vajíčko tam nebylo, a trus jsem kontroloval ted, nic vyjmečnýho, včera jsem zkoušel lehce nahmatávat jestli tam nemá vajíčko a nic, nebo spíš nemám takovou zkušenost, byla na bříšku i zadeček zarudlý, nevím je mladá loňská,.

Zdravím, zazimované? A do teď byli venku? 15 je pro guldy strašně málo!

30.10.2017 18:40
rolandd

XXX.XXX.42.11

Teď už ne, mám je doma už měsíc, ale poprvé se to stalo v srpnu venku, bylo teda asi chladněji,
jsou v sušárně kde je teda ustřední topení, a sameček nic, ten je v pohodě, možná jestli to nemá ze stravy(jablko, mrkev, a zeleny jim také dávám), zkusím už jen suché,.

31.10.2017 01:30
abogado

XXX.XXX.6.95

eli22 napsal(a):
Zdravím, zazimované? A do teď byli venku? 15 je pro guldy strašně málo!

Nemozem s vami suhlasit. Ja osobne chovam guldy v miestnosti a hniezdia a odchovavaju mi mlade pri teplote 16°C. V lete ked je teplota okolo 30 tak vtedy ptestavaju hniezdit a zacinaju az zase ked sa ochladi na 20.

31.10.2017 06:29
pepa k

XXX.XXX.222.35

abogado napsal(a):
Nemozem s vami suhlasit. Ja osobne chovam guldy v miestnosti a hniezdia a odchovavaju mi mlade pri teplote 16°C. V lete ked je teplota okolo 30 tak vtedy ptestavaju hniezdit a zacinaju az zase ked sa ochladi na 20.

Přidávám se. Bydlíme na Šumavě, kde teploty už byly i u 0 a až min. víkend sme je dávali domů. Protože měli v bukách mladý a čekali jsme až je přestanou krmit.. Mají teda možnost se schovat a spí v záletu kde se jim přitápí, ale neni to zas nic velkýho. a přes den jsou normálně venku.

31.10.2017 09:35
eli22

XXX.XXX.58.33

abogado napsal(a):

Dobrý den, reagovala jsem na problém samičky a tu teplotu jsem uvedla jako jeden z možných důvodů problému. Myslím si, že když jsou pak guldy otužilé po více generací, tak i ty teploty snášejí nižší než by byl pro ně ideál (když se kouknete na jejich domovinu - 30 - 40 st. normální teplota). Chovám astrildy rákosní a jak píšete, začali mi hnízdit až v podstatě koncem srpna a ještě teď jsou venku a mají mladé v hnízdě, a první odchov je tam také a ty ještě občas krmí. Čekám až vylítnou ti malí, abych je dala dovnitř, ale nechce se jim... Normálně dávám astrildy dovnitř třeba už koncem září.

1.11.2017 20:51
smidla

XXX.XXX.240.90

eli22 napsal(a):
Dobrý den, reagovala jsem na problém samičky a tu teplotu jsem uvedla jako jeden z možných důvodů problému. Myslím si, že když jsou pak guldy otužilé po více generací, tak i ty teploty snášejí nižší než by byl pro ně ideál (když se kouknete na jejich domovinu - 30 - 40 st. normální teplota). Chovám astrildy rákosní a jak píšete, začali mi hnízdit až v podstatě koncem srpna a ještě teď jsou venku a mají mladé v hnízdě, a první odchov je tam také a ty ještě občas krmí. Čekám až vylítnou ti malí, abych je dala dovnitř, ale nechce se jim... Normálně dávám astrildy dovnitř třeba už koncem září.

Dobry den,

reaguji na teplotni potreby amadin gouldovych. Sveho casu jsem mel chov v pudnich prostorach a i pres zatepleni a topeni v noci kesala teplota pod 15 stupnu a pres den stoupala k 18 vyjimecne ke 20. Mel jsem tam jak sve odchovy tak i ptaky porizene od jinych chovatelu.
Odchovy byly a bylo jich dost. Ptaci nevykazovali znamky nespokojenosti, zadne problemy se snasenim vajicek nebo neco takoveho.
Nemohu tedy souhlasit s tim, ze je nutne mit ptaky otuzile po nekolik generaci. Spise je dobre si rict, ze pri nizkych teplotach je problemova vysoka vlhkost. Pokud se drzi kolem 40% a mene, ptaci byvaji v pohode.

S pozdravem smidla.eu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík