Na co vám chodí vrabci?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2016 14:42
manbea

XXX.XXX.70.116

Dobrý den,
vím, že občas bojujete s dotěrnými vrabčáky, kteří se snaží uloupit kolem volier nějaké to sousto pro sebe a nejradši byste je ani neviděli. . Já žádné ptactvo nechovám (i když už si s tou myšlenkou začínám pohrávat), ale vrabci v zahradě se mi líbí a tak bych jim kromě hojně navštěvovaného pítka a koupaliště i ráda něčím přilepšila do zobáčku. Co vám kradou nejvíc? Senegalské proso v kláscích, či nějaké směsi pro drobné exoty, slunečnici, pšenici...?
Děkuji moc a ať se vám všem v chovu daří .

8.6.2016 21:20
stewe5

XXX.XXX.158.122

manbea napsal(a):
Dobrý den,
vím, že občas bojujete s dotěrnými vrabčáky, kteří se snaží uloupit kolem volier nějaké to sousto pro sebe a nejradši byste je ani neviděli. . Já žádné ptactvo nechovám (i když už si s tou myšlenkou začínám pohrávat), ale vrabci v zahradě se mi líbí a tak bych jim kromě hojně navštěvovaného pítka a koupaliště i ráda něčím přilepšila do zobáčku. Co vám kradou nejvíc? Senegalské proso v kláscích, či nějaké směsi pro drobné exoty, slunečnici, pšenici...?

No ja si myslim ze vetsina chovatelu krmi ve volierach a ne mimo voliery..takze nam zadne zrni nekradou...problem muze byt kdyz si nekdo pestuje senegalske proso

8.6.2016 21:33
eli22

XXX.XXX.181.33

manbea napsal(a):
Dobrý den,

Já jim dávám normální proso.

8.6.2016 22:03
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

manbea napsal(a):
Dobrý den,

Paní XY, máte moje sympatie. V mládí jsem vrabce hubil, střílel, dnes jsem rád, že je jich kolem voliér plno a klidně snesu kritiku těch, kteří hrozí roznášením parazitů.
Berou všechno a máte - li na zahradě jezírko nebo plnou mísu vody každý den, stačí starý plech na pečení, tak jak píšete, tak to ptáky láká, což si mnozí přátelé přírody neuvědomují. Ještě jednou díky za toto nekomerční téma naší exotářské diskuze.

9.6.2016 04:47
simacek123

XXX.XXX.142.1

No nevim co je unosne a co ne, dokud jsem mel voliery pouze z exoty vrabcu bylo poskromnu, jakmile jsem zacal chovat holuby vrabcu pribylo a usadili se asi na trvalo, nekdy lze napočítat i přes padesát prizivniku a kladu si otázku jak je vyhubit.A nebo ne a dopravat jim at jich je ještě vice.?

9.6.2016 07:31
eli22

XXX.XXX.181.33

simacek123 napsal(a):
No nevim co je unosne a co ne, dokud jsem mel voliery pouze z exoty vrabcu bylo poskromnu, jakmile jsem zacal chovat holuby vrabcu pribylo a usadili se asi na trvalo, nekdy lze napočítat i přes padesát prizivniku a kladu si otázku jak je vyhubit.A nebo ne a dopravat jim at jich je ještě vice.?

Mně se jeden čas zdálo, že snad vrabčáci zcela vymizeli.Proto jsem teď ráda, že k nám na zahradu chodí, a to jak oni, tak párek hrdliček a kosíci, pak ještě sýkorky a rehek.

9.6.2016 08:53
manbea

XXX.XXX.70.116

Velmi všem děkuji za reakce. Mně se také zdá, že populace vrabců trochu prořídla a tak jsem ráda, že naše ptačí koupaliště je plném provozu . Ráda se na ptáčky dívám a je mi líto, že exoti se nedají chovat na volno, byla by to nádhera, zahrada plná papoušků, kanárků a další drobotiny, že ?

9.6.2016 09:38
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Já jim dávám zbytky od ptáků, protože jsou to bordeláři a cuchalové a vrabci berou všechno, nejraději teď v době krmení mladých mají zbytky vaječné míchanice. Loni mi tu přibyl párek hrdliček zahradních a několik vran šedivek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2016 12:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

corvuscorax napsal(a):
Já jim dávám zbytky od ptáků, protože jsou to bordeláři a cuchalové a vrabci berou všechno, nejraději teď v době krmení mladých mají zbytky vaječné míchanice. Loni mi tu přibyl párek hrdliček zahradních a několik vran šedivek.

Ano jak je tu řečeno všechny zbytky.

9.6.2016 12:56
amiš

XXX.XXX.11.236

manbea napsal(a):
Velmi všem děkuji za reakce. Mně se také zdá, že populace vrabců trochu prořídla a tak jsem ráda, že naše ptačí koupaliště je plném provozu . Ráda se na ptáčky dívám a je mi líto, že exoti se nedají chovat na volno, byla by to nádhera, zahrada plná papoušků, kanárků a další drobotiny, že ?

Všechno nějak jde, když se chce

9.6.2016 13:27
eli22

XXX.XXX.181.33

manbea napsal(a):

Kámoš choval na volno korely. Někdo tak chová i andulky.

9.6.2016 13:31
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. K nám se začali stahovat vrabci, od té doby, co máme doma kachny a holuby. K nim se pomalu přidali hrdličky, holub hřivnáč s rodinou a jiné ptactvo. Nasypeme krmení a oni se všichni podělí. Krása je pozorovat

9.6.2016 14:48
Honza12

XXX.XXX.45.30

Nám v tůjích hnízdí kosy, a pod přístřeškem konipasi bílí, rehci a kolem voliéry máme vrabce. Vrabcům dávám zbytky prosa a těm ostatním příležitostně nasypu červy(náramně jim chutnají).

9.6.2016 17:34
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

simacek123 napsal(a):

Něco jiného je mít vrabce kolem voliér, kde něco sezobnou, je to pro potěšení, nevadí mně to, jak jsem už napsal. Jiná je věc chov holubů a drůbeže na volno. Mám to také a hejna jsou veliká. Nyní se tam naučily létat kavky z půl města a to by čověk mohl kupovat krmení jen pro volně žijící ptactvo, ale dá se to zařídit krmením v nášlapných krmítkách a pod. Jinak vlezou i daleko dovnitř budovy. Z šedivek, jak zde bylo uvedeno bych radost neměl. Měl jsem ji doma 15 let. Patří mimo sídla, kde dřív decimovaly vajíčka koroptví a bažantů atd. To je dnes pryč. Třeba za chvíli budou chodit slepicím do hnízda na vajíčka. Jo, není to, to co bývalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík