Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Naty23

5.6.2016 19:46
Naty23

XXX.XXX.126.142

Dobrý den, prosila bych o radu, mám žaka, ručně dokrmen, stáří 5 měsíců.Zhruba 3 týdny začal neskutečně řvát a pištět stejným tonem, trvá to někdy i 3 hodiny vkuse, není to takové to papouščí zakřičení, je to jasný jízlivý pískot, který opravdu je někdy nesnesitelný.Nejsem začátečník, podotýkám, ale s tím jsem se setkala poprvé, má veškerý komfort, je několikrát deně vypuštěn z klece, přísun zeleniny a ovoce je denně, touto cestou se ptám, jestli je to nějaká chvilková záležitost, či se něčeho vyvarovat?Možná mě napadlo přehnaná péče a on si vyžaduje trvalý pobyt venku, což není možné.Větve má denně na okus, už začal mluvit opakovat, ale najednou jako by mu střelilo, je to sameček, děkuji za každou radu, či výtku co je špatně

leari

5.6.2016 21:47
leari

XXX.XXX.0.84

Dobrý večer! Žako sa dožaduje spoločnosti, potrebuje ju. Doprajte mu ju v adekvátnej miere, alebo mu zožeňte spoločníka rovnakého druhu. Žako je veľmi inteligentný, ale zároveň veľmi neurotický. Stačí málo a cíti nepohodu. Tomu treba predchádzať.

5.6.2016 22:53
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Naty23 napsal(a):
Dobrý den, prosila bych o radu, mám žaka, ručně dokrmen, stáří 5 měsíců.Zhruba 3 týdny začal neskutečně řvát a pištět stejným tonem, trvá to někdy i 3 hodiny vkuse, není to takové to papouščí zakřičení, je to jasný jízlivý pískot, který opravdu je někdy nesnesitelný.Nejsem začátečník, podotýkám, ale s tím jsem se setkala poprvé, má veškerý komfort, je několikrát deně vypuštěn z klece, přísun zeleniny a ovoce je denně, touto cestou se ptám, jestli je to nějaká chvilková záležitost, či se něčeho vyvarovat?Možná mě napadlo přehnaná péče a on si vyžaduje trvalý pobyt venku, což není možné.Větve má denně na okus, už začal mluvit opakovat, ale najednou jako by mu střelilo, je to sameček, děkuji za každou radu, či výtku co je špatně

Pětiměsíční pták je mláďátko. Řvát 3 hodiny není normální. Chybu hledejte u sebe. Proč řve až poslední dobou, co se změnilo?
Co to znamená, že nejste začátečník. Až byste slyšel řvát amazoňana oranžovokřídlého, žako by se zdál jako beránek.

5.6.2016 23:32
kubanec

XXX.XXX.103.251

Podle mě si vyžaduje pobyt venku když takhle bude řvát zkuste ho pusti když vyleze ven a přestane řvat tak je to jasný.

6.6.2016 07:14
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Dobrý den, čeká Vás první zatěžkávací zkouška v chovu ochočeného žaka. V podstatě jste si odpověděla sama - jedná se o klasický model : pořídíte si mládě, věnujete se mu v podstatě pořád(přehnaná péče) a když chcete papouška omezit v kontaktu s Vámi tak si to vynucuje křikem. A teď přijde ta zkouška - jak to zařídit, aby to nebral tak, že křikem si vynutí Vaši pozornost. Dle mého názoru a zkušenosti to jde pouze tak, že ho budete pouštět a hrát si sním pokud řvát nebude - lehce se to radí, těžko provádí. Většinou si ani lidé neuvědomí, že tím jak chtějí řvoucího papouška utišit třeba pamlskem, tak ho vlastně k tomu křiku vedou - on to velmi rychle pochopí - zařvu = dostanu. Přeji Vám a žakovi hodně trpělivosti.

Naty23

6.6.2016 07:49
Naty23

XXX.XXX.126.142

Tak to vemu nějak popořadě, v prvé řadě chci moc poděkovat za všechny odpovědi.To, že nejsem začátečník znamená, že jsem měla už dva žaky, bohužel jednoho mi ukradli ze zahrady v 8 letech z venkovní voliéry a druhá samička mi zemřela na těžkou formu PBFD, což jsem jí samozřejmě kupovala bez testů, takže moje chyba.Dokrmovala jsem Ary a amazonany, dokonce mám amozonana, ve venkovní voliéře, ale ten je polokrotký, takže zkušenosti mám, ale pořád je čemu se učit, spíše jsem chtěla nějakou radu či fintu jak na něho, protože z 90% jak projdu kolem klece hupsne na ní a začne jekot, no zvažovala jsem ještě nějakou tu pubertu, což je ale podle mě v 5 měsících brzo.Dneska se mě ale má 10 letá dcera přiznala, že jak papoušek zakřičí, hnedka mu dá piškotek nebo kousek banánu, až je ticho, když jsme zrovna v práci takže to bude zřejmě tak jak píše tady pán či paní Karlosara, je to jako ohen hasit benzínem.No budeme teda trpěliví a doufejme, že to se vše sklidní i když dneska ráno jsem házela nevšímáky, přestalo ho to bavit po půl hodince, tak jsem ho vytáhla na strom a už si tam něco žvatlunká Nenadarmo se ale říká nastavit ten nějaký režim od začátku a předejít opravdu možná i něčemu takovému, co potkalo mě tak možná že tato diskuze i do budoucna někomu pomůže, pěkný den přeji

Přidejte reakci

Přidat smajlík