Zdravím Všechny chovatele těchto krásných ptáků,
a rád bych se Vás zeptal na některá zásadní pravidla chovu.Tyto papoušky jsem již choval ale neodchoval.Chtěl bych se k nim vrátit a vyvarovat se něčeho co jsem dříve dělal špatně.Choval jsem po páru a od mládat, ale jak dospěli a samička začala se snůškou tak se většinou oškubali
a byla jen neoplozená snůška.Chovani byli ve vnitřní voliéře 2,5x1m s výletem 2mx1x1m, krmivo hlavně nakličovací směs a veškerá zelenina a ovoce dle dostupnosti.
Nevím zda je pozřeba se zaměřit na složení krmiva nebo na celý systém chovu (více samců)?
Jak to funguje u Vás?Budu rád za každou odpověd Jirka
Moudivláček
napsal(a):
Taské by mě to zajímalo. Mám jen jeden pér a zatím čistá vajíčka. Aspoň, že samice dobře sedí a samec za ní chodí do budky. Mají 3 a půl roku, tak budu trpělivý. Zde asi draze získané zkušenosti bude málokdo prezentovat, ani se tomu nedivím. Třeba se stane zázrak a někdo se ozve.
Dobry vecer, mam eklekty, odchovavam az na bidlo je to starsia para su stale v bude obidvaja samica nesie non stop nie vsetko je oplodnene, nieco rozbiju ale da sa, krmim naklicene, klasicku vajcovu zmes z bio vjec, ovocie, zelenina min 4 druhy kazdy den + varene strukoviny, suche krmivo neberu vobec a davam este kazdy den orechy vlasske, lieskove a pekanove ale len jadra, vtaci su perfektnom stave nesklbu sa.