bartrand
napsal(a):
S tim octem opatrne, je jedno pokud jde o klasicky, hroznovy nebo jablecny, porad jde o koncentrat kyseliny octove ktera odvapnuje a zabranuje vstrebavani vapniku, proto je lepsi, alespon podle me, menit vodu denne ale misky vzdy vymyvat octovou vodou.
Místo octa dávám Acidomid E, ale jen v létě ve velkých vedrech, když dávám ráno vodu a vyměnit ji mohu až večer. Jinak dávám z vitamínů Roboran H + Plalstin. Levná záležitost a je toho tolik, že vydrží roky.
Strnad

XXX.XXX.144.116
andulka9
napsal(a):
Mám ve voliere neofemy andulky a křepelky a ptám se kdy se odcervuje čím a do čeho to dáváte za odpovědi děkuji
Odčervujte pouze při pozitivním nálezu, jinak spíše ublížíte. Rozbor trusu stojí zhruba 80kč.
To ano davam ale každy den vymienamtakže maju aj čistu vodu v horučavach maju octovu ale neprehanam to davam 1 dc na 10 l vody a maju grit kde pridavam vaječne škrupiny takže vapnik dostavaju ale to by bolo na dlhe debaty hlavne aby sme našim milačikom dali to najlepšie samozrejme s mierou
eli22
napsal(a):
Já taky neodčervuju. Tak jednou ročně seberu náhodně trus (ráno, v poledne a večer) a hodím na rozbor. Za 5 let se nic nedělo.Až se divím, protože křepelky čínské a neofémy se na dně voliéry rochní furt a kolikrát to dno není úplně ok, to musím přiznat.
Je to asi tak nejak jak pisete, mozna jsem vam i osobne psal.Mate pravdu odcervovani je nutne az pro prokazani cervivosti, U vas nebylo nic pet let, u me a u nekterych chovatelu ještě dele.Ja jsem si cervivost dovedl svoji nerozvaznosti při nakupu většího poctu jedincu nového druhu. Jelikoz byli prokazany i vedlejsi paraziti pouzil jsem S76, dle mého setrne a jde podad i v chovne sezone, Zminene bezne pripravky neuznavam, tak jako nejsem příznivcem nejakeho preventivniho podani, je to asi největší blbost a nesvar chovatelu.Vysetreni provedu jednou az dvakrat rocne u veterinare u nas rozbor stoji 50kc a mate takovou jistotu.A chemicke vitaminy nelze brati tez nejak vazne, spise jako doplněk.Prirodni zdroje nabizeji tolik moznosti, ze je nelze ani zde rozepsat.
simacek123
napsal(a):
Je to asi tak nejak jak pisete, mozna jsem vam i osobne psal.Mate pravdu odcervovani je nutne az pro prokazani cervivosti, U vas nebylo nic pet let, u me a u nekterych chovatelu ještě dele.Ja jsem si cervivost dovedl svoji nerozvaznosti při nakupu většího poctu jedincu nového druhu. Jelikoz byli prokazany i vedlejsi paraziti pouzil jsem S76, dle mého setrne a jde podad i v chovne sezone, Zminene bezne pripravky neuznavam, tak jako nejsem příznivcem nejakeho preventivniho podani, je to asi největší blbost a nesvar chovatelu.Vysetreni provedu jednou az dvakrat rocne u veterinare u nas rozbor stoji 50kc a mate takovou jistotu.A chemicke vitaminy nelze brati tez nejak vazne, spise jako doplněk.Prirodni zdroje nabizeji tolik moznosti, ze je nelze ani zde rozepsat.
Zdravím. No toho já se nejvíc bojím, že si do chovu něco přinesu, takže na burzách nikdy nekupuju a chovatele si sakra dobře vybírám. Neodčervovala jsem nikdy, co se týče těch zmíněných pěti let, tak to myslím osazenstvo venkovní voliéry, tu mám jen pět let, o domácích obývákových rozmazlencích nemluvím . O S76 přemýšlím dlouho, že bych to měla mít určitě doma, zatím jsem se k objednání nedokopala, potřebovala bych se s někým v okolí podělit, pro mě je to zbytečně moc velké balení.
eli22
napsal(a):
Já taky neodčervuju. Tak jednou ročně seberu náhodně trus (ráno, v poledne a večer) a hodím na rozbor. Za 5 let se nic nedělo.Až se divím, protože křepelky čínské a neofémy se na dně voliéry rochní furt a kolikrát to dno není úplně ok, to musím přiznat.
Máte pravdu, nic se nemá přehánět. Budu - li mít ptáky za desítky tisíc, budu opatrnější. S tím co uvádíte problém nemám. Taky se někdy divím.
Preventivní odčervování ani odborníci nedoporučují, ničí se tím přirozená obranyschopnost organismu. Pak je nutné pravidelné odčervování. Záleží na konkrétním chovu a ne názoru jednotlivců.